Nieuws van het front

Nieuws van het front

Af en toe een filmpje ontvangen van de vakantiegangers is altijd leuk om te zien. We moeten er nog eens naartoe, want het is weeral een tijdje geleden dat we ze gezien hebben.

Het doet me dan veel plezier als ik dit filmpje zie. Gezonde brokken in algenrijk water dat de kleuren doet spetteren. Wat kan rood toch mooi zijn.

Een goede zaak is dat deze opgroeivijver nu perfect gerijpt is. Het water is prima, geen ammo of nitriet problemen, voerhoeveelheid is al behoorlijk: +- 330 gram op een bestand van 13 koi. De temperatuur van het water is 21,5 graden.

Maar wat nog veel belangrijker is, is de volledige rust, rust en nog eens rust. Als het water groen is, zijn de koi normaal gezien schuwer, want ze kunnen niet goed zien wat er boven hun gebeurd. Dat is bij deze minder het geval.

Vermits ze weten dat ze veilig zijn, is er ook geen probleem om naar boven te komen en het is een genot om de 3 kleuren in perfectie te zien rondzwemmen. Rood, wit en een toefje zwart of beni, shiroji en een toefje sumi, het maakt niet uit hoe je het noemt….

Ik ben een fervent voorstander van algenrijk water…ik weet het, ik begrijp het, je wil de koi zien en je wil genieten van de koi in je tuin, maar het is mijn taak om de koi in een zo perfect mogelijke staat af te leveren, en zeg nu zelf…bewonder die blinkende lijven….

Ze mogen nog een paar maanden van de constante temperatuur genieten, want binnenkort gaan we de koi laten hiberneren of in winterslaapmodus zetten.

Laat de natuur zijn ding doen….

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240