Onze jack en Ko

Onze jack en Ko

De fotozoektocht naar speciale plaatjes voor koi, blijkt een moeilijke bevalling te zijn. Weinig of geen enthousiasme, het triestige verhaal van dit koi jaar.

Maar toch kreeg ik deze prachtige foto's doorgemaild van Jack, beter bekend als de man van "goe bezig Luc.", een uitdrukking die me, ondanks de herhalingen, altijd een goed gevoel geeft.

Ziehier de mail van Jack:

Voor het foto item hier een paar koi gerelateerde plaatjes. Hier geen kinderen maar Main Coon's, en dit is een kattensoort die gek op water is!

Voor de mensen die geen Maine Coon kennen:

De Maine Coon behoort tot het oudste natuurlijke kattenras van Noord-Amerika. De eerste Maine Coon katten werden aangetroffen in en rond de staat Maine in het gebied New Engeland. Dit gebied bestaat uit de staten Maine, New Hampshire, Massachusetts, Rhode Island en Connecticut. Hier komt ook het eerste gedeelte van de naam vandaan, namelijk Maine.

Over het ontstaan van de Maine Coon zijn veel verschillende en interessante theorieën. Ondanks dat er in de 19e eeuw al Maine Coons rondliepen en het vroeger al een erkend ras was bestaat het ras Maine Coon officiëel pas weer sinds 1976 in de Verenigde Staten en sinds 1983 is het in Europa voor het eerst erkend. Vroeger, tot 1980, werden deze katten gewoon katten van Maine en Coon Cat genoemd. Onder druk van vele mensen in de VS en na veel werk door familie Gangster (cattery Scarborough) werd de naam veranderd in Maine Coon Cat.

Voor een gouverneur van een staat in de VS is het normaal om een officiele staat boom, bloem of vogel te benoemen. Maar hoeveel staten hebben een officiële kat? In Maine is de Maine Coon inmiddels de officiële Maine State Cat.

De Maine Coon is een grote kat met een halflangharige vacht, een stevig skelet en een lange volle staart. Op latere leeftijd kan het ras vooral in de winter een imposante kraag rondom de kop en een langere beharing op de achterkant van de achterpoten ("broek") ontwikkelen. Veel dieren bezitten ook de recessieve eigenschap voor oorpluimpjes, iets dat door liefhebbers gewaardeerd wordt. Dit maakt de Maine Coon tot een imposante verschijning. Maine Coons zijn seksueel actief vanaf een maand of zes maar zijn pas volledig lichamelijk uitgegroeid na ongeveer vier jaar. De kat weegt dan gemiddeld tussen de 5 en 9 kilo voor katers en 4 tot 6 kilo voor poezen

Meer afbeeldingen

Onze jack en Ko: afbeelding 1
Onze jack en Ko: afbeelding 2
Onze jack en Ko: afbeelding 3
Onze jack en Ko: afbeelding 4
Onze jack en Ko: afbeelding 5
Onze jack en Ko: afbeelding 6
Onze jack en Ko: afbeelding 7
Onze jack en Ko: afbeelding 8
Onze jack en Ko: afbeelding 9
Onze jack en Ko: afbeelding 10
Onze jack en Ko: afbeelding 11

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240