Hallo aus Deutschland!

Hallo aus Deutschland!

We tonen niet alleen koi om met te pronken. Maar vandaag wil ik jullie toch een kohaku laten zien die we naar een grotere vijver hebben verhuisd om ruimte te maken voor onze nieuwe koi die deze week geïmporteerd worden.

Matsu Kohaku

Deze Kohaku KO-V20-1166  kocht ik op de Momotaro veiling in het najaar van 2020 als nisai met 63 cm. Door de bloedlijn was het me meteen duidelijk dat deze kohaku de potentie heeft om ooit heel groot te worden. 

MatsuDe Oyagoi  is Matsu, een 95 cm grote kohaku. Het mannelijke ouderdier is Dynamite Ochiba. Een Sakai-bloedlijn die bekend staat om zijn zeer grote groei.

Ik heb deze kohaku op 65 cm geïmporteerd in het voorjaar van 2021. Twee centimeter groei gedurende de wintermaanden op de koifarm was ok. Bij aankomst heb ik deze kohaku in mijn grote vijver gezet. Hier houd ik de Koi van april tot oktober op 22-24°C.

Een totale afmeting van 42 kuub, trommelfilter, 8 ton biofilter en 2 druppelfilters in combinatie met een O2 systeem en een groot verwarmingssysteem stellen onze koi in staat om de best mogelijke omstandigheden te bieden om zich goed te ontwikkelen.

Een koi moet het potentieel of de genetica hebben. Maar ook een goede waterkwaliteit, goede voeding en een zo stressvrij mogelijke omgeving zijn bevorderlijk voor de ontwikkeling van de koi.

Na ongeveer 7 maanden konden we deze kohaku van 65 cm naar 80 cm brengen. Aangezien deze kokaku volgens het certificaat in mei 2020 geboren is, is ze vandaag 2 jaar en 7 maanden jong en dus sansai.

Helaas heeft de atletische groei ook zijn ristricties wat betreft de kleur. Je kunt zien dat het hi opnieuw moet samentrekken. Misschien een klus in de winter om het te doen zoals in Japan. De temperatuur kouder, weinig of geen groei en de kleuren zullen zeker verbeteren.

Wat kunnen we bereiken ? Ik vermoed dat deze kohaku het potentieel heeft om meer dan 95 cm te worden. Het is aan jou of ze dit de komende jaren bij ons zal doen of misscien wel in een vijver van een klant.

Ik houd al meer dan 20 jaar koi. Een hobby, een passie, meer dan de helft van mijn leven...Zoals je kunt zien ben ik geen handelaar die alleen koi houdt. Bij ons krijg je geen uitgemergelde, uitgehongerde koi die na een half jaar of een seizoen nog maar 1cm gegroeid zijn, hun kleur hebben verloren of onverschillig aan de rand van de zwemvijver rondhangen.

Na vele jaren als hobbyist heb ik besloten om zelf beter te doen . Dus besloot ik in 2015 Grendel-Koi op te richten. Elk jaar bied ik mijn klanten een geselecteerde selectie aan. Geen breed assortiment, zoals iedereen doet, maar doelgerichte aankopen..

Koi grootbrengen en ontwikkelen is leuk. Om elke ochtend met de koi op te staan, ze te voeren, ze te zien groeien, en 's avonds in bed te leggen.. (smile)...Ik overweeg al heel lang om het onderwerp "Azukari in Duitsland" te promoten.

Azukari in Duitsland

In het verleden deden we het met Momotaro tosai, ik denk dat klanten blij waren met de resultaten. Dus tot op de dag van vandaag hebben we een deel van de tosai die we in 2020 kochten grootgebracht, ze zijn nu ongeveer 60 cm is als nisai !

Ik plan soortgelijke activiteiten met de nieuwkomers Kujaku en Ginrin Ochiba .Vooral de ginrin oshiba spreken tot de verbeelding en zouden tot bijzondere resultaten kunnen zorgen.  Voor de nisai en oudere koi bieden wij ook een opgroei / azukari aan.

Het probleem in Japan is dat je momenteel voor een koi minimaal een netto aankoopprijs van 500.000 of 1 miljoen yen moet betalen om daar überhaupt azukari te kunnen blijven. Let wel, we praten hier over aankoopprijzen en verplichtingen van de Momotaro Koifarm, dus dat is niet voor iedere kweker toepasselijk..

In het verleden hebben we klanten herhaaldelijk aangeboden, tegen betaling of inbegrepen in de aankoopprijs, om de koi bij ons in de zomer groot te brengen. Dat zou ik hier ook willen doen. Als u bij ons of via ons (veiling koi) koopt, kunnen wij de opgroei aanbieden in Duitsland.

Door de gestaag toenemende problemen met grondstof schaarste door Corona zijn ook wij momenteel genoodzaakt onze opgroeiprijzen aan te passen. Zo hebben we al een stijging van +40% in de aankoop van brandstof voor onze verwarming voor de opgroeivijvers. Maar ook hier zullen we proberen een oplossing te vinden.

Heb ik je interesse gewekt?  Kijk ook eens bij onze andere koi. Je kan me altijd vrijblijvend contacteren via deze gegevens. Onze samenwerking met Interkoi is gebaseerd op vertrouwen en het feit dat we dezelfde passie delen en het grotendeels eens zijn over de koi politiek.

HEB IK JE INTERESSE GEWEKT ? CONTACTEER MIJ !

 

Meer afbeeldingen

Hallo aus Deutschland! : afbeelding 1
Hallo aus Deutschland! : afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

2 reacties

Dick

555


Polleke

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml