Probleem opgelost

Probleem opgelost

Dat er een koi verkeerd geleverd wordt komt zelden voor. Gewoonlijk zijn er nooit geen problemen met het leveren van de juiste koi. Nochtans kwam het dit jaar éénmaal voor, en dat zorgt voor problemen natuurlijk.

Eén van mijn klanten was al een hele tijd op zoek naar een kindai showa. Ik denk dat er wel een tijdspanne van 2 jaar aan verbonden was vooraleer de juiste koi zich aandiende. Ik was er dadelijk ook mee in mijn nopjes,  want ze beantwoorde dadelijk aan datgene wat ik van een kindai showa verwachtte.

Het was trouwens de perfecte kindai showa met een uitstraling waar ik zelf van kon genieten. Vooral de koptekening vond ik bijzonder uitdagend, en dat in combinatie met een hoogwaardige huidkwaliteit twijfelde ik geen ogenblik om deze onmiddellijk aan te kopen.

Ik was er blij mee, en de klant die een kindai showa zocht was van hetzelfde oordeel en kocht dus dit exemplaar onmiddellijk aan. Alles in kannen en kruiken totdat..... deze geleverd zou worden. 

Ik herinner het me nog goed. Op 30 november kwamen deze koi aan en de eerste box die ik openmaakte bevatte 2 mooie showa in uitstekende conditie, daar niet van, maar het eerste wat ik zei was: "deze showa ken ik niet."

Nu is het tegenwoordig wat moeilijker omdat je door de online veilingen niet alle koi zelf hebt uitgekozen, en is het soms moeilijker om een koi te plaatsen. Dus ging ik op zoek naar mijn aankopen en al dadelijk begreep ik het probleem. Het was inderdaad de verkeerde koi.

Na overleg met het thuisfront bleek dat ze de kindai showa verkocht hadden, volgens hen niet opzettelijk. Maar dat zal  natuurlijk altijd een vraagteken blijven, want je rekent op de correctheid van diegene waar je zaken mee doet. 

Het heeft trouwens ook geen nut om hier een discussiepunt van te maken, je hebt er niets aan. De koi kan niet teruggestuurt en ingeruild worden, het kwaad is al geschied, dus  het is slikken en proberen het probleem op te lossen.

Uiteraard had ik de ondankbare taak om de klant in te lichten over datgene wat er gebeurd is, en je kunt begrijpen dat de klant het niet in dankbaarheid aanvaarde. Je moet je echter neerleggen bij de feiten, en dat begrijp ik maar al te goed.

Mijn voorstel was als volgt ! Ofwel betaal ik je het bedrag van de kindai showa terug, ofwel ruil je de showa tegen de showa die wel geleverd werd, ofwel verkoop ik de nieuwe showa en wacht je op een volgende aankoop van een kindai, wat een beetje onvoorspelbaar is.

Nu moet ik eerlijkheidshalve zeggen dat de geleverde showa zeker niet van de slechtste was en zelfs kan wedijveren met de niet geleverde showa. Ik heb de klant dan ook gevraagd wat zijn wensen waren, en gisteren is hij naar Arendonk gekomen om de zaak verder te bespreken.

Ik heb de showa dan ook gebowld, en meteen viel ze ook in de smaak bij de klant. Hij wilde het me ook niet moeilijk maken in deze tijden en besloot de ruil te aanvaarden. Ik ben hem hier natuurlijk heel dankbaar voor, en daarmee werd één van de problemen opgelost. Bij deze dus een speciaal dankwoord voor de grootmoedigheid van deze klant, en dat is van harte gemeend.

 

Laat Een Reactie Achter

8 reacties

Wim v Kesteren

555


Johan

555


Eric

555


Johan D

555

interkoi

555

Johan D

@interkoi 555


Johan

555

Johan D

@Johan 555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml