Ik wil graag mooie koi zien

Ik wil graag mooie koi zien

Zo hoor ik het graag, want dat kan ik tot op de dag van vandaag nog altijd laten zien, al zeg ik het zelf.

Het werd dan ook een festijn om spannende koi te bowlen en nog beter om te verkopen. Ben en Polleke waren er ook, en zij waren de eersten die konden genieten van mijn nieuwste aanwinst.

Neen, niet van koi, maar van een friteuse die ik aangekocht had om af en toe de hongerige zielen te spijzen. Altijd plezierig om een kroketje, een curryworst of een mexicano te bakken als de nood het hoogst is. Uitgetest en goedgekeurd….

Maar dan werd het tijd om koi te bowlen, want ik kreeg juist een filmpje aan van Bob die zijn showa van Ueno even wilde tonen. Hier kan je van snoepen of niet ? Ik in ieder geval wel , en dat sumi steekt echt mijn ogen uit...

Toeval of niet, het waren juist de 2 overblijvende showa van Ueno die bij mij nog over waren die ik wou bowlen, want eentje ervan moest ik extra bekijken omdat deze een belangrijke metamorfose had ondergaan, ik leg je dadelijk uit welke.

Je moet eerst naar dit filmpje kijken. Je zult zien dat je aan de rechterflank in het witte gedeelte allemaal kleine rode tekeningen ziet op de zijkant van de schubjes. Je zou het bijna kanoko kunnen noemen.

Bekijk dan dit filmpje 2 maanden later, en de rode schubjes zijn bijna helemaal weg op enkele na, die volgens mij ook nog zullen verdwijnen. Ik heb dit nog nooit meegemaakt, maar ben er wel blij mee, want met de rode schubjes is de koi waardeloos en nu ontwikkeld zich een bloedmooie showa.

Dan moet je je eens afvragen wat je van deze aankoop van Ueno moet verwachten die ik via Narita heb aangekocht ! Narita staat dan nog eens bekend om zijn bijzonder koi oog, dat zou niet mogen mislukken.

En toen kwam Tim, met Wim en zijn vrouw om een diamantje aan te kopen. Ik kon het echter niet op film zetten, want het begon me toch te stortregenen dat het niet mooi meer was. En blijkbaar had de stortregen een gunstig effect om mijn tategoi. Bekijk dit filmpje maar eens even...

Nu zal ik je nog eens uit een droom helpen. Tategoi betekent NIET dat het bijzonder goede koi zijn, maar gewoon Tate = houden en goi = koi, dus je houd de koi omdat ze misschien nog meer geld kunnen opbrengen als je ze nu niet verkoopt.

Beginnelingen laat je aub niet verleiden met de blasé woorden van Tategoi en Tateshita (Tateshita = koi wegdoen). Kijk gewoon zelf naar de koi of laat je door mensen met kennis begeleiden en laat je vooral niet door mensen met mooie woorden de les lezen. En luister zeker niet teveel naar de zin en onzin van Facebook…er wordt op FB al teveel geluld. (met een t of d Martin ?)

Maar ik ben nog niet aan het einde van mijn Latijn, want Leo en Huub zouden graag mooie koi zien, en dan ben ik pas in mijn sas. Ik heb ze nog altijd rondzwemmen. Geen overblijfselen die ik voor een habbekrats wegdoe, maar degelijke, gezonde koi met recht van spreken.

Allereerst 2 kohaku van 60-65 cm, eentje van Takigawa die al bijna 3 jaar rondzwemt. Ik heb nog een filmpje van bij aankoop in november 2014. Wat me nu opvalt is dat het venstertje dat hij nu nog heeft, en dat de koi moeilijk te verkopen maakt, toen ook al in de maak was. Het is zijn identificatiebeeld, maar het is pas nu dat ik het zie…

Dan maar weer een stapje verder. Deze bowl mag er wezen. Ik moet het oneerbiedig, de restanten of de overblijvers noemen, maar ze moesten me op mijn blote billen kletsen als ik dat zeg, want oordeel zelf ! Nog altijd een bowl die ik zomaar eventjes uit de vijver tover…en dan heb ik nog niet alles laten zien.

Voor Lorenzo, die van verre kwam, moest ik eventjes 2 sanke opnieuw bowlen. Hij heeft een groot probleem, want telkens als hij op bezoek komt, kan hij het niet laten om een koi te kopen. En ikke blij natuurlijk…

Hij wou nog even een sanke zien uit het goedkopere segment, en zo gezegd zo gedaan natuurlijk. Ik weet ondertussen ook wat hij graag heeft, en dan weet ik al vooraf dat deze sanke niet aan zijn voorwaarden voldoet.

Verstandig als hij is, luisterde hij naar goede raad en besloot deze formidabele sanke aan te kopen. Dit zijn koi waar ik mijn handen voor in het vuur steek en ik geef alle mensen ongelijk die nooit geluisterd hebben…wacht maar af.

Polleke doet het niet graag voor de camera, maar ik forceerde hem even om zijn mening te geven over deze sanke. Nu weet ik dat het niet altijd makkelijk is, maar Lorenzo hoort graag de mening van anderen. Het zou fijn zijn als er mensen zijn die een mening durven geven in de reacties op deze sanke. Ik verwacht niet veel, maar toch wel een paar reacties…

Lorenzo, geloof me, binnen 3 jaar kom je me nog eens bedanken voor deze prachtige koi….en als je hem naar 80 cm loodst kom ik persoonlijk naar Kuurne om de sanke op te halen en in te zetten op de show in Arcen…

Meer afbeeldingen

Ik wil graag mooie koi zien: afbeelding 1
Ik wil graag mooie koi zien: afbeelding 2
Ik wil graag mooie koi zien: afbeelding 3
Ik wil graag mooie koi zien: afbeelding 4

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137