Yamatenka

Yamatenka

Nog even een nieuwsitem op de valreep over Yamatenka. Je zult zeggen wat is yamatenka....

Yamatenka, dat is de naam die we gegeven hebben aan onze nieuwe liefde. Yama betekent berg/heuvel, en tenka is de moeder van deze kuchebeni, maruten kohaku en betekent: hemelse bloemen. Met andere woorden, Yamatenka betekent zoveel als de de berg met de hemelse bloemen. Bovendien is het een ode aan Yamatoya San (Yamato = groot japan en ya = winkel of shop). Deze kuchebeni maruten kohaku is de klap op de vuurpijl, en ik denk dat we hier echt een kanjer van formaat hebben aangekocht. Ben en ik zijn het er helemaal over eens: onvoorstelbaar is het enige wat we kunnen uitbrengen.

Bovendien is deze een koi, en je zult het verhaal niet geloven, want je zult denken dat ik weer iets uit mijn vinger aan het zuigen ben, reeds vanaf eind vorig jaar te zien geweest bij Yamatoya, maar door niemand gebowld. Zelf wou Yamatoya deze als tategoi doorkweken, maar heeft deze opzettelijk aan niemand laten zien. Ben was de eerste die deze kohaku spotte.

Yamatoya werd rood achter zijn oren, en ik arm in mijn portemonnee. Dit konden we echter niet laten rondzwemmen. De deal werd zonder tegensputteren gesloten, want de mond was vol en het hart liep over. Dit is alles wat wij er over te zeggen hebben, en jullie mogen haar van ons bewonderen via onze filmpjes. Het zal trouwens een tijdje duren vooraleer ze overkomt en de confrontatie aangaat met de Europese top.

De sanke die je als tweejarige nisai zult zien (onozomi of grote hoop), is van buitengewone kwaliteit, en samen met Yamatenka de koi waar iedereen van droomt. Voor de rest heb ik er een aantal foto's opgezet van enkele aankopen die ik jullie laat bewonderen, maar die je straks in levende lijve zult kunnen zien. Geniet van de filmpjes....

Yamatenka_01

Yamatenka_02

Wolverine_01

Wolverine_02

Onozami_01 (=grote hoop)

kohaku yamatoya_01

kohaku yamatoya_02

kohaku yamatoya_03

Bessie Turf

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2402001

sanke 2402001
inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml