14 stuks gingen naar huis

14 stuks gingen naar huis

Alarm....het wordt een lege bedoening hier in Arendonk. Er zijn niet veel koi meer te bezichtigen. Als ik alles bij elkaar tel, geloof ik niet dat ik nog 50 koi heb rondzwemmen en weet je wat ? Ze zijn best nog van goede kwaliteit.

Daarom een week van retraite….lees dit goed

Morgenvroeg haal ik alle koi van de website die NIET in Arendonk zitten. Met andere woorden, alle koi die nog binnen moeten komen, koi die verkocht zijn, koi die verkocht zijn en nog in Japan zitten, alles gaat eventjes verdwijnen van de website tot en met nu zondagmorgen 27 oktober.

Dan zal alles opnieuw in vol ornaat verschijnen. Het is het moment van de laatste kans. Zaterdag 26 oktober hou ik speciaal een dag van bezinning voor de overblijvende koi.

Alle nieuwe koi en alle koi in optie zullen verdwijnen en daarna wederkeren. Wil je voor de grote levering van volgende week nog een koi aankopen, dan zul je dit nog vandaag moeten doen.

Wil je zaterdag je slag slaan en een koi kopen van de overblijvers, dan zou ik voorstellen om even een kijkje te komen nemen, het is de moeite. Alle aandacht gaat vandaag echter naar de gelukkigen die een nieuwe thuis hebben gevonden, en dat zijn er niet weinig. Ik begin vooral met een showa die ik persoonlijk een bijzonder warm hart toedraag.

Waarom zul je zeggen ? Hij is naar Arendonk gekomen in het jaar dat ik 10 jaar open was, namelijk 2017. Ik kocht toen 72 tosai aan waarvan deze op één na de laatste is van de serie.

Bovendien gaat hij naar een warm nest, en deze showa heeft nog een hele ontwikkeling voor zich. Op dit filmpje zie je op het einde van de film, de vijver waar hij zijn dagen mag slijten. Een filmpje bij aankoop is altijd meegenomen.

Ik had het gevoel dat Rudy en Andrée er bijzonder blij mee waren, want oorspronkelijk waren ze al een tijdje op zoek naar een showa. Het feit dat ze het geluk hadden om tijdens de Japanreis de winnaars waren van het ludieke tussendoortje is daar niet vreemd aan.

De voorlaatste van de tosai reeks van november vorig jaar is ook gisteren vertrokken en het mooie is dat ik van alle koi die vertrokken zijn, filmpjes van hun nieuwe verblijfplaats heb aangekregen.

Dat is toch altijd een meerwaarde. David twijfelde nog even bij de aankoop van dit prulleding, maar als je nu ziet hoe deze de toekomst tegemoet lacht, dan is de twijfel snel vergeten.

Als men uit Den Haag de reis naar Arendonk maakt, een reis van 1,5 uur dan kom je niet voor niets. Brian en Amanda hadden hun zinnen gezet op één van de laatste karashi die ik nog had rondzwemmen.

Ze verdienen een eindbestemming net zoals alle andere koi, maar ik ben toch blij dat ik er bestemming voor heb gevonden, en dat het Den Haag is, is alleen maar toe te juichen.

Brian ging voor de grootste en na meting bleek de karashi 76 cm te zijn…..dat belooft natuurlijk. Maud stond erbij er keek ernaar….

Nu was de dag totaal anders begonnen, want er werden maar liefst 12 koi opgehaald die de tweelingvijver gaat vervolledigen. Ik heb de filmpjes aan elkaar gereigd, en op het einde zie je ze duidelijk genieten van hun nieuwe verblijf.

Nu is het nog de beurt aan de echte jumbo, 7 stuks in totaal en niet van de minste. Er zitten maar liefst 2 tategoi tussen, één most unique koi en verschillende eerste prijzen dit jaar op de shows.

Deze zullen nu zaterdag hun warm nest verlaten. Het zal pijn doen in het hart, want ik heb er bijna een heel jaar van kunnen genieten, maar ik ben bijzonder blij dat ze hun eindbestemming hebben bereikt. Ik hoop dat ze nog vele jaren plezier zullen brengen aan de eigenaar.

Ben ik nu klaar….nee, ik heb ook nog een paar koi gebowld om mijn eigen verlangen en dat van Ben te temperen, want we willen zien wat we nog hebben.

Bekijk dit filmpje goed. Ik zeg het niet zomaar, maar geniet nu van dit beni van deze Matsue kohaku. Veel beter kan je het niet vinden. Als je een goede Matsue hebt, betaal je haar wel, maar dan heb je ook fantastisch beni.

De sandan kohaku en de sanke die een verleden onthult, kan het nog mooier? Ik kan wel de lof zwaaien over deze koi, maar ik denk dat je het zelf ook wel ziet.

De favoriet van Ben, wel onverkoopbaar, maar het is nu éénmaal een sanke die jaren nodig heeft, kan momenteel niemand bekoren. Laat maar zitten die handel, en over de showa zeg ik niets…

Tenslotte mijn laatste filmpje en dan ben je van mijn gezeur af, een filmpje over de overblijvende tosai van vorig jaar. Ik heb ze even uit de binnenvijvers verlost en ze naar het zwembad van mijn kleinkinderen gebracht om deze vijver te laten rijpen.

Nu is alles min of meer in orde om mijn nieuwe gasten te ontvangen. De 3 binnenvijvers zijn leeg, de buitenvijvers zijn op 2 vijvers na ook helemaal leeg. De eerste lading van 53 nieuwelingen kan komen, en de overigen komen in november.

Spannende tijden breken aan

Bekijk de website nog even goed, want morgen gaat er alles af buiten de nog overblijvende koi !

Meer afbeeldingen

14 stuks gingen naar huis: afbeelding 1
14 stuks gingen naar huis: afbeelding 2
14 stuks gingen naar huis: afbeelding 3
14 stuks gingen naar huis: afbeelding 4

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240