Nog een chagoi aub

Nog een chagoi aub

Ik heb momenteel bijna geen enkele éénkleurige koi meer, en dan moet ik mijn achtergehouden voorraad maar even aanspreken.

Normaal koop ik via concullega’s karashigoi of chagoi aan, omdat ik zelden of nooit in het Noorden op koihunt ga.

Niet omdat ik het niet graag doe, maar ik kan niet alles doen, en je moet nu éénmaal in je eigen gebied blijven waar je goed in bent, en dat is altijd de groep van gosanke uit een bepaalde categorie blijven ondersteunen, het is mijn ding, en ik ben er goed in al zeg ik het zelf.

Door de jaren heb ik een goede naam opgebouwd op dit gebied en dat wil ik zo houden. Ik kan echter ook goed samenwerken met concullega’s, en als het vertrouwen gerespecteerd wordt, dan zou er geen probleem mogen zijn.

Omdat mijn voorraad begint uit te dunnen, heb ik chagoi laten overkomen, die best mogen gezien worden. Normaal heb ik een zwak voor karashigoi, en voornamelijk doitsu karashigoi, maar nu heb ik mijn keuze laten vallen op chagoi omdat er verscheidene mensen mij achter chagoi vroegen die al jumbo waren en nog voldoende potentie hadden.

Zelf heb ik ze niet kunnen ophalen, maar dan kan ik natuurlijk rekenen op Ben, die altijd klaar staat als ik hem nodig heb. Het moest gebeuren, dus Ben heeft van de noodzaak een deugd gemaakt en is zo vriendelijk geweest om mijn werk over te nemen.

Beide chagoi zijn van Hirasawa en zijn op een zucht na 80 cm, gosai en in de fleur van hun leven. Ik noem het opgroeiende adolescenten die hun prachtig leven nog voor zich hebben om hun eventuele nieuwe baasjes te plezieren.

De moederdieren van Hirasawa zijn gekend en gaan allen een eind over de meter. Dat wij ze zo groot krijgen is niet eens zeker, maar in mijn ogen ook niet nodig. Ik persoonlijk zie liever een chagoi van 85-90 cm die goed gebouwd is, maar wel voldoet aan de juiste vormen, dan een uit de kluiten gewassen chagoi van +100 cm die er niet meer uitziet, maar ieder zijn ding zou ik zeggen.

Vermits ik er zelf niet bij was, heb ik ook geen beeld-en filmmateriaal kunnen maken, maar Riny was er bij, en die heeft enkele snapshots gemaakt met de telefoon.

Kwalitatief voldoen deze filmpjes dan helaas niet, maar dat zal de komende dagen wel door mij gedaan worden. Wees echter niet bang, ze zijn bijzonder goed en bijzonder betaalbaar. Ik ben altijd blij als mijn assortiment aangevuld wordt, zij het ditmaal met 2 éénkleurige vissen.

Nog even en dan komen de gosanke weer aan de beurt, want het spreekwoord: “schoenmaker blijf bij je leest,” is ook voor Interkoi toepasselijk.

Wie dus nog even nieuwe goede koi wil zien, is altijd welkom op zaterdag en tevens heb ik de probites weer in promotie gezet. Door de grote verkoop wegens de actie van verleden week heb ik opnieuw klei en voer besteld, en hou ik de actie nog even aan. Dus bij de aankoop van een zak voer van 10 kg summer – summer mix of chlorella, krijg je momenteel een zak klei van 5 kg gratis.

Ter info: Het opsturen van een pakket in NL of BE of DU tot 20 kg kost 6 euro extra.

Wel even melden dat de bijhorende foto niet van de nieuwe chagoi zijn, maar ik heb een alternatieve foto genomen van een chagoi die ik voorheen verkocht heb. De echte foto's zal ik proberen zaterdag of zo te maken. Belangrijk is het echter niet, want ze zijn meer dan goed.

Ik ben zondag aanwezig van 10.00 tot 12.00 uur

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137