Opmerkelijke verandering

Opmerkelijke verandering

Er is weinig nieuws onder de zon. De vraag is dan of ik een nieuwsitem zal schrijven of niet. Ik krijg steeds meer het gevoel dat men de nieuwsitems moe is en beetje bij beetje lijkt het of ik  het moet afgeven tegen de sociale media kanalen.

Het is afwachten geblazen, want het is natuurlijk te gek om iedere dag nieuwsitems te schrijven als er geen animo meer is. Vandaag is één van die dagen dat ik niets in mijn hoofd heb om te vertellen. De druk echter om toch iets neer te pennen is echter enorm na pakweg bijna 5000 nieuwsitems.

Het voelt onnatuurlijk aan om geen nieuwsitems te schrijven en dikwijls stel ik mij de vraag of men het niet moe is naar mijn gezever te luisteren of het geschreven woord te lezen. Ik begrijp dat niet ieder nieuwsitem interessant is, het is ook niet evident om altijd nieuwe dingen te vinden en te vertellen.

Om het verhaal van de dag wat fleur te geven, zal ik dan maar een koi omschrijven die ondertussen al geruime tijd in Arendonk rondzwemt en nog altijd geen haven heeft gevonden. Ze is nu 2.5 jaar, dus nog vrij jong eigenlijk.

Het was één van die impuls aankopen die gevaarlijk zijn. Gevaarlijk ? Waarom zul je je afvragen ? Commercieel gevaarlijk omdat de aankoop ontzettend duur was en het geloof in de ontwikkeling van de tosai dubieus. Is dit ook zo ?

Ik laat je een filmpje zien toen wij hem/haar aankochten, dan weet je waarover het gaat. De tosai werd door gevestigde namen bestempeld als één van de beste tosai van de veiling, onderandere door bekwame kwekers.

Iedereen was overtuigd van de kwaliteit van deze sanke. Ze leek bestemd voor het grote werk, maar ondertussen is het een vergeten koi geworden. Dat zijn de risico's van het vak. Ze zwemt nog altijd in Arendonk, en interesse is er nog nooit geweest voor deze koi.

Ze heeft ondertussen wel grandioze veranderingen ondergaan en ik geef de moed nog niet op. Ze heeft nog tijd om zich te bewijzen, er zijn nog jaren van ontwikkeling voor de boeg. Groeien en veranderen doet ze steeds meer en meer en ik heb zelfs het gevoel dat ze ondertussen 70 cm is.  Van 24 naar 70 cm op 2 jaar tijd, het is niet niets zou ik denken. Als ze het nu nog in zich heeft om het sumi te laten samensmelten, dan komen we toch al een eind in de buurt !

Ze is slank gebleven, heeft bijzonder veel sumi ontwikkeld, iets wat in onze contreien niet gewaardeerd wordt, maar in Japan zeker en vast wel. Het sumi dat de koi moet maken trekt langzaamaan samen en zal de uiteindelijke koi wel maken, maar of ze populair is, is nog een andere vraag.

Ik heb ze ondertussen al een paar maanden niet meer goed gezien. De laatste keer dat we ze gebowld hebben was ze 66 cm, zag er goed uit en ondanks het feit dat het vermoedelijk een mannelijke koi is, heb ik nog altijd het gevoel dat de strijd niet verloren is.

Daarom dat ik ze vandaag nog eens eventjes in het nieuws zet.

Het zijn misschien verborgen talenten. Financieel is het een fiasco, het behoort tot het risico van het vak. De risico's worden jaar op jaar groter, want de koi die ik koop worden ook duurder en duurder, maar de kwaliteit wordt ook ongelooflijk hoog.

Ik probeer nu nog om mensen warm te maken voor een sanke zoals deze, want  ik geloof er nog in. De vraag is of het me zal lukken of niet. Het kan toch niet dat wij alleen dit een goede koi vinden ! Er moeten toch meer mensen zijn die onze mening delen !

Het verhaal zou verfijnder geweest zijn als het een vrouwelijke koi zou zijn geweest, maar dat is het niet ! Ik kan dit niet veranderen hoe graag ik dat ook wil. De stelling is dan ook "verkoop je miskoop" maar dat is geen goede omschrijving, want dit is geen miskoop.

Ik zou het meer omschrijven als een aankoop die niet naar waarde wordt op prijs gesteld ! Ze is ondertussen in de vergetelheid geraakt en dat is spijtig. Is er hier iemand op de wereld die echter onze mening deelt en toch nog tijd wil investeren in deze heerlijke man, waarvan het einde nog niet in zicht is ?

Ik weet zeker dat het een aanwinst is voor een solide vijver, een vijver die haar waard is. Ik denk daarbij aan een vijver van minimaal 50 kuub, niet teveel koi, maar wel behuisd met de nodige kwaliteit. Om de koi rendabel te maken moet ik er normaal 4500 euro voor vragen, een massa geld, dat klopt.

Ik zou graag iemand tegenkomen die nog feeling heeft voor deze koi en er 2750 euro voor wil betalen. Een niet onaanzienlijk bedrag dat voor velen niet is weggelegd, dat begrijp ik maar al te goed. De toekomst van de sanke ligt nog niet vast en ik denk dat er nog mooie jaren aan kunnen komen. Het zal geen GC worden, maar vergeet niet dat er maar 1 GC is, en duizenden non GC's, dat wordt wel eens vergeten ! 

Zo ik heb mijn zegje voor vandaag weer volbracht. Het is nu aan anderen om te reageren, alhoewel ik er geen goed oog in heb. Zo zie je maar dat niet alles een succesverhaal is. Maar och, ondanks de corona crisis boeren wij nog menselijk en blijven we voortdeinen in het ongewisse. Vandaag of morgen zal er een einde komen aan het gesukkel dat we corona noemen. 

 

Laat Een Reactie Achter

19 reacties

Matthijs

555


Ben Brons

555


Dick

555


Dick

555


Thijs A

555


Ben

555


Frank

555


Roy

555


Jeff

555


Roy

555


Johan

555


David

555


Manu

555


Thijs

555


mark

555


Jack

555


Wim DW

555


Polleke

555


Huub

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml