Respect voor de kleintjes

Respect voor de kleintjes

Iedere koikichi is begeesterd door grootte dat is algemeen geweten. Niet groot, nietgoed…

De moeilijkheid is om koi groot te krijgen, het is niet zomaar eventjes een visje in je vijver zetten en wachten tot hij groot is, er komt iets meer bij kijken.

De meest voorkomende vraag bij beginnelingen is, of je er zelf mee kan kweken ! Natuurlijk kan je zelf met koi kweken, iets makkelijker bestaat er niet. Het gaat snel en je krijgt babykoi in grote hoeveelheden.

Maar dan komt het probleem. Welke moet ik selecteren, welke moet ik niet selecteren. Ik heb het regelmatig gezien in Japan, en vooral de manier waarop is indrukwekkend. Het is ook niet iets wat me bezighoudt.

Ik ben realistisch, en ik weet dat je 200 jaar ervaring en kennis niet zomaar kan evenaren, en ik laat het dan aan de kenners over. Er zal wel een bepaalde pikorde bestaan, maar ik heb me er nooit in verdiept. Misschien dat Toon ons hierover eens wat kan vertellen hoe het in zijn werk gaat…richtlijnen, welke niet, welke wel...

Ik denk wel dat de uiteindelijke selectie door de specialisten wordt gedaan. God weet hoeveel Grand Champions er ondertussen al zijn weggesmeten.

Toevallig moest ik gisteren nog een vraag van een klant stellen aan Daisuke in verband met de mogelijkheid om een toekomstige GC te selecteren uit Tosai, en dan laten opgroeien naar een mogelijke Europese GC. Ik kende het antwoord al min of meer, maar heb de vraag toch gesteld, en dit was het antwoord:

Hi luc Thank you for your request but it is too diffeclt to do. As you know it is not easy to find the Tosai which has chance for it in the future. It is not that easy.

If it can then everyone do. So we can't recommend like this. And if has Tosai look like that kind potential it will be very high price as high as Nisai and even that it is still tosai so maybe will not be like tgat good later. So you better tell your friend better to take Nisai. Because of the tosai if we have it will be as high price as Nisai and with Nisai we can give him more advice but with tosai sorry can't.

Maar we wijken wat af van het oorspronkelijke verhaal dat ik wilde vertellen. Tussen haakjes, dit het is 3513de nieuwsitem dat ik vandaag neerpen, en binnenkort zit ik aan mijn 10 000ste filmpje op YouTube.

Gisteren kreeg ik een update van de kleintjes van Sekiguchi. Eén van mijn minst succesvolle aankopen…

Ik ga je het filmpje van nu laten zien, en vertel me even wat je er zelf van vind, want ik wil toch weten wat deze koi misdaan hebben. Hier het filmpje en dit is de commentaar van Niels:

[/" target="_blank" rel="noopener">De kleine showa bij aankomst 30cm en nu 48. De showa die met de betere body 31 cm en nu 51cm de kleur is op het moment wat minder want ze zwemmen al weer een tijdje binnen en krijgen daar te weinig daglicht.

Ben wel benieuwd wat u ervan vindt? Het is niet het beste filmpje. .is even snel genomen met de tel bij het meten .Om thijs te laten zien dat ze het redelijk doen.

Dan is het mijn taak om nog even de filmpjes van bij aankoop te laten zien: Dit is 1403063 en dit is de kleinere 1403064. Ik kocht toen 28 tosai van ± 15-20 cm, die ik door Matthijs en Polleke heb laten selecteren, en ik heb er nu nog 5 van rondzwemmen heb ik gisteren geteld, en waarvan ik onlangs nog een filmpje van heb gemaakt

Deze showa hebben allen een persoonlijke uitstraling die in menig vijver niet zou misstaan. Ik ben nog altijd gecharmeerd door hun uitstraling. Ze zijn nu eigenlijk sansai en gemiddeld tussen de 40 en 45 cm. Ik geloof ten stelligste dat hier nog 10-20 cm aan kan gebreid worden, en bovendien zie ik dat ze in een andere vijver nog meer lengte maken.

Ze zitten bij mij nu in de kleinere vijvers van 15 kuub samen met de tancho die ik ook niet aan de straatstenen kwijtgeraak. Het zal je lot maar wezen, maar dit jaar ga ik extra moeite doen om ze te verkopen…

Bedankt Niels voor de fijne update….(Niels en Maryam waren trouwens de mensen die ons de fijne updates van hun japanreis hebben geplaatst)

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240