Ook dit kan gebeuren

Ook dit kan gebeuren

Het gebeurt niet dikwijls en voor zover ik weet is dit het eerste geval bij mij, maar af en toe verliest een koi zijn beni en wordt een mooie showa omgetoverd tot een shiro utsuri. Wenselijk ? Neen, natuurlijk niet.

Wat de oorzaken zijn van kleurverlies is volgens mij niet 100% geweten. Eén van de mogelijke oorzaken zijn stress door verplaatsing of transport, stress tijdens het paaien, bepaalde ziektesymptomen...in ieder geval niet iets waar ik een duidelijk en onderbouwd antwoord op kan geven. Dus laten we het maar aan de wetenschap over.

We gaan er dus gewoon geen vaststaande oorzaak aan koppelen, maar het onderbrengen onder de noemer "vervelende ontwikkelingen". En ja, bij mij kan dat ook gebeuren, alhoewel zelden. Dit jaar heb ik een showaatje die zijn beni verloor in de opgroei.

Dan moet ik achteraf gaan zoeken welke showa dit was, want mijn bibliotheek moet correct en overzichtelijk blijven. Ik denk de showa gevonden te  hebben als ik de sumivlekken fantaseer die passen bij de showa aan de linkerzijde in acht genomen dat er wat sumi is verloren door de warmte. 

Het is de enige showa die ik kan overeenstemmen, dus we bewaren showa 2003019 als de boosdoener. Hier zie je de showa met nog een klein benivlekje op de schouder. Acheraf heb ik het laatste benivlekje ook verwijderd, zodat we nu over een shiro utsuri uit showa kunnen spreken.

Normaal gezien is dit een verlieslatende post, maar ik wil deze shiro nog even de gelegenheid geven om zich te bewijzen, en mogelijk komt er in de loop van de winter een wat duidelijker sumi patroon op, zodat de koi nog een beetje waardevol kan zijn.

Ik ben momenteel volop bezig om te reorganiseren. De koi die nog hier blijven heb ik naar buiten gebracht en gaan onder de winterkap. Een winterkap is nog niet nodig, maar ik wil de temperatuur op 15° houden voor deze koi om zo de winter te overbruggen. Dus gewoon hitte besparen door middel van de kap.

Ik heb nog een filmpje gemaakt van de laatste der mohikanen, en met ongeveer 30 showa zwemmen ze nu stressloos rond in vijver 2. Ik wil nog wel een kleine aanbieding maken voor die mensen die er interesse voor hebben. 

GRATIS OVERWINTEREN TOT ± 1 APRIL 2021

Dit zijn de overblijvende showa uit de Izumiyu reeks, een 30-tal. Wie interesse heeft om deze echt mooie showa aan te kopen met een overwinteringsperiode tot ongeveer begin april, kan hieruit zijn keuze maken. De prijzen zijn variabel en afhankelijk van je keuze die je  maakt. Niets moet, alles mag....

WE ZIJN OOK VOLOP BEZIG MET KOI BEKIJKEN

Ben en ik zijn nu al geruime tijd bezig om alle  koi te bekijken en te bestuderen die kandidaat zijn om aan te kopen volgens onze normen en waarden. Ik ga nog niet teveel prijsgeven want we leven nog in het ongewisse, maar ik ga hier al een deel koi laten zien waar we onze zinnen op hebben gezet, zonder vermelding van de kweker. Laat ons horen of je ons kan vinden in onze selectie. De vraag is nog of we ze kunnen aankopen.

Koi nummer 1 

Koi nummer 2

Koi nummer 3

Koi nummer 4

Koi nummer 5

Koi nummer 6

Koi nummer 7

Koi nummer 8

Koi nummer 9

Koi nummer 10

Koi nummer 11

Koi nummer 12

Koi nummer 13

Dit zijn in ieder geval al koi waar we onze zinnen op hebben gezet. Wil je vooraf je kans wagen, dan is het verstandig om nu proberen te kopen. Als ik ze zelf moet aankopen met alle risico vandien worden ze sowieso duurder. Kopen kan je door een biedprijs door te geven tot een bepaald bedrag.

GELIEVE OP DIT MOMENT NOG NIET ACHTER PRIJZEN TE VRAGEN AUB - DIE ZIJN NOG NIET GEKEND

WIJ VOLGEN ZE OP EN HOUDEN ZE IN DE GATEN

Laat Een Reactie Achter

7 reacties

Rudi w.

555


Jeroen

555

interkoi

555


Pieter

555


Matthijs

555


Robbie en chantal

555


Roy

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml