Ronde prijzen

Ronde prijzen

Na de vele berichtgevingen en verwijten in verband met de prijzen die niet meer geafficheerd werden, ben ik gisteren aan de slag gegaan om alle koi opnieuw te evalueren en ze te voorzien van een nieuw prijskaartje.

Ik wou er meer tijd voor uitnemen, maar de kritiek was niet mals, dus heb ik maar een tandje bijgesteld. Gelukkig was de stock niet meer zo groot en vorderde alles redelijk vlug, maar je kan begrijpen dat het toch een pokkewerkje is.

Ik heb een hekel aan prijzen zoals 995,00 euro, 499,00 euro of eender welke prijssetting die de waarheid verbloemd. 999,00 euro is nog altijd 1 000 euro,daar kan je niet omheen, en de psychologische impact van 999 euro heeft op mij geen vat, het is en blijft 1 000 euro. Toch geloof ik dat veel mensen onderhevig zijn bij dit prijssetting....daarom ronde prijzen.

Tegelijkertijd heb ik ook geprobeerd om alle nieuwste filmpjes te koppelen aan de koi, zodat je nu meerdere filmpjes van de koi kan zien, gaande van aankoop tot nu. Ik geloof niet dat je meer up to date kan zijn dan nu.

Wel moet ik erbij vermelden dat de foto's niet up to date zijn. Ze worden altijd gemaakt op het moment dat ik de koi aankoop door mensen die er meer verstand van hebben dan ik. Je hebt er een speciale camera voor nodig die de koi op zijn best laat uitzien. Sommige foto"s van koi zijn dan ook genomen als tosai, en dus niet meer relevant. 

Mijn eigen fotografische kunsten zijn niet goed genoeg om goede foto's te maken, maar de filmpjes zijn altijd vrij recent, en het opvolgen van de filmpjes per koi vind ik zelf een grote meerwaarde.

De reden waarom er vernieuwde prijzen zijn  heeft natuurlijk ook te maken met de corona effecten op de handel. Het zal wel niet bij Interkoi alleen zijn, maar ook bij andere bedrijven. De meeste prijzen zijn dan ook aangepast in positieve, lees neerwaartse trant.

Ik ga er vanuit dat iedereen momenteel zijn ding heeft mogen doen, en dat we nu tijdens de zomermaanden te maken hebben met de zogenaamde overblijvers ! Nogmaals, die zijn zeker niet slechter dan de al verkochte koi, maar om de één of andere reden zijn ze nog niet verkocht.

Zijn dit oude koi ! Helemaal niet....integendeel. De oudste koi is gekend, en is slechts 5 jaar. Dan zijn er nog 2 van 4 jaar en de rest is 1-2 of 3 jaar. De meesten zijn ook zeker niet achteruit gegaan, met hier en daar een uitzondering. In mijn optiek is het houden van koi in de buitenlucht, zoals bij jou thuis nog altijd een pluspunt.

Als je surft tussen het aanbod, zul je zien dat de meeste prijzen gedaald zijn. De reden is niet ver te zoeken. We moeten proberen om alsnog een plaats te vinden voor de koi, en de omstandigheden dit jaar zijn niet bevorderlijk voor de handel. 

We moeten echter roeien met de riemen die we hebben, en bovendien moeten we oogluikend toekijken hoe het verder in de handel zal gaan. Het zijn gevaarlijke tijden...je weet niet wat er zal komen, je weet niet of er een inzinking zal komen.

Zullen de prijzen in Japan veranderen ?... of zal er een veldslag in de prijzen plaatsvinden, het is moeilijk te voorspellen, en wij moeten sowieso het spel meespelen. Zelf wil ik op voorzichtig spelen en mijn voelhorens eerst uitsteken om de mogelijkheden te bekijken.

Wel zal het zo zijn, en daar ben ik zeker van, dat het betere materiaal nog altijd zal beschermd worden en niet onderhevig zijn aan een prijzenslag. De onderkant van de piramide zal een ander verhaal zijn, daar verwacht ik echte veldslagen. Maar wie ben ik om te weten wat er zal komen.

Mijn aankopen zullen beperkt en aftastend worden. Ik weet echter dat ik nooit op voorhand kan zeggen wat er staat te gebeuren, en we moeten de momentum goed uitkiezen. Wie echter goede degelijke koi zoekt voor een bijzonder realistische prijs, moet gaan neuzen in het arsenaal van koi, zoals het nu aangeboden staat...

 

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur 
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74