De eindstreep is in zicht

De eindstreep is in zicht

Ik denk dat de laatste koi bijna zo goed als opgehaald zijn. Ik zie er hier nog eentje zitten, een rode mango die nog naar huis moet gaan, de rest is volgens mij zo goed als opgehaald. De vijvers zijn ondertussen leeg en kunnen opnieuw bezet worden door de nieuwkomers. 

Alle binnenvijvers zijn leeg, vijver 5 is leeg en de rest is niet overbemand, dus alles is hier goed verdeeld, laat de nieuwe maar komen. Het is nog wel een geweld dat in aantocht is, maar dat kan het plezier alleen maar vergroten zou ik denken. Wanneer de eerste grote levering komt is nog niet vastgesteld, dus nog even geduld, ik hou je sowieso op de hoogte.

Mijn eerste werk gisteren was een koi bowlen op verzoek, en toeval of niet, een klant die een koi kwam ophalen vroeg ook naar deze tancho sanke. Ik had ze ondertussen al gebowld samen met een éénkleurige koi uit de konichi bloedlijn, en dat vormde eigenlijk een mooie bowl.

De tancho sanke was 60 cm precies en de karashi heb ik niet gemeten, maar zal er zeker niet ver vanaf gezeten hebben. Beiden correcte koi waarbij de tancho sanke de perfectheid benadert met de ronde tancho, die volgens mij loepzuiver is. Geen van beiden werden echter aangekocht en wachten dus nog op een kandidaat koper. Maar mooi om te zien is het wel, dus ze gaan niet vervelen.

De koi werden in de bowl gezet om de wekelijkse controle te doorstaan, en dat gaat zo vijver per vijver. De mango zitten in vijver 2, dus die zijn nu aan de beurt. De mango fever is zowat over, en ik zie de kleur wat genuanceerd meer oranje worden om niet van rood te spreken. Interessant om te volgen hoe de kleuren zich manifesteren in de toekomst.

Vijver 3 bezorgde me wel een verrassing. Ik laat eerst het filmpje zien, bekijk dit eerst maar, en dan leg ik zo dadelijk de verrassing uit. Het gevoel zit wel bijzonder goed in deze vijver. Ze zwemmen in vijver 3 op 18° en krijgen een speciale behandeling, maar zowel de groei als de kwaliteit gaan er degelijk op vooruit.

Even over de verrassing. Hiervoor laat ik eerst een filmpje zien bij aankoop van een sanke. Het ding is amper 18 cm of zo bij aankoop, een beetje te vergelijken met de sakai die ik deze week aangekocht heb qua grootte. 

Als je nu deze sanke even bekijkt zie je zwarte wazige vlekken, sommige wat dieper getint. Het beni is vrij egaal en het patroon moet je ondersteunend bekijken. Wat bedoel ik hiermee ? Als de koi groter wordt dan zul je zien dat het shiroji het beni sterker gaat naar boven duwen. Bovendien is mij geleerd door Taniguchi San, dat bepaalde sumi vlekken die eigenlijk wat wazig zijn kunnen verdwijnen, en andere versterken. Ik heb dit altijd onthouden en dit leidt nu tot volgend resultaat

Een sanke waar ik mijn geld op durf zetten dat ze in de toekomst een begeerlijke sanke wordt die iedereen wel ziet zitten. Ze werd 38 cm gemeten, en ik heb het vermoeden dat hier nog een kleine 10 cm bijkan tegen april volgend jaar in deze vijver die bijzonder goed functioneert. In mijn ogen een aanrader, wat denken jullie ?

Maar daar kwam Jan met zijn vrouw niet voor. Jan had op aanraden een sanke gekocht begin dit jaar. Een beetje hetzelfde verhaal, maar een andere ontwikkeling. Hier is de ontwikkeling ook nog volop aan de gang. Bouwtechnisch ziet de sanke er goed uit met een mooi lang hoofd, maar  het sumi is nog volop in beweging, terwijl het beni een mooi yondan patroon te voorschijn tovert. Een sanke om binnen enkele jaren nog eens te zien. Ik werd weer verwend met 2 flessen witte wijn. Het is niet nodig, maar ik ben er altijd dankbaar voor !

Als allerlaatste controle besloot ik 3 kohaku te bowlen en ze in een eindejaars offensief te plaatsen met de eenvoudige reden om ze proberen te verkopen. Ze zijn het meer dan waard in mijn ogen; Het beni straalt en ziet er in de bowl fenomenaal goed uit. Worden ze niet verkocht dan mogen ze zeker ook blijven. Ga ze maar zoeken !

Helaas moet ik altijd proberen centjes te vergaren, dus op deze 3 exemplaren en enkele anderen komt een bepaalde korting dat ik dadelijk zal activeren gedurende de eerstevolgende week.

Stuk voor stuk formidabele koi ....Daarna gaat de korting eraf, en zoek ik enkele andere exemplaren die dan een korting krijgen. De begeleidende nummers onder het filmpje leiden je naar de informatie pagina van deze kohaku.

Volgende week zondag ben ik van plan om het lot uit de loterij te laten trekken, dus wie nog graag mee wil doen, geef me een seintje. Er zijn nog meer loten vrij dan ik verwacht had, een dikke tegenvaller dus. Wie dus geen koopt, maar toch nog mee wil doen met de loterij kan eventueel nog een nummer wil trekken. Dit kan door een bijdrage van 100 euro per lot. Wie niet waagt niet wint....Je kan natuurlijk alle overige loten kopen, dan maak je 66% kans....

Ik zoek nog wel kandidaat klanten die aanwezig willen zijn volgende week zondag om de loterij mee te controleren, zodat alles correct verloopt ! Kandidaten zich melden aub, de koffie erbij is gratis !

IK BEN VANDAAG AANWEZIG VAN 10.00 TOT 12.00 UUR

 

Meer afbeeldingen

De eindstreep is in zicht: afbeelding 1
De eindstreep is in zicht: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

1 reactie

Wim

Wat een prachtige trio Kohaku. 👌👌  Onbegrijpelijk dat ze nog te koop zijn.


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur 
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74