Pff niets. Je weet ze wel uit te zoeken

Pff niets. Je weet ze wel uit te zoeken

Dat waren de woorden die ik te horen kreeg vanuit het event van Narita dat vandaag of deze nacht plaatsvond. Ik werd al om 1 uur wakkergebeld om te overleggen op welke koi ik wou inzetten en welke niet, want persoonlijk de koi bekijken is nog altijd iets anders dan de koi kopen van een foto en filmpje.

Ik heb er een paar foto's bijgedaan om je te laten zien hoe het in zijn werk gaat. De certificaten worden aan de vaten gehangen. Terwijl je de koi bekijkt, kan je een briefje aan het certificaat kleven.

Je naam wordt gekoppeld aan een nummer zoals je kan zien. Terwijl men voor mij de koi in beeld brengt met de nodige uitleg, kan ik beslissen of ik wil proberen de koi aan te kopen of niet. Zoals je kan zien hadden al mijn keuzes een flinke hoeveelheid plakkertjes en is het een kwestie van geluk om de koi te pakken te krijgen. 

Soms frustrerend, maar in feite wel heel eerlijk. Om je een voorbeeld te geven, toon ik je een filmpje van hoe het eraan toegaat. Ik had mijn zinnen gezet op deze doitsu, die aangeboden werd voor 300 000 yen.

De koi deed me denken aan een koi van vroeger, en het was voor mij een twijfelgeval vermits de prijs voor een doitsu niet van de poes was. Met transport, winst en BTW er bovenop kom je op een bedrag dat verkopen bijzonder moeilijk maakt. Ik heb dan ook besloten om niet mee te doen om deze doitsu die toch mijn hart had gestolen, proberen te pakken te krijgen. Maar dat is tegenwoordig nachtwerk wat ik moet doen. Ik ben meer s'nachts aan het werk dan s'morgen vroeg.

Bovendien blijven de updates binnenstromen en dit in combinatie met de aankopen wordt het een hele klus waarbij je het noorden niet mag kwijtspelen. Was het dan gisteren nog eens een fel bezochte zaterdag, dan is het alle hens aan dek. De 50% korting deed vermoedelijk ook de ronde, want er vertrokken meer dan 15 koi naar hun nieuwe eigenaars.

chagoi Het is eventjes slikken als je met verlies koi moet verkopen, maar blijkbaar hoort dat bij de stiel. Wel blij ben ik dat ik de machtige chagoi van 90 cm een plaats heb kunnen bezorgen. 

Nog een laatste eerbetoon aan deze geweldige koi, en ik ben echt blij dat deze haar leven verder kan zetten in een vijver van 35 kuub. 

Ondertussen kwam Amboise even polshoogte nemen voor een klant in Frankrijk. Hij zette zijn zinnen op deze ginrin tancho kohaku van Momotaro, nu 67 cm gemeten.

Of deze zal verkocht worden is me nog niet duidelijk, maar niet verkopen zou niet zo erg zijn. Prijstechnisch is deze sterk genoeg en zal deze vandaag of morgen wel door iemand gespot en aangekocht worden. De kwaliteit is aanwezig en zet ze maar in op eender welke show !

Tegelijkertijd werd zijn aandacht getrokken door enkele golden corn die ik graag eventjes voor hem in de bowl zette. Hij wist er eentje uit te kiezen, maar dan krijg je het gehakketak met de prijs, en zijn bod was onacceptabel. Weggeven is de kunst niet !

Jan had een paar koi nodig om in zijn vijver te zetten die bij de inkoop van zijn restaurant staat. Wat zijn de goedkoopste koi die je in vijver 1 hebt rondzwemmen ? Ik zou graag een showa en een sanke erbij hebben vertelde hij me.

Dan maar een tweetal in de bowl gezet, en na een hevige onderhandeling werd de deal rondgemaakt. Als je dus ooit in veldhoven bij mijn vriend jan gaat eten, dan zul je onze koi tegenkomen in zijn vijver. En geloof me het is de moeite om er te gaan eten.

Ze is al dikwijls getoond. Ik zou het eigenlijk niet meer moeten doen. De yondan kohaku van Dainichi. Bijna iedere week is ze uitverkoren, bijna iedere week gaat de verkoop niet door, om moedeloos van te worden. Ik heb besloten om ze niet meer te bowlen.

Als dit soort  koi niet goed genoeg is, dan weet ik het ook niet meer. De koi wordt niet naar waarde geschat in mijn ogen. De  prijs gaat eraf, en ze wordt niet meer gebowld, punt uit. Je kan ze kopen of niet kopen, het zal me worst wezen. Super kohaku in een prachtig lichaam, wat wil je nog meer.

Ondertussen wordt ik continue uit Frankrijk gebeld voor enkele showa. Ze vroegen of ik een mannelijke showa heb met prachtig patroon, perfecte kleuren en je kent het verhaal vermoedelijk wel. Toevallig heb ik die, dus daar even een filmpje van gemaakt

Deze 2 zijn iets duurder, maar ik had ook nog 2 mooie showa die wat goedkoper zijn, dus deze ook even laten zien. Of er een verkoop van uit de bus zal vallen weet ik nog niet, we wachten af. 

Ik heb nog een aantal updates in de wachtrij staan, die zal ik hier dan ook nog even tonen. Deze bekko van Tamaura is nog niet verkocht, is ondertussen 63 cm. Ik ben eigenlijk blij dat ik weer zwart wit in de vijver heb zwemmen, want mijn 2 shiro van Omosako die ik nog had zitten werden gisteren verkocht. Komt daar deze indrukwekkende bekko van Tamaura van 66 cm ook nog eens bij, maar deze is al verkocht. 

Tamaura heeft een speciaal type showa altijd in de aanbieding. Ik hou wel van uitdagingen, alhoewel ze verkooptechnisch moeilijker liggen. Dit exemplaar is ondertussen doorgegroeid naar 70 cm. Ik vind het interessant om dit soort koi te volgen. Men zegt dat de showa van Tamaura eerst wat lengte maken, en daarna aan de body gaan werken, maar dat kan ik zelf niet bevestigen. Ik heb nog een soortgelijk individu rondzwemmen, en ze blijven bijzonder interessant om op te volgen. Het is vlees nog vis bij wijze van spreken, het is hier vooral het sumi dat boekdelen moet gaan spreken.

Nu ga ik alles op een rijtje zetten. Profiteer nog tot en met 10 november van de 50% deal in vijver 1. Ik zal vandaag in ieder geval aanwezig zijn van 10.00 tot 12.00 uur. BE

BELANGRIJK

Ik heb een nieuwe link aangelegd onder "INTERKOI DEALERS" met de naam Wiechert Fuit. Wiechert zal in de toekomst eigen koi selecteren en voorstellen. Ik probeer Wiechert nauwer te betrekken bij de verkoop. Alle verkopen kunnen rechstreeks via hem gaan of via mij, maar het liefst via hem. Alles zal via Interkoi wel afgehandeld worden momenteel, zowel transport, verrekeningen als opvang en verantwoordelijkheid.

Hoe kan je overleggen met Wiechert ? Klik op deze link.

Waar kan je de koi van Wiechert bekijken: Klik op deze link.

 

50% deal

Meer afbeeldingen

Pff niets. Je weet ze wel uit te zoeken: afbeelding 1
Pff niets. Je weet ze wel uit te zoeken: afbeelding 2
Pff niets. Je weet ze wel uit te zoeken: afbeelding 3

Laat Een Reactie Achter

3 reacties

Peetje

555

interkoi

555


interkoi

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml