Na 6 maanden naar huis

Na 6 maanden naar huis

Jeroen is één van die mensen die zorgt voor de veiligheid van onze landen. Hiervoor moet hij soms maanden lang van huis.

Het is dan ook een hele ontspanning als hij na zijn zware diensttijd kan ontspannen bij zijn vijver en zijn koi. Deze Momotaro showa werd gekocht om zijn vijver inhoud en massa te geven. Hij hoopt op 85 cm, en als er koi zijn die deze lengte zouden moeten kunnen halen, dan zou deze showa er toch bij mogen horen.

Geboren in juni 2011, uit een moeder van 102 cm, is ze nu 26 maanden, of zeg maar in de overgang tussen nisai en sansai. In oktober spreken we pas van sansai. Ze was op de veiling in februari 61 cm, nu is ze bijna 65 cm. Als ze dezelfde evolutie kent in de volgende maanden, zou het kunnen dat ze einde jaar rond de 68 cm is.

Dan is ze binnen 2 jaar toch wel 85 cm zeker ? Nee hoor Jeroen, zo werkt het niet bij ons. Met wat geluk en als de omstandigheden goed zijn, kan ze misschien nog eens 5 cm halen volgend jaar, het jaar erop 4 cm, en dan is het nog af te wachten. Wij hebben nu éénmaal de omstandigheden niet die ze in Japan, Indonesië of Singapore hebben. Wij moeten het doen met heel wat minder.

Persoonlijk zie ik deze showa dan ook bekwaam om 80 cm te halen, maar niet binnen 2 jaar. Dat zou ik over een 3-4 jaar willen uitsmeren, en al wat ze meer doet is meegenomen. De bouw heeft ze, de genen heeft ze ook, alleen moet jij nu voor het goede vijveren zorgen. Als je het binnen 2 jaar kan realiseren zou fantastisch zijn, maar ik heb mijn twijfels. Laat het ons weten.

Het is in ieder geval een aangename koi om in je vijver te zien zwemmen. Sociale koi zonder het haantje te zijn, maar wel elegant in zijn verschijning en gedrag. Het zijn zo van die koi die opvallen door hun onopvallendheid. Rustig, sierlijk, alles wat een jumbo zo mooi maakt.

Het clowneske neusje wordt niet door iedereen geapprecieerd, maar zelf hou ik er wel van. Voor mij moeten ze niet altijd voldoen aan de showtechnische eigenschappen, als ze maar aan mijn gevoelsstandaarden voldoen. Ik vind het een machtige showa met vrouwelijke uitstraling in mijn ogen, die best nog voor verbetering vatbaar is. Het karakter is een pluspunt, maar dat kan je helaas niet kopen, dat moet je ervaren.

Het wordt trouwens een goede dag om koi te kopen vandaag. De aktie "waag je kans" loopt, er zijn veel biedingen geweest, en er is heel wat mailverkeer gecommuniceerd. Nu nog wachten of het aarde aan de dijk brengt. Ik verwacht dan ook heel wat volk vandaag.

Meer afbeeldingen

Na 6 maanden naar huis: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Koi in Japan VERKOCHT SA-V18-10240