Op bezoek bij de Grand Champion

Op bezoek bij de Grand Champion

Na de prachtige avond bij Momotaro, is het vandaag tijd om op bezoek te gaan bij de onvolprezen Yamatoya San.

Er zijn geruchten dat de prijs niet terecht was, maar dat is volkomen uit de lucht gegrepen, laat dat gezegd zijn. Yamatoya is een kleine kweker misschien, maar met een hart van een echte koiliefhebber, een kennis van een professor, en alles tot in de puntjes verzorgd. Yamatoya is op dit ogenblik 63 jaar, heeft een ontzettend gevoel voor humor, is heel onderhoudend en een gastheer eerste klas, net zoals Momotaro trouwens. Er zijn weinig koikwekers, waar de liefde voor koi en het artistieke aspect van koihouden zo hoog in het vaandel staat.

De deuren zijn ondertussen wat geopend, en de relatie is, mede door Brian geoptimaliseerd, en ik denk dat we nu de juiste touch gevonden hebben om de relatie te verbeteren. Uiteraard begon het gesprek over de Grand Champion, en onmiddellijk kwam hij met zijn foto's als tosai - nisai - yonsai tot grand champion. Het fotoverslag toont in eerste instantie de grand champion als tosai etc....alsook aan de rechterzijde van het blad, de ouders van de Grand Champion. Zoals altijd was het een heerlijk gesprek met iemand die op zijn 60 jaar de moeite heeft gedaan om Engels te leren, wat voor een Japanse kweker toch zeldzaam is. Heerlijke man, en daar blijf ik bij. Ook Ben zal dit beamen.

Na de ontvangst, konden we niet wachten om de nisai nog te zien. In het voorafgaande gesprek hebben we wel een fantastische afspraak gemaakt met Yamatoya om 6 prachtige nisai te mogen selecteren die mogen blijven voor 1 jaar in de mudpond. Nu kon het bij mij niet meer stuk, want wat kunnen wij straks aanbieden ? 6 prachtige nisai die straks bovenkomen als sansai tussen de 60-65 cm met een huidkwaliteit die je kan laten zweven, een shirojo om van te kwijlen, een body die voor geen enkele koi onder moet doen, maar vooral...en dat is het belangrijkste, een koi die op natuurlijke manier is grootgebracht, zonder kleurstoffen, zonder speciale groeimethodes, maar vooral met liefde. Deze koi zullen ook niet rap versleten zijn, maar zullen op hogere leeftijd ook nog stralen. Deze koi komen straks op de website, waarvan er 3 naar mij komen en 3 gaan er naar Interkoi Hapert. Er zijn 5 kohaku en 1 showa. De showa is volledig mijn ding, misschien geen topkwaliteit maar een echte vijvervis met een uitstraling, waarvan het kippevel op je armen komt.

Ik heb haar kurochocho genoemd, misschien een moeilijke naam, maar ik zal hem even uitleggen, want dan vergeet je het niet meer. Kuro betekent zwart en chocho betekent vlinder, samengevat zwarte vlinder, en als je deze koi ziet zwemmen, dan kon ik niet anders denken dan aan een zwarte vlinder.

De deal was rond, en ik kan je verzekeren dat, als iemand deze nisai koopt, zich ontzettend zal verheugen als deze als sansai bovenkomen. Vergelijkbare koi zijn onze double face en en deze bliksemschicht van Interkoi Veldhoven, allen heel hoogwaardige koi.

De ganse dag kon niet meer stuk, buiten het feit dat ik geen internet verbinding had, zodat ik geen nieuws kon posten. s'Avonds zijn met met onze vriend Shiraishi San (Yamatoya) naar een lokaal pitoresk restaurant gereden. Het was een hele ervaring en de wijze waarop men kan gaan eten in Japan, is al een belevenis op zich. Het vlees dat geserveerd wordt op een speciale manier is gewoon zo goed van kwaliteit dat je er gewoon stil van wordt. Het is een soort marble meat, zoals dat genoemd wordt, een vlees met doorregen vet in het vlees, dat gebakken wordt op een open vuur dat in het midden van de mensen wordt gezet. Ik ga er niet te veel over uitwijden, want ik sta op het punt om naar huis te vliegen en veel slaap blijft er niet over.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240