Nagenieten nu het nog kan

Nagenieten nu het nog kan

De aangeboden promoties lijken toch hun vruchten af te werken, maar tot een verkoop kwam het helaas nog niet. Zonde, want het is nu het moment om koi over te zetten. Ze zijn goed doorvoed, de temperatuur van het water is nog juist boven de 12° en de omstandigheden zijn optimaal.

Rik wou van de gelegenheid gebruik maken om een aantal van deze promoties toch eens te zien, en waarom ook niet. Heel veel heb ik er niet meer, ik geloof dat er nog 17 koi rondzwemmen in de vijver die de grotere koi herbergen.

Zo gezegd zo gedaan, en vergeef me als ik het zeg, de koi zien er fantastisch uit, beweer maar eens het tegenovergestelde. Rik had zijn keuze laten vallen op kohaku want zijn nieuw aangelegde vijver van 84 kuub miste wat rood. Ik was trouwens onder de indruk van de vijver die getoond werd op de smartphone.

Een indrukwekkende vijver die pas opgestart was, wat ook de reden was om geen nieuwe koi bij te zetten voorlopig. Hij wil de vijver eerst wat laten rijpen zodat hij alles beter onder controle zou kunnen houden, en dat is niet onverstandig.

We behielden dan maar de optie om een aantal kandidaten te bekijken. Ik sta zelf toch versteld als ik deze kleppers in de grote blauwe bowl zet, en eigenlijk ben ik best een beetje trots dat ik ze kan tonen. De combinatie rood wit is toch spectaculair als je het mij vraagt, maar kijk en geniet zelf van dit kwartet

Zoals het rechtgeaarde critici betaamd kan je natuurlijk altijd wat afkeuren, we doen het zo graag. De enige conclusie die ik kan geven is dat als alles perfect zou zijn, je de koi nooit in je bezit zult kunnen krijgen, het is zo simpel als 1 + 1 = 2 is.

Het weer speelde natuurlijk ook in het voordeel, want als het somber weer is, krijg je sombere filmpjes, maar gisteren scheen de stralende zon, en dan wordt alles precies veel mooier. De 2de bowl die ik samenstelde was ook kohaku, maar ik kan het niet laten om de showa erbij te zetten die in mijn ogen tot een fantastische ontwikkeling in de toekomst in staat is. 

Ze is nog indrukwekkender als je ze tussen deze kohaku ziet rondzwemmen. Ik zou kunnen stellen dat ik niet snap dat ze nog niet verkocht is, maar ik durf dat niet meer ! Dat wordt kritisch onthaald als ik dat zeg door bepaalde figuren, dus je moet het maar niet lezen. Toch is het zo....

In mijn ogen een explosie van kracht en door het rode geweld komt het sterke sumi nog beter tot zijn recht. In principe zou je deze bowl in zijn geheel moeten kopen, zo mooi is deze !

Voor de Rudy....één van de Rudy's werd de vraag gesteld om de overblijvende yamabuki even te filmen. 80 cm Ogon tegen een comfortabele prijs, maar niet goed genoeg volgens Rudy, dus ook hier weer lik op stuk met de verkoop. Het zijn zware tijden....

Morgen ga ik een nieuwsitem uitbrengen over zijn koi trouwens, want die staan in de wachtrij. Dus morgen mag je een update van de Rudy verwachten ! Oei wat ben ik er vroeg bij vandaag, het is nog geen 7 uur en het nieuws is al gezet....

 

Laat Een Reactie Achter

4 reacties

Ivo

Mitch, is een beetje boven mijn budget, maar neemt niet weg dat ik er enorm van kan genieten. 


mitch

kopen ivo


Ivo

Hele mooie kohaku's, maar die showa😍 . Toon die maar niet meer, ga er nog slecht van slapen. Wat een machtige koi


interkoi

Ik krijg van buitenlandse klanten deze commentaar: What food do you feed, you seem to be only dealer that puts body on to fish that are in sales ponds, most dealers hardly feed ? Toch mooi om dit te horen en niet van de eerste de beste. 


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur 
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74