Mijn onverwachte slag thuisgehaald

Mijn onverwachte slag thuisgehaald

Ik ken mijn vrouw sinds 1967 geloof ik, dus bijna 55 jaar geleden, en nog zegt ze dat ze me niet kent en dat ik onvoorspelbaar ben. Nu begin ik het ook zelf nog te geloven, want ik wou eigenllijk totaal geen tosai aankopen. Impulsiviteit is echter geen schande.

Ik heb het aanbod van de kleintjes minitieus gevolgd. Ik weet uit ervaring hoe het werkt, want ik heb denk ik al 100 veilingen afgeschuimd en het blijft lotje trek. Alleen ken ik bepaalde signalen en voel ik wanneer ik kan toeslaan. Zever zul je denken ? Nee hoor....

Ik ben bijzonder blij met de aankopen die ik gedaan heb, 30 in totaal, waarvan 5 voor een trouwe klant van Interkoi, maar dat zijn er van een ander kaliber, met andere woorden, tosai die bijzonder prijzig zijn in de verkoop. Ik heb de betaalbare eruit gepikt om klanten van mij te plezieren.

tosai van sakaiEr blijven er dus 25 over, heb er goed over nagedacht hoe ik ze wou verkopen, maar ga het zo eenvoudig mogelijk houden. Maar eerst moet ik iets vertellen. Er zijn geen afzonderlijke foto's van deze tosai, enkel groepsfoto's. Ik heb gisterenavond de moeite genomen om een screenshot te maken van de bijgeleverde filmpjes en daaruit de tosai één voor één bewerkt om toch een beetje de kenmerken van de tosai te kunnen zien.

Eventuele kopers kunnen dus op bepaalde kenmerken van de tosai, herkenbare punten fijnstellen, zoals je hiernaast op de foto kan zien. Herkenningspunten als het ware, want het zijn soms toverballen en het enige zo goed als vaste herkenningspunt is in dit geval een beniplaatje.

Op deze manier zal ik alle foto's van de tosai hier laten zien, ook in het koi aanbod, maar het zou verstandig zijn om de filmjpes te bekijken indien je zin hebt om een tosai aan te kopen.

Ik heb lang nagedacht over de prijsvorming, meer eerst een woordje uitleg over de opvang van deze tosai. De quarantaine bak die ik vorig jaar aankocht van 6 kuub en die zich lekker buiten bevind in de natuur, zal ik opwarmen tot 18°-20° zodat de tosai een goed onderkomen hebben.

Let wel, dit is geen geforceerde opgroei, dit is behoud van ontwikkeling. Hoe de groei zal zijn kan ik niet inschatten, maar die zal normaal verlopen op deze temperatuur. In het belang van de tosai denk ik dat dit op lange termijn de beste oplossing is.

Er zal zeker groei inzitten, maar een gecontroleerde groei, en ik voorzie een groeimarge van 5 tot 10 cm afhankelijk van de koi. De genen hebben ze, de rest moeten ze zelf maar doen.

Ik heb wisselende scenario's uitgedacht voor de verkoop, maar besluit het vrij eenvoudig te houden. Wie een koi koopt op dit moment, en dit zal ook het enige moment zijn dat ik ze verkoop mag je een koi kiezen met als voordeel dat je de opgroei gratis erbij krijgt. Normaal zou ik daar 50 euro/koi voor vragen.

Het is enkel mogelijk om nu koi te kopen, want ik ga ze tijdens hun verblijf niet storen om geen ongelukken te maken. Dus de verkoop geld tot de dag van transport en aankomst van de koi. Aankopen op foto of film kan nadien ook altijd, maar handpick zal pas volgend jaar kunnen en de prijzen zullen dan aangepast worden.

Het zijn allemaal showa. Waarom zul je je afvragen ? Heel eenvoudig, de kohaku en de sanke waren niet om te doen. In mijn ogen veel te duur voor deze markt, ondanks het feit dat ik er toch wou bijkopen.

De nieuwe generatie showa van Sakai zijn minder gekend misschien, maar zouden een goede vervanging kunnen zijn van de Momotaro showa die in de vergeethoek zijn geraakt. Showa van andere kwekers zijn er natuurlijk ook, maar dan praten we over een andere soort met bepaalde beperktheden die dikwijls een struikelblok vormen voor de aankoop ervan. 

Ze worden in ieder geval bijzonder populair. Met Thunderbird en Blue Bird heb je alvast 2 oyakoi in het vizier die de kar moeten gaan trekken. Sakai FF is altijd meer bekend met zijn kohaku en Sanke, en showa zijn altijd minder populair geweest tot de laatste jaren. Ik voel dat de  opmars nu is begonnen.

Blue BirdIk heb trouwens weinig informatie kunnen vinden over deze oyakoi, ik heb enkel een foto gevonden van Blue Bird, die in het jaar 2019 een combinatie aanging met een showa van Momotaro, vermoedelijk uit de bekende Lion Queen reeks, maar dat weet ik niet zeker. In principe een vertrouwbare combinatie.

Of deze kweek ook uit dezelfde combinatie kwam is mij niet bekend, maar behoort uiteraard tot de mogelijkheden. Een foto van Blue Bird heb ik gevonden, van Thunderbird heb ik geen foto gevonden, dus als iemand dit wel heeft, gelieve me dit dan te sturen. 

Samengevat: tot de dag van aankomst worden deze tosai te koop aangeboden. Na aanduiding van de tosai worden de kenmerken aangeduid zodat deze herkenbaar blijft.

De prijs op dit moment is 495 euro inclusief gratis verblijf tot ± 1 april, enkele zullen 595 kosten. Na aankomst van de koi wordt er extra 50 euro in rekening gebracht. Verwachte aankomst: begin november. Je kan de koi zo dadelijk hier bekijken !

 

 

INDIEN JE NOG GRAAG MEEDOET AAN DE LOTERIJ DIE VOLGENDE WEEK ZONDAG WORDT GETROKKEN KAN JE MEEDOEN DOOR 50 EURO EXTRA TE BETALEN

WINTER AANPASSING OPENINGSUREN INTERKOI

Vanaf vandaag zal ik op zaterdag aanwezig zijn van 11.00 tot 14.00 uur, tenzij men op afspraak een later uur afspreekt of indien er een bijeenkomst moest zijn van klanten die langer willen blijven.

Op zondag zal ik aanwezig zijn van 10.00 tot 12.00 uur en door de week ben ik altijd beschikbaar op afspraak.

Na het posten van dit nieuwsitem zal ik de tosai één voor één aanbrengen in het aankoopsysteem, en ondertussen zet ik alle foto's hieronder in het nieuwsitem. Bekijk vooral de filmpjes, want er zitten interessante tosai tussen.

Ik heb de leeftijd op mei 2021 geplaatst omdat dit de meest voorkomende maand van geboorte is, maar deze is mij onbekend.

Voor de duurdere tosai moet je me even apart contacteren, dan geef ik je het mogelijke contact door zodat je eventueel kan overleggen. De prijs is echter vanaf 1450 euro/tosai.

Selectie tosai box 309

Selectie tosai box 309

Selectie tosai box 389

Special tosai box 453

Meer afbeeldingen

Mijn onverwachte slag thuisgehaald: afbeelding 1
Mijn onverwachte slag thuisgehaald: afbeelding 2
Mijn onverwachte slag thuisgehaald: afbeelding 3
Mijn onverwachte slag thuisgehaald: afbeelding 4
Mijn onverwachte slag thuisgehaald: afbeelding 5
Mijn onverwachte slag thuisgehaald: afbeelding 6
Mijn onverwachte slag thuisgehaald: afbeelding 7
Mijn onverwachte slag thuisgehaald: afbeelding 8
Mijn onverwachte slag thuisgehaald: afbeelding 9
Mijn onverwachte slag thuisgehaald: afbeelding 10
Mijn onverwachte slag thuisgehaald: afbeelding 11
Mijn onverwachte slag thuisgehaald: afbeelding 12
Mijn onverwachte slag thuisgehaald: afbeelding 13
Mijn onverwachte slag thuisgehaald: afbeelding 14
Mijn onverwachte slag thuisgehaald: afbeelding 15
Mijn onverwachte slag thuisgehaald: afbeelding 16
Mijn onverwachte slag thuisgehaald: afbeelding 17
Mijn onverwachte slag thuisgehaald: afbeelding 18
Mijn onverwachte slag thuisgehaald: afbeelding 19
Mijn onverwachte slag thuisgehaald: afbeelding 20
Mijn onverwachte slag thuisgehaald: afbeelding 21
Mijn onverwachte slag thuisgehaald: afbeelding 22
Mijn onverwachte slag thuisgehaald: afbeelding 23
Mijn onverwachte slag thuisgehaald: afbeelding 24
Mijn onverwachte slag thuisgehaald: afbeelding 25

Laat Een Reactie Achter

5 reacties

Ben

555


Eric

555


Jack

555


Johan D

555

The Untouchable

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2402001

sanke 2402001
inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml