Nicolas op bezoek

Nicolas op bezoek

Het was de eerste keer dat hij een koi kocht waar hij zover voor moest rijden. 2 Uur en 15 minuten heb je nodig om uit het prachtige Doornik naar de andere kant van België te komen, maar dan is België ook op. Groter is het niet. 

Ik hoop dat hij niet teleurgesteld is met zijn keuze uit de 50% serie, een tancho van Momotaro, die er na een verblijf van bijna 2 jaar in Arendonk nog supergoed uit ziet. Nu kan ik me moeilijk voorstellen dat een tancho voor de prijs van 375 euro en met deze uitstraling nog te duur is....

Met haar 49 cm, redelijk goede ronde bol waar je altijd over mag zeuren over perfectie, maar waar hier niet veel op aan te merken is. Het beni staat solide, en is weinig veranderd tegenover zijn aankoop, waar ik uiteraard nog een filmpje van heb, een spinnekop groot.

Ze zal niet veel groter geweest zijn dan 20 cm, en de ontwikkeling mag je gewoon als positief ervaren. Alles klopt behalve de prijs, maar dat is de tol van de roem. Het 50% aanbod begint stilaan op zijn einde te lopen, dus ik zou zeggen profiteer er nog van zolang het duurt, want gedaan is ook definitief gedaan.

----------------------------------------

EEN TOTALE MISLUKKING.

----------------------------------------

Ik had het mij anders voorgesteld, maar blijkbaar heb ik mij totaal vergist. Het kan, maar dan moet je de nederlaag slikken en verder gaan. De aangeboden koi, de showa van Izumiya die bij Narita zouden verblijven is totaal mislukt.

De reden zal altijd een open vraag blijven, maar ik denk dat de combinatie prijs en de kweker Izumiya het lot heeft bepaald. Ik denk echter dat de mensen ongelijk hebben, maar wie ben ik om dat te bewijzen. De koi zullen het moeten bewijzen, en ik weet tot wat Narita san in staat is.

Ik heb dan ook besloten om deze showa offline te zetten en te wachten tot het najaar....tenzij ik verander van mening, want ik ben zo wispelturig als ik groot ben... nog steeds want de ouderdom heeft nog geen rust in het lijf gebracht, vraag het maar aan Ben.

 Na het bezoek van Nicolas heb ik nog wat aanpassingen gedaan en ik zag dit afgewerkt kohakuutje nog rondzwemmen. Niet groot, maar wel goed voor eender welke show. Met zijn 39 cm prima geschikt om eventueel een prijs te winnen. Misschien iets voor de virtuele show in Arcen die eraan zit te komen.

Zoals gezegd, niet groot, maar het patroon is de perfectie, het beni onbegrijpelijk dik na 1 jaar hier rondgezwommen te hebben ! Er is weinig aan af te keuren. Wordt deze 65 cm ? Het zou zomaar kunnen, maar wij hebben ook geen glazen bol in ons bezit. Als hij echter 65 cm zou halen dan voorspel ik wel een prachtige kohaku waarbij het shiroji het beni nog naar boven zal drukken, zodat er meer shiroji te zien  is. Vergelijk het als je je vingers in elkaar zet, en dan langzaam je handen naar buiten drukt. Dan zie je hoe het shiroji het beni kan omhoogduwen, zodat je nog een mooiere kohaku krijgt. 

Staat deze in het 50% aanbod ? Vergeet het maar !

--------------------------------------------

FOTO VAN DE DAG ANNO 2011

--------------------------------------------

OLDSCHOOL FILMPJE ANNO 2009
De 42 reeks

--------------------------------------------

Meer afbeeldingen

Nicolas op bezoek: afbeelding 1
Nicolas op bezoek: afbeelding 2
Nicolas op bezoek: afbeelding 3
Nicolas op bezoek: afbeelding 4

Laat Een Reactie Achter

6 reacties

Jack

555

interkoi

555

The Untouchable

@interkoi 555


interkoi

555

Wim DW

@interkoi 555

The Untouchable

@interkoi 555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml