Nieuwe voornemens 2022

Nieuwe voornemens 2022

Ondanks het feit dat we een bijzonder moeilijk en vervelend jaar hebben gehad, stel ik vast dat we dit jaar voor de zoveelste keer een topjaar hebben bereikt. Ik zie het altijd zwartgallig in einde jaar en denk dat we het volgende jaar zwaar zullen moeten inboeten, maar gewoonlijk heb ik het gelukkig mis.

 Met een stijging van 15% in de verkoop mag ik zeker en vast niet klagen. Toch gaan er enkele ingrijpende veranderingen gebeuren in de loop van 2022. Hoe en wat is zich momenteel nog wat aan het ontwikkelen in mijn hoofd, maar een paar dingen zet ik hier alvast op een rijtje.

DE HUISFOTOGRAAF

Polleke heeft zich geëngageerd om onze huisfotograaf te worden. Een tijd geleden had ik een verzoek geplaatst in een nieuwsitem voor iemand die goede foto’s kan maken van koi, want dit is niet zo eenvoudig. Verschillende mensen hadden zich aangeboden, en ik moest een keuze maken. Polleke kwam op de proppen om een investering te doen in een speciale camera met de daarbij horende onderdelen, en dan is de kogel snel door de kerk.

Dit heeft natuurlijk mijn voorkeur en we gaan begin volgend jaar testen en expirementeren om degelijke foto’s te maken, maar wel op natuurlijke wijze. De kunstmatig gemaakte foto’s van koi kunnen dan wel verleidelijk en bijzonder mooi zijn, maar bijdragen tot de realiteit is een andere zaak en een objecief oordeel zijn ze niet echt. We gaan proberen de realtiteit in zijn beste vorm te tonen.

Als trouwe klant en geëngageerd koiliefhebber heeft Polleke zich al meermaals in het strijdtoneel geworpen om foto’s en dergelijke bij klanten te gaan maken, en dit met succes. Zijn liefde voor koi is onpijlbaar, en zijn foto’s getuigen van passionele liefde voor koi. 

Bovendien bestaat er de mogelijkheid dat hij regelmatig op bezoek gaat bij klanten om professionele foto’s en filmpjes te maken, zodat het koikichi gevoel ondersteund wordt met flamboyante reportages.  We zoeken hier nog een oplossing voor, omdat het ook een bepaald prijskaartje heeft natuurlijk en om dit in de nek van Polleke te draaien zou niet fair zijn. We gaan dus een haalbare oplossing hiervoor proberen te zoeken.

Wie eventueel interesse heeft om een dag met Polleke door te brengen inclusief bowlen en filmen is natuurlijk altijd welkom om even contact op te nemen. Maar later hierover meer nieuws.

HET EINDE VAN EEN ICOON

Minder goed nieuws is dat Ben beslist heeft om zich niet meer te engageren als platform voor Interkoi. De meeste klanten zullen zijn commentaren al wel gemist hebben, maar het is nu éénmaal de wet van de evolutie. We mogen dankbaar zijn dat hij zich altijd voor 100% heeft ingezet, maar hier is nu helaas een einde aan gekomen. Sommigen zullen dit betreuren, maar het is niet anders, het leven gaat door !

Wel zijn er ondertussen al aanbiedingen van andere, niet minder gerenommeerde koikichi en koikenners die zich al aangeboden hebben, maar daar heb ik nog geen definitief antwoord op gegeven. Ik laat het even bezinken en hoop dat de mensen ook met mij verder kunnen, ik kan het misschien niet zo goed uitleggen, maar ik sta wel altijd voor mensen klaar en heb tenslotte altijd de verantwoordelijkheid moeten dragen.

DAN WAT BETREFT DE AANKOPEN VAN KOI

De maatschappij verandert, en in mijn ogen niet altijd ten goede. Ik heb de evolutie op de voet gevolgd en de online veilingen zijn geen voordeel op zakelijk gebied. De mogelijkheden worden opengelegd voor iedereen op de markt, en dat gaat gewoonlijk ten koste van de kwaliteit en het koigevoel.

Het wordt veel meer afstandelijk, maar ook hier heb ik bepaalde plannen die eerst moeten rijpen. Hoe en wat zullen we in de loop van volgend jaar wel ondervinden. Ik ben continue aan het brainstormen hoe en wat, maar een kant en klare oplossing heb ik nog niet gevonden.

Ik ben ook bang dat de kwekers de weg hebben gevonden om koi van mindere kwaliteit aan te bieden om hogere prijzen te krijgen, dat ondervond ik sowieso al in de laatste veiling van Momotaro. Het was niet om over naar huis te schrijven en ik besloot dan ook om mijn aankopen te beperken.

Ik ben benieuwd wat de veiling van Sakai FF zal teweegbrengen die morgen van start gaat. Ik heb al even een kijkje genomen en er worden een massa tosai in boxen aangeboden. Niets fout mee natuurlijk want de meeste mensen vinden tosai het begin van iets moois.

Ik blijf erbij dat tosai mooi zou  kunnen zijn maar ze zijn zo makkelijk tot mislukken gedoemd als er geen kennis en retoucheringen aan te pas komen. Wil je een kijkje nemen en een gokje wagen ? Dat kan, klik even op deze link: Sakai veiling december 2021

Ik zie wel dat er 345 aanbiedingen zijn, veel gemengde boxen, weinig afzonderlijke tosai en een portie nisai, sansai en zelfs 4 en 5-jarigen van klanten die wel mijn interesse wekken. We zullen het gaan zien en opvolgen. Als alles goed functioneert komen vandaag eindelijk de lang verwachtte koi aan. Ik ben ontzettend benieuwd, want niet minder dan 55 boxen komen mijn kant op met machtige koi. 

52 ste ALL JAPAN KOI SHOW 2021

AJKSVandaag  of morgen mogen we ook getuige zijn van de All Japan Koi Show 2021. We hebben er slechts 1 koi in zitten in de 65 Bu klasse, namelijk een ginrin karashigoi van Taniguchi san. Ze zou ook uit de golden corn selectie kunnen komen, maar dat is mij niet duidelijk. Laat ons een prijsje verwachten, altijd leuk. 

Ik heb een filmpje van de opbouw van de show geupload, zodat mensen die niet op facebook zitten ook dit even kunnen opvolgen.

AJKS kohaku GCDe winnaar van de AJKS is ondertussen reeds bekend. De kohaku van Maruyama, 102 cm uitgebracht door Ryuki Narita, eigenaar Dhr. Pan is ondertussen bekend.

nico SellesOndertussen is ook bekend geworden dat Nico de winnaar is geworden op  de All Japan Koi Show met zijn Ginrin Karashigoi van Taniguchi San in de 65 Bu klasse...dikke proficiat Nico.

Ik ben blij voor jou Nico, vooral na de zware tegenslagen die je onlangs privé hebt meegemaakt. Sterkte....

Meer afbeeldingen

Nieuwe voornemens 2022: afbeelding 1
Nieuwe voornemens 2022: afbeelding 2
Nieuwe voornemens 2022: afbeelding 3
Nieuwe voornemens 2022: afbeelding 4

Laat Een Reactie Achter

15 reacties

bennie

555


Roy

555


The Untouchable

555

interkoi

555


Frank

555


Dick

555


Jack

555


William

555


Polleke

555


Johan

555


Wim DW

555


Dick

555


Jan

555


Johan D

555

Polleke

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml