Nieuws van jonge bekenden

Nieuws van jonge bekenden

Deze 2 showa waren van de Momotara mannelijke reeks van dit jaar februari.

Showa 1202011 werd aangekocht op 37 cm, en showa 1202018 op 32 cm. Na enkele weken quarantaine kwam Marco zijn koi ophalen, en nu ontving ik deze mail over zijn bevindingen.

Ik wil bij deze even de foto's van de mako showa laten zien bij aankomst 30 April.Ik heb ze zelf gemeten op 40,5 cm voor de eerste foto en 34,5 cm voor de tweede foto. (dit is dus nog de groei van aankomst Arendonk tot vertrek 30 april.) Ik wilde ze een seizoen in de opvangbak houden om te kijken hoe veel groei ik er uit kan halen. Hier nog een filmpje van toen.

Op dit moment zitten ze op 24 graden.De bak die maar 1600 liter water bevat word gefilterd door een polygeyser en ik pas geen voorfiltering toe. De pomp verplaatst ongeveer 3000 liter water per uur. Dit werkt perfekt, meet geen slechte waardes. Ik heb als verlichting true light TL verlichting toe gepast die gedurende de dag 10 uur brandt. Wekelijks voeg ik ook wat klei toe.

Ik zie wel dat de koi kleurverlies lijden maar daar gaat dit experiment niet om, het is bekend dat ze kleur verliezen in een binnenbak. Op dit moment voer ik ongeveer 50 gram per dag, ze hebben hier heel de dag voor nodig om dit op te eten dus voer ik naar mijn idee voldoende. Aan zuurstof voeg ik op dit moment ongeveer 67 liter per minuut toe via twee luchtstenen. Om de 2 dagen ververs ik ongeveer 35 %.

Hier de koi op dit moment. De eerste foto is op dit moment naar 45 cm rond gegroeid. De tweede foto is op dit moment naar 39,5 cm gegroeid. De koi op de eerste foto is wel een goede body aan het ontwikkelen. Dit zou best is een vis kunnen worden waar ik van hou.

Zoals je ziet lopen de kleuren wel wat terug maar hoop maar dat dit later goed komt. Ben benieuwd wat je ervan vind. Heb geen idee of de groei goed te noemen is en of die ook zo doorzet maar als dit wel het geval is, heb je toch in korte tijd koi zwemmen van 55 cm.

Bedankt voor je update Marco. Zoals je zelf kan constateren, en waar het experiment hier voor bedoeld is, zijn ze in principe respectievelijk 8 en 7,5 cm gegroeid, en dit op een totale periode van 4 maanden, met inbegrip van reis, opvang en quarantaine, of toch niet de beste omstandigheden. Wat moet je er dan nog over zeggen.

De beste periode komt er nu nog aan, tenminste dat hopen we. Ik zou ze verlossen uit de quarantaine bak, je experiment stopzetten, en de koi laten profiteren van je mooie vijver, zodat ze natuurlijk verder kunnen ontwikkelen, want wat ze in zich hebben, komt er vroeg of laat toch uit. Het bewijs dat deze koi groeigenen hebben is zeker bewezen, want je kan van kinderen uit dwergen geen reuzen maken. Volgende keer toch eens proberen een filmpje te maken, want foto's zeggen niet alles...Filmpjes ook niet, maar dan zie je toch heel wat meer.

Het enige wat ze nu nog mankeren is een lichte gloed van algen, niet te helder water, en hopelijk nog veel zon, en de 55 cm zijn dit jaar in je bereik, zeker voor showa 1202011.

Meer afbeeldingen

Nieuws van jonge bekenden: afbeelding 1
Nieuws van jonge bekenden: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137