Totaal verkeerd ingeschat

Totaal verkeerd ingeschat

Ik had rond 11 uur opgeschreven wie ik vandaag zou kunnen verwachten. Maar ik was totaal fout.

Ik had opgeschreven: Johan, Paul, Pierre, Ben en 2 onbekende nieuwe klanten, kijk maar naar de foto met de koffiekoeken...Maar het werden: Ans, Marc, Peter, Pierre, vader van Pierre, en inderdaad 2 nieuwe onbekende klanten.

Die waren helaas op zoek naar kleine koi en kon ik dus niet verder helpen. Ik heb ze doorverwezen naar Nippon koi garden, want ik dacht dat zij dit soort koi wel hebben.

Ze hadden pas een nieuwe vijver aangelegd, maar ik ben bang dat ze zich niet goed hebben laten informeren. Geen bottomdrains, slechts een meter diep en een bijzonder elementair filtersysteem. Misschien werkt het, maar ik betwijfel het.

Ze vonden mijn kleinste koi al groot, dus er is nog een lange weg af te leggen, maar voor iedere koikichi is het vermoedelijk zo begonnen, en wie weet. Ik heb ze in ieder geval zo goed mogelijk geinformeerd en hun mijn volledige installatie laten zien die nodig is om koi een geschikt onderkomen te geven.

Ik heb ze hopelijk niet te veel afgeschrikt, maar het is beter om mensen goed te informeren en je ervaringen over te brengen, dan hun in de kou te laten staan en fouten te begaan.

Ondertussen kwamen de eerste vrienden al binnen, want de meesten komen toch om eens een babbeltje te slaan, en dan spreek je niet meer over klanten. En dan komt de tijd om te bowlen en om wat koi te bespreken. Natuurlijk stond ik met mijn camera in de aanslag, maar mijn sierlijke vingertjes hebben vermoedelijk de verkeerde knopjes ingedrukt, zodat er maar één filmpje is gelukt. Stom van mij….

We hebben wel een portie interessante shiro utsuri gezien die qua lengte en uitstraling toch wel indruk maakten. Ze zagen er in ieder geval goed uit en ik vind het spijtig dat het filmpje op stop gezet werd in plaats van op filmen. Wel heb ik 10 minuten gefilmd vanop de zijnlijn, maar dat was maar een stukje beton, en dat bleef er ook 10 minuten opstaan.

Nu ben ik geen echte shiro kenner en over het algemeen heb ik er niet veel geluk mee, maar de 1504001 mag gezien worden. Dit filmpje is van 15 december en ik had het gevoel dat ze nog gegroeid was, want ze zag er indrukwekkend uit. (en Martin....durf je deze ook weer af te keuren ?)

Nu hebben deze shiro redelijk veel wit en minder sumi, daar moet je dus van houden, maar ik kan dat wel appreciëren. Het zijn Omosako shiro's en ik hoor toch regelmatig dat het sumi veranderlijk is bij deze koi. De toekomst zal het uitwijzen. Dat ik er geen geluk bij heb bewijst zich nog maar eens, want van de 3 shiro's die ik gekocht heb, is er niet één van verkocht, dus...ik doe iets fout.

Na het bekijken van 2 sanke van Taniguchi om het verschil in body uit te leggen tegen Peter, was het de beurt aan 2 oudgedienden. Pierre zocht 2 spontane koi om in zijn quarantaine bak te verblijven. De temperatuur was nog 10,5° bij mij en ook zijn q-bak stond op 10,5° afgesteld, dus beter kon het niet. De koi zwommen nog goed rond en waren zeker nog niet in rust, dus overzetten van koi is in mijn ogen geen probleem.

Ik heb de koi aangeduid die volgens mij spontaan genoeg waren om in de quarantaine bak te vertoeven, en die prijstechnisch geen te hoge eisen stelden. Ik kwam dan op dit duo terecht, en die werden ook spontaan goedgekeurd.

Het werd dan nog wat later dan gepland, maar al met al hebben we ons weeral goed geamuseerd. Vandaag komt er sowieso bezoek, en het zal daarna voor enkele weken gesloten zijn. Mijn zonen hebben hun opdrachten ontvangen, en zij zullen zich van hun taken kwijten terwijl ik weg ben.

Het voorspellen van mensen die zouden komen is mislukt, maar het zien van mooie vissen is wel gelukt, en dat is toch juist iets belangrijker…

Nog vergeten te vermelden: Op mijn facebookpagina zie je een filmpje met koi van Ueno. Het is een filmpje dat hij gemaakt heeft ter ere van nieuwjaar. Het filmpje laat zijn sansai azukari zien, en daar zwemt één van de Interkoi koi bij, namelijk de fraaie tancho showa. van Marc. Deze is nu rond de 65 en zal nog een extra jaar bij Ueno verblijven. De verwachtingen liggen hoog....

Meer afbeeldingen

Totaal verkeerd ingeschat: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240