Over mannen gesproken

Over mannen gesproken

Er wordt altijd neerbuigend gesproken over mannelijke koi. Ze moeten het afleggen tegen vrouwelijke koi, maar de transformatie begint zich langzaam te voltrekken. De tendens om mannelijke koi te kweken met een uitstraling als een vrouw is langzaam aan de gang.

Het is moeilijk om mensen te overtuigen, want één van de eerste vragen die gesteld wordt is bijna altijd: is het een vrouw ? Indien niet dan is je kans op verkoop al geminimaliseerd. Je moest eens weten hoeveel mannen er als vrouwelijke koi verkocht werden, je wilt het niet weten.

Ik probeer altijd bij de waarheid te blijven, maar of dat altijd lukt is maar een moeilijke vraag. Vooral bij tosai, zelfs bij nisai is het nog moeilijk in te schatten. De realiteit is dat ze er in Japan nog dikwijls naast zijn bij het inschatten van het geslacht van de koi, en voor een leugtje om bestwil zijn ze ook nog altijd niet bang.

"Osse of Messe" hoor je dikwijls zeggen, en als men messe hoort dan is men pas tevreden, want dat is een vrouwelijke koi. Nu moet je de waarheid ook geen geweld aandoen, en uiteraard zijn mannelijke koi gewoonlijk iets slanker, anders gebouwd dan mannen en worden ze niet zo groot. 

Gewoonlijk vind je dat terug in de prijs. Vrouwelijke koi, en vooral goede vrouwelijke koi zijn bijzonder kostbaar. De inhaalbeweging is echter volop aan de gang, en ik heb deze trant al lange tijd in de gaten. De meeste mannelijke koi durven wel mooier te zijn in de beginfase van hun leven, en momenteel worden er ook prachtig gebouwde mannen geproduceerd.

Toeval of niet, gisteren kreeg ik een update aan van Pascal over zijn mannelijke sanke die ik heel graag wil laten zien. Hij werd aangekocht in 2016, en hij was 55 cm. We zijn nu 4 jaar verder en hij is momenteel op weg naar de 80 cm. Hij is nu maar liefst 73 cm, en dat is een goede tussenstop.

Is het geen pracht van een koi ? Hij is in zijn 6de levensjaar en of je het nu gelooft of niet, hij zal nog blijven groeien de volgende jaren. Filmpjes bij aankoop zijn altijd meegenomen om te vergelijken, dus hier heb je het filmpje bij aankoop ook

De mannen zijn niet meer zo grauw geel zoals vroeger, de huidkwaliteit is geoptimaliseerd, en je  kan de sneeuwwitte huid niet ontkennen. Wist je trouwens dat in een kleine vijver, flinke mannen zeker zo verstandig zijn als logge vrouwen ? Ik ben ook nog altijd voor de vrouwen hoor, daar niet van, maar mooie  mannen kunnen je toch zeker ook bekoren, of niet ?

Ik laat het trouwens niet alleen bij dit voorbeeld. Een maruten kohaku die ondertussen 12 jaar is geworden heb ik van de week pas gefilmd. Bekijk hem even. Misschien komt hij in breedte iets te kort, maar in lengte moet hij zeker niet onderdoen. 

Hij was 57 cm toen ik hem aankocht in april 2010, een aanvaardbare grootte die kan wedijveren met vrouwelijke koi. Jawel hoor, een filmpje als nisai mag niet ontbreken, en je herkent nog het slungelachtige van de mannelijke koi. En zo kan ik nog een groot aantal mannen meer laten zien die de moeite waard zijn.

Ik kan je nog één waarheid vertellen. Als je een koi koopt met certificaat, en er staat op "female" op vermeld, dan moet je dit zomaar niet accepteren. In Japan vinden ze het niet verkeerd om te zeggen dat het nog geen man is, en zijn het in hun ogen female. Een licht andere benadering van de waarheid, maar die de waarheid dikwijls geweld aandoet.

Als er op het certificaat "guaranteed female" staat, dan mag je 99% zeker zijn, want 1% is ook nog altijd fout, ik heb het te dikwijls meegemaakt, dat hier ook nog fouten gebeuren, maar dan is het meestal niet bewust.

LOPENDE ZAKEN

Lees ook: 3 supermooie karashi nog te koop

Lees ook: de laatste showa in de aanbieding.

Lees ook: Tesla te koop.

Kijk ook: Foto van de dag

Meer afbeeldingen

Over mannen gesproken: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

7 reacties

mark

Ik zou hem ook wel eens willen zien Johan. De vis dan he. Benieuwd hoe de mannelijke koi uit bakje 4 worden. Kan in ieder geval niet wachten tot oktober


Matthijs

Sublieme sanke! Zo zie ik ze graag.. male of niet dat zal mij een worst wezen bij zo een koi! Mooi die update! Er wordt uitgehaald wat er in zit zo te zien!


Wim DW

aan de auteur van het artikel : het klopt een schone vrouw heeft nog steeds mijn voorkeur, maar er is niks mis met een mooie man


Johan D

De momo man die ik een aantal jaren geleden hier kocht durf ik gerust tegen iedere vrouwelijke koi in te zetten , niemand die hem eruit haalt . Ze zijn er maar er zijn er weinig idd .

Johan

Klopt Johan D Momotaro is een specialist en misschien wel trendsetter in het kweken van grote brede mannelijke koi. Heb er hier 1 zwemmen die ik best in zou durven zetten op een koi show en jury het niet zou zien dat het een quarantie male is 😉. Onder deze code kan je de Kohaku vinden bij archief koi aanbod : KO-V17-4191. Ondertussen de 80 ruim gepasseerd

interkoi

@Johan Ik wacht al jaren op een echte update van deze kohaku. Hij staat nog altijd in mijn geheugen gegrift.

Wim DW

@Johan klopt luc, update zou ons zeker plezieren


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: open van 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi Evolutie

Showa 2003038

Archief Showa 2003038