Rijswijk door de ogen van Johan

Rijswijk door de ogen van Johan

Johan is niet de Mol, maar heeft een mooi verslag geschreven over de show. Dit is zijn verhaal:

Vandaag een middagje in Rijswijk geweest in de prachtige Broodfabriek. In het Horeca Plaza kunt u tijdens de beurs vertoeven en genieten van bijvoorbeeld een kop koffie, Dudok appeltaart, vers afgebakken Desem brood uit de oude steenoven en nog veel meer. Eenmaal binnen in deze prachtige hal is alles perfect geregeld, het klimaat, licht, ruim opgezet en mooie opstellingen maken het niet alleen aantrekkelijk voor de Koi maar ook voor de bezoekers. Velen grote namen waren er aanwezig van filters, voer en materialen tot hele mooie grote en bijzondere Koi.

Vandaag ging de beurs om 13:00 open en ja het was nog erg rustig en stil op deze voor de meeste drukke werkdag. Zaterdag en zondag wordt er een gezellige drukte verwacht. Het voordeel voor mij was dat ik met alle vele bekenden, ruim de tijd had om wat bij te praten.

Overzichtsfilmpje van show Rijswijk

Zo heb ik een tijd gesproken over de nieuwste meet technieken van onze vijverwater waar het steeds meer overschakelt op Bluetooth zodat gemeten waardes gelijk opgeslagen worden op de pc. Een aantal mooie filters mogen bewonderen, met ook hier steeds vernieuwende software die alles bestuurd maar ook bewaakt. Vanuit overal in het land Groningen, Brabant, Ridderkerk enz. waren er kraampjes die mooi opgebouwd waren en veel konden showen.

Na heel wat gesprekken kwam ik aan het einde maar absoluut het grootste deel van de hal, waar mooie stevige ruime show vaten stonden gevuld (met continue waterverversing) met heel veel moois. Mega Grote jumbo Koi, afgewisseld met jonge Tosai en alles wat er tussen zit zwemt hier rustig en zo te zien gezond rond. Genieten van al dit moois ben ik rustig alle bakken afgegaan en heb ik hier en daar wat foto's en filmpjes gemaakt.

Aan de zijkant was nog een deel ingericht met mooie Japanse bomen en planten. Er was voldoende variatie en veel informatie te verkrijgen.

De weersvoorspellingen voor zaterdag en zondag zijn slecht veel regen, dus zullen de meeste binnen blijven, wat mij betreft de ideale kans om deze locatie vandaag of morgen te bezoeken. Want ondanks dat er nog geen prachtig Koi weer is kan er door deze overdekte Broodfabriek al volop genoten worden van onze hobby.

Nog een woordje over de juryleden:

Hajime Isa (Isa Koi Farm)

Isa richtte de Isa Koi Farm op in 1970 op 25-jarige leeftijd. Deed eerste 15 jaar kweekte Isa alleen Kohaku, daarna is hij pas met de kweek van de Showa begonnen. Kort hierna won hij de Kokugyo Award voor een grote en goed gebouwde Showa van 82 cm. Hij was ook de eerste kweker die een Showa voortbracht van 1 meter. Isa wordt alom geroemde als één van de beste Showa-kwekers.

Katsunori Miya (Miyatora Koi Farm)

Myatora is met een historie van meer dan 90 jaar een toonaangevende farm en specialiseert zich in Gosanke, Kujaku, Kin Ki Utsuri, Shusui en diverse varianten uit de Kinginrin en Doitsu klasse. Met ruim 40.000 m2 aan opgroeivijvers weten ze een grote diversiteit aan Koi voort te brengen en is Miyatora een vaste leverancier van vele hobbyisten over de hele wereld.

Suguru Wada (Wada Koi Farm)

Suguru Wada is al de vijfde generatie kwekers op de Wada Koi Farm. De historie van de farm gaat dan ook meer dan een eeuw terug. Deze meer dan 100 jaar ervaring heeft de Wada Koi Farm in ieder geval de status opgeleverd één der beste kwekers te zijn van met name Asagi, een van de meer oorspronkelijke variëteiten van de Nishikigoi. Naast Asagi en Ginrin Asagi kweekt Wada ook Sanke en Musashi Ogon.

Josef Bertram (Meckoi)

Josef Bertram is al jaren een vaste kracht binnen het juryteam. Deze aimabele man is een fervent koihobbyist die in 1995 van zijn hobby zijn beroep heeft gemaakt. Josef reist al meer dan 20 jaar verschillende malen per jaar naar Japan om daar de mooiste Koi te selecteren. Door zijn uitgebreide kennis heeft hij door de jaren heen veel respect verdiend bij de Japanse kwekers.

Johan v.R.

Meer afbeeldingen

Rijswijk door de ogen van Johan: afbeelding 1
Rijswijk door de ogen van Johan: afbeelding 2
Rijswijk door de ogen van Johan: afbeelding 3
Rijswijk door de ogen van Johan: afbeelding 4
Rijswijk door de ogen van Johan: afbeelding 5
Rijswijk door de ogen van Johan: afbeelding 6
Rijswijk door de ogen van Johan: afbeelding 7
Rijswijk door de ogen van Johan: afbeelding 8
Rijswijk door de ogen van Johan: afbeelding 9
Rijswijk door de ogen van Johan: afbeelding 10
Rijswijk door de ogen van Johan: afbeelding 11
Rijswijk door de ogen van Johan: afbeelding 12
Rijswijk door de ogen van Johan: afbeelding 13

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240