Op bezoek bij collega's.

Op bezoek bij collega's.

Gisteren was het tijd om op bezoek te gaan bij enkele collega's, en dat is altijd fijn om te doen.

Samen kan je eens praten over de koi, de verkoop, de handel etc. Je kan de koi bekijken die je mooi vind, want natuurlijk heeft iedereen wat moois om te laten zien. Kortom, altijd plezierig om te doen.

Toevallig werd er juist een container met Sakai voer geleverd, en vermits Joachim er alleen voorstond om deze uit te laden, hebben we met alle plezier een handje toegestoken.

En vermits we toch nieuwsgierig waren naar het Sakai voer, heb ik onmiddellijk enkele zakken voer gekocht, die ik zal presenteren aan mensen die er interesse in hebben. Het zijn zakken van 20 kilo. Het is voorlopig een tijdelijke aanbieding hier in de buurt, dus wie interesse heeft om een zak Sakai voer aan te kopen, geef me een seintje dan zet ik het apart. Afhankelijk van de resultaten zal ik even bekijken of ik het voer in voorraad neem of niet.

Voor de rest hebben we de ganse dag doorgebracht met het kijken en evalueren van enkele koi, en dat is natuurlijk het plezierigste van de business. We hebben inderdaad enkele zeer mooie exemplaren gezien. Naar je eigen vissen kijken is mooi, maar vissen van andere dealers zien is ook niets mis mee, en goede Sakai vissen zijn altijd de moeite om te bekijken. Op de foto's en de filmpjes kan je wat uitgezochte exemplaren bewonderen.

enkele mooi sanke

nog enkele mooi sanke

onze favoriete sanke

enkele kohaku

Het is trouwens geen geheim dat we of Joachim of Danny en Mie aanspreken om aan goede Sakai vissen aan te komen. Zij zijn trouwens de dealers in spe om het groffe geweld van Sakai SFF te importeren, en daar moeten we ons nu eenmaal bij neerleggen. Mits een respectvolle samenwerking kunnen er ook prachtige vissen aangekocht worden via Interkoi. Met name Wakana, Dottertje en niet te vergeten de supreme champion van verleden jaar, the "indian runner" zijn allen via bemiddeling aangekocht voor mijn klanten.

Wakana is het paradepaardje voorlopig van deze koi, ondertussen een gepaste 83 cm, is ze volgend jaar showwaardig om mee te dingen naar een grote prijs. Of de eigenaars dit willen is nog maar de vraag.

Ons bezoek bij Danny en Mie was kort maar krachtig. Er zwom een sanke die al lang onze aandacht trok, en vermits ik heel lief in Mie haar ogen heb gekeken, was een deal mogelijk. Het is een sanke die nog enkele jaren moet begeleid worden, maar wel heel veel potentieel in zich heeft. Als je bedenkt dat deze sanke in mei slechts 3 jaar is geworden, en nu 73 cm meet, is toch geen sinecure. Ze werd gekocht op de veiling van Sakai november vorig jaar en is een dochter van Shining Rose.

Een heerlijke sanke

Toegegeven, als je dit vergelijkt met de eisen van tegenwoordig en als je daar een chagoi van 110 cm naast ziet zwemmen of de Grand Champion, dan oogt ze kleiner. Niet vergeten dat dit in feite nog maar een baby is...en wij houden ervan om tijd te steken in deze koi.

Wat wij zo mooi vinden aan deze sanke is de elegantie in haar totale uitstraling....een echte dame. Huidkwaliteit, kiwa en sashi zijn voortreffelijk. Het sumi zal de koi nog moeten maken. De body, lengte en breedte moet nog aangesterkt worden, maar dat is de essentie van de koihobby. Het is niet de kunst om top koi te kopen, dat kan iedereen, maar om mooie koi te maken, en dat is een hele andere materie.

Het liefst zou ik hebben dat ze bij Ben kwam te zwemmen, maar die heeft geen plaats in zijn vijver. Ik ben dus op zoek naar iemand die de kunst beheerst om een sanke zoals deze naar grotere hoogte te tillen, maar die vind ik wel hoor...

Kortom, het was een fijne dag....

Meer afbeeldingen

Op bezoek bij collega's.: afbeelding 1
Op bezoek bij collega's.: afbeelding 2
Op bezoek bij collega's.: afbeelding 3
Op bezoek bij collega's.: afbeelding 4
Op bezoek bij collega's.: afbeelding 5
Op bezoek bij collega's.: afbeelding 6

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240