Regen, regen en nog eens regen

Regen, regen en nog eens regen

Dat is het grootste nadeel als 95% van je koi buiten rondzwemmen. Het maakt de verkoop zo goed als onmogelijk, maar we doen ons best. Maar zie, het is 16.00 uur, we gaan sluiten, en wat zien we daar ?....ja hoor de zon verschijnt. Het zal je kind maar wezen.

Na onze wekelijkse controle hadden we beiden één gedachte ! Er zal vandaag geen kat komen ! Er is echter altijd iets te doen, en volgende week wordt het een zware zaterdag, want zowel de Franse als de Italiaanse brigade komt eindelijk om hun koi op te halen. Het wordt dus een druk bezet dagje.

Vooraleer de koi vertrekken, maakten we van de gelegenheid gebruik om nog even de koi te controleren die zouden opgehaald worden. Ik zet ze hieronder allemaal op een rijtje voor de mensen die graag filmpjes bekijken, en begin met een heerlijke ginrin kohaku van Momotaro.

Ginrin Kohaku GK-V20-10119 van Momotaro. Het was een zorgenkind, maar is nu weer helemaal fit.

 Kohaku KO-V20-10158 van Momotaro. Wat een krachtpatser is deze !

Sanke 2006025 van Momotaro, een verfijnde sanke van hoge kwaliteit

Showa 2003082 van Izumiya, ook deze werd verkozen om mee naar Italië te gaan.

De onderstaande reeks echter wordt volgende week zaterdag opgehaald voor enkele klanten in Frankrijk. Het ophalen wordt gecoördineerd door één persoon die alles komt ophalen voor verschilende klanten. Hij is de centrale persoon in Frankrijk en zal vermoedelijk  in de toekomst regelmatig transporten van Interkoi  naar Frankrijk verzorgen.

Deze bowl bevat al 5 koi die zullen vertrekken naar verschillende bestemmingen in Frankrijk. Enkele werden door Michael als azukari gehouden tijdens de winter, waaronder de toch wel hele mooie tancho sanke en de maruten kohaku. De 2 kleinere kohaku zijn van de afgelopen veiling van Momotaro en zijn ook al minimaal 4-5 cm gegroeid, en daarnaast nog 2 showa van Izymiya. 

De 2de bowl is bezet door 3 mango voor Alexis, en zijn voor één en dezelfde klant bestemd. Daarnaast worden ook nog meegenomen, een prachtkohaku van Momotaro en een mango van Sakai FF.  Beide werden gisteren niet gebowld, want we werden plots overvallen door klanten.

Alsof ze afgesproken hadden kwamen ze op hetzelfde uur aangereden en we moesten alle hens aan dek zetten, want dat hadden we niet verwacht. Trouwens alle koi voor Italië en Frankrijk die we controleerden waren in orde.

Joepie, het wordt weer een gezellige ouderwetse zaterdag. Alleen het regende zo hard dat we geen koi konden zien zwemmen. Daarom maar eventjes met zijn allen samen in ons clubhuisje en wachten totdat de regen iets geluwd was.

Als eerste kwam Eric met familie aan de beurt. Hij had zijn oog laten vallen over de laatste betaalbare tancho uit vijver 1, en wou ook enkele kohaku zien. De regendruppels in het water moeten jullie erbij nemen, maar ondanks de moeilijkheid om koi te spotten lukte het toch om de gewenste koi te bowlen.

Het duurde niet lang om de juiste keuze te maken. Zoals beloofd werd de vraagprijs serieus verlaagd, want de tancho kohaku die gekozen werd, behoorde tot de gegadigden van de loterij 2021 met de showa van Ueno als inzet, en 50 euro zal apart gelegd worden om op het einde van het jaar kans te maken op deze geweldige prijs.

Een verstandige aankoop in mijn ogen. De tancho mag dan boltechnisch niet perfect zijn, de kwaliteit van de koi is meer dan voldoende met uitzicht op een mooie toekomst. Ik weet uit ervaring wat een goede tancho van Momotaro kan doen en hoe deze evolueert, ik ben zeker dat het een terechte keuze is. 

De gekozen nummer is ook de eerste nummer die verschijnt op het bord met de nummers 1 tot en met 65. De dochter mocht de nummer uitkiezen, en ze koos nummer 60. Nu maar hopen dat er nog veel mogen volgen om de loterij 2021 levendig te houden. Je moet er wat voor doen om de laatste loodjes te leggen ! Het is en blijft een jaarlijks weerkerend probleem. 

Daarna is het de beurt aan mijn vriend. Een prachtig mens en op zijn 78 jaar nog goed bij de pinken, en hij houdt er ook van om eventjes een mens voor de gek te houden. Het zijn dan ook plezierige discussies op een aangenaam niveau. Hij houdt er wel van om wat plaagstootjes uit te delen, en hij is er ook goed in.

Maar voor er koi ingepakt moesten worden, wou hij nog even een kohaku zien, zijn lievelingssoort volgens mij, want hij valt altijd voor kohaku. Je houdt hem ook niet voor de gek wat betreft koi. Bijgestaan door zijn 2 zoons weten ze wel wat ze willen.

Deze bowl zegt voldoende ! Wat wel heel bijzonder is, is de ontwikkeling van deze shiro utsuri van Omosako. Wat een metamorfose of korte tijd. Onvoorspelbaar zoals het sumi plotseling opkomt ! Mogen we dit een tategoi noemen ? We zullen haar zeker opvolgen, want het is een spectaculaire verandering die ze plots op 1 week tijd laat zien....dat beloofd. Hier kunnen wij wel van genieten hoor !

Maar het oog van Jan was gevallen op één van de kohaku. Ik dacht zeker dat hij voor de meer geblokte kohaku van Matsue zou gaan, maar ik had me vergist. Zijn oog viel op de kwalitatief hoogstaande kohaku van Momotaro 2010014. Deze werd al enkele malen door ons aangeprezen als de kohaku die wel eens de kaap van 90 zou kunnen halen. Met zijn 65 cm als nisai is zij al op de goede weg, en geniet even van het beni dat van geweldige kwaliteit is. 

De andere 3 mogen ook gezien worden hoor ! De karashi, de sanke van Momotaro om nog maar over de shiro van Omosako te zwijgen ! Niets mis mee hoor ! Een pracht van een bowl. Piet had mij nadien ook nog een filmpje doorgestuurd, wat ik je niet wil onthouden. Wel de telefoon in de toekomst horizontaal houden Piet ! Dan moet ik de filmpjes niet draaien !

De mango waren ook in trek. Tony kwam uit de US, en verhuisde naar Nederland. Zijn vijver is nog niet in orde, maar een paar mango mochten niet ontbreken. Gezellig hoor, in de regen met de mango familie koitjes uitkiezen. Ze groeien als kool, en ik zal ze stilaan in de verkoop zetten. Zo wordt het uitkiezen van de mango een plezierige bezigheid.Binnenkort eens een speciale dag voor organiseren, maar dat zal binnen 14 dagen zijn.

Trouwens ik ben gisteren vergeten het ophalen van het specialleke vergeten te vermelden. Dus dat zal ik nu maar even doen. Klein en fijn, maar speciaal is het zeker. Het is trouwens een mooie gelegenheid om het volgende specialleke aan te bieden. Het is een wit geel combinatie, we kunnen het misschien een shiro kigoi noemen. 

Ook deze ga ik aanbieden aan de mensen die graag een specialleke kopen. Het lijkt op het filmpje wat bruin van kleur, maar dat is het zeker niet...het is echt geel. Men mag een bod doen vanaf 100 euro voor dit prijsbeestje. Ieder bod moet met minimaal 5 euro verhoogd worden en wie als laatste morgen avond een bod heeft gedaan voor 20.00 uur is de eigenaar van dit specialleke ! Ook het uur dat ik als laatste zie via de reacties beslist wie de eigenaar wordt ! Doe je best...

Als laatste filmpje van vandaag komen de 5 tosai aan de beurt die naar huis gaan. Vooral de tancho van Taniguchi is bijzonder goed en mooi ontwikkeld. Bovendien blijkt ze 90% vrouwelijk te zijn en dat is dan een meevalller te noemen. De goshiki is ook bloedmooi, ook van Taniguchi...daarnaast zie je nog een sanke van Momotaro, mijn persoonlijke lieverlingssanke van Momotaro en een shisui die per ongeluk is meegekomen tijdens voorgaand shimpent.

Al bij al een geslaagde zaterdag met veel commotie en plezier. Tot binnen 2 jaar riep Jan, maar wel met een goedspeels lachje...let maar op de mooie foto's van een mooi mens...een lust om naar te kijiken. 

Vergeten te melden: ik ben vandaag en ook morgen open van 10.00 tot 12.00 uur !!

Dan nog een persoonlijke mening: de maatschappij is tegenwoordig zoals de winnaar van het euro songfestival....bijzonder triestig !

Meer afbeeldingen

Regen, regen en nog eens regen: afbeelding 1
Regen, regen en nog eens regen: afbeelding 2
Regen, regen en nog eens regen: afbeelding 3
Regen, regen en nog eens regen: afbeelding 4
Regen, regen en nog eens regen: afbeelding 5
Regen, regen en nog eens regen: afbeelding 6
Regen, regen en nog eens regen: afbeelding 7
Regen, regen en nog eens regen: afbeelding 8
Regen, regen en nog eens regen: afbeelding 9

Laat Een Reactie Achter

4 reacties

William

555


Johan

555

interkoi

555


interkoi

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml