Nieuws van Jeroen,

Nieuws van Jeroen,

Ondertussen ook een video aangekregen van 2 showa van Jeroen.

Zijn mail zei me het volgende:

De Mako Showa is 52 cm, hetzelfde dat ik vorig jaar gemeten heb. Misschien heb ik niet goed gemeten, maar vorig jaar was de zomer "gene vette" dus heeft ze niet echt veel in warm water gezeten en ze ziet er misschien magertjes uit, maar ze komt goed eten hoor.

De Ginrin Showa van Taniguchi was 20cm toen we hem/haar in de vijver zette, nu is ze met 3cm gegroeid en de kleuren zijn sprankelend gebleven. Bekijk het filmpje

Dus zoals je ziet groeit niet alles van Momotaro als kool. Nu is het wel zo, dat sommige koi dikwijls het eerste jaar stilstaan, en nadien hun groei hervatten. Dikwijls gebeurd dit met koi die een seizoen in een verwarmde vijver hebben gezeten zoals deze showa.

Wat gebeurt er dan ? Ze groeien tijdens het groeiseizoen in een verwarmde vijver met 20-30 cm, wat in principe een geforceerde groei is. Dit heeft te maken met de commerciële kant van de zaak, wat een logisch gevolg is van vraag en aanbod. Het jaar nadien is er soms een betrekkelijke stilstand en groeien ze een jaar niet meer.

De ginrin showa is van februari in het land gekomen, en is nu dus een 4-tal maanden ouder. Zijn groei is normaal te noemen, voor dit soort koi. Ze zien er echter beide heel goed uit, voor wat ik kan zien op het filmpje.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137