Wij zullen ze een goede oudedag geven

Wij zullen ze een goede oudedag geven

En we zullen er zeer goed voor zorgen. Dat waren de woorden van Marina en Benny, klanten die al jaren trouw een bezoek brengen. Het is een ongelooflijke eer om mensen zoals hen te ontvangen. Niet pietleuterig en een foutje aan de koi is niet het einde van de wereld.

Dat was het begin van een drukke zondagmorgen. Wat mogen we ons gelukkig prijzen dat de zaken ondanks corona toch goed blijven doorgaan. De kohaku van Matsue en de ginrin karashigoi zullen het naar hun zin hebben, daar twijfel ik niet aan.

En weet je wat ? Ik heb nog een filmpje van hun vijver gevonden uit 2013. Deze vijver heeft mij altijd een goed gevoel indruk gegeven, telkens als ik dit filmpje bekijk. Vermoedelijk zal er ondertussen al veel veranderd zijn, maar toch is het nog een plezier om hier naar te kijken.

Voor Johan moest ik een filmpje maken van zijn pas aangekochte kohaku. Ik heb een foutje gemaakt, want toen ik de  kohaku schepte bevond zich er een 2de kohaku bij in het net, maar dat was er eentje van de veiling. Mijn gedachte was om het verschil te laten zien tussen koi die uit de enkelvoudige veiling komen en de koi die per 5 als set verkocht worden, waaronder dus die van Johan.

Het was een goed vergelijkingspunt, want zo kan je leren van het onderscheid tussen de aanbiedingen, maar het was een foute zet van mij, want Johan is nu ongelukkig. Alhoewel je hier toch even het verschil in prijs moet duidelijk maken. De breedgeschouderde kohaku, die trouwens verkocht werd, is bijna 2,5 keer zo duur als de kohaku van Johan. Ondanks het feit dat de kohaku van Johan een behoorlijk goede kohaku is, met een prachtig patroon, zit hij nu in zak en as...ocharme, ik had het niet mogen doen.

Voor Baptist, wat een mooie naam; moest ik de ginrin benigoi bowlen en een optie geven tot nu zaterdag. Zo gezegd en zo gedaan. De ginrin benigoi is ondertussen toch 65 cm, en ik zal zaterdag wel zien of hij een nieuwe verblijfplaats krijgt. De 50% aanbieding krijgt toch het nodige gevolg, maar er zouden er nog een 20-tal wegmoeten. Laat de kans je niet ontglippen, want op 27 juni is de mogelijkheid voorbij, en zullen de koi verdwijnen....en ze zijn allen nog meer dan goed voor hun prijs...

Mag ik de overgebleven Hoshikin nog eens zien was de vraag van een klant die absoluut onbekend wil blijven...de onbekende soldaat ! Het zijn er nog maar 3 die overblijven, en ze zwemmen als de beste rond. Niets mis met deze koi, en de prijs mag absoluut geen obstakel zijn. Snel zijn is de boodschap....

Hij had een zware taak voor de boeg, want hij wou ook nog enkele andere koi zien. Nu vind ik dat niet zo erg, want dan kan ik telkens toch nog goede koi laten zien zoals ze er nu uitzien. Up to date noemen ze dat, en zo kan ik mijn bibliotheek telkens bijhouden. Zo ook voor deze sublieme sanke en begeerlijke showa van Hoshikin

Het zijn koi die mij bevallen. De sanke ontwikkeld iedere dag meer en meer sumi, en zal in de toekomst precies voldoen aan de gestelde eisen. De showa is een showa waar ik persoonlijk bijzonder van hou. Het speelse patroon is er eentje uit de duizend. Ik heb echt een zwak voor deze showa, ik kan er met volle overgave van genieten, ondanks het feit dat ik er nog wat werk aan heb.

Maar zijn keuze viel uiteindelijk toch op de forse man van Momotaro. Het waren de 2 nog overgebleven showa van de tategoi selectie, en zoals verwacht is de kleinste niet verkocht, vermoedelijk wegens de grootte, want zijn huidkwaliteit en patroon zijn speels en top. Eenmaal kleiner zullen ze de grotere niet meer kunnen volgen, maar een kleine plezante kans soms beter zijn dan een grote ambetante zeggen ze wel eens. Ik vind het niet erg dat deze nog niet verkocht is, laat mij er maar van genieten.

Een dubbelslag zo noem ik het, de keuze van Pascal. Een supersanke van Sakai FF en een verlieslatende Dainishi Showa.De mensen vinden het totaal niet erg als ik geld verlies aan een verkoop van een koi. Gewoonlijk lachen ze het weg, want ze denken dat ik lieg, maar niets is minder waar. Och ja, verschil moet er zijn, maar ik blijf bij mijn standpunt....eigenwijs nietwaar ?

Zijn maruten sanke gaat naar de opgroei binnenkort. Nog 2 weekjes en dan kan je genieten van de gezapige temperatuur in combinatie met onze verzorging, maar bovenal met de zo belangrijke algjes. Laat ons de lat niet te hoog leggen, want dan valt het dikwijls tegen. Laat ons bescheiden blijven en hopen dat we een gezegend seizoen met deze tosai tegemoet gaan. We staan met zijn allen te popelen en wie nog mee wil doen, moet de overblijvende eventjes bekijken, want daarna is het gedaan.

Geloof het of niet, ik dacht dat ik de showa voor Bart gefilmd had, maar het is niet zo ! Stommerik dat ik ben. Ik zal dan maar een voorgaand filmpje laten zien, want deze showa vertrok ook naar Nederlands limburg. Dit filmpje is dus van september 2019, en niet van gisteren. Hier zie je nog een filmpje bij aankoop november 2018.

Tenslotten nog een kleine impressie van de kleintjes. De ± 40 overblijvende Izumiya van de 102 geleverde showa, amuseren zich kostelijk in het groene water, de perfectie nabij. Ze blijven ter beschikking dit seizoen en men mag iedere week op zaterdag komen kiezen. Er zitten schatjes van showa tussen. 

Zoals je bij de keuzeknoppen kan zien, zijn er  nu al 3 verschillende opgroeisystemen. Nog één opgroei moet geactiveerd worden, maar dan moeten de laatste 2 showa van Izumiya nog opgehaald worden, anders kan ik niet met deze opgroei vertrekken.

Zo gauw deze weg zijn, zullen we nog een aantal showa selecteren en in opgroei 3 zetten. De prijzen staan allemaal op 895 euro, de prijs is inclusief de opgroei in de verschillende vijvers. Indien je de koi wil meenemen, dan wordt er 200 euro afgetrokken, maar dat moet dan wel voor 27 juni gebeuren.

Zo dat was weer een filnke zondagvoormiddag...

----------------------------------------------------------------------------

Topaantal unieke bezoekers op de website gisteren: 1731 

----------------------------------------------------------------------------

FOTO VAN DE DAG

----------------------------------------------------------------------------

OLDSCHOOL FILM ANNO 2012 - MOMOTARO KOIFARM

----------------------------------------------------------------------------

Laat Een Reactie Achter

4 reacties

Matthijs

555


Ans

555

ben.

555


Johan

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml