Even wat opschudding

Even wat opschudding

Ik was van plan om in de loop van de volgende dagen, de koi opnieuw te evalueren en van een nieuwe prijs te voorzien. Dit was buiten de waard gerekend, want al gauw kreeg ik een telefoon van verontrustte mensen, die hun bezwaar opperden.

Ze waren niet opgezet met het feit dat de prijzen verdwenen waren en lieten dat ook merken. Het is echter het moment om even uit te blazen na toch wel een hectisch voorjaar met veel ups and downs, en ik dacht dat de relatieve rust die er in het peleton was, om even de prijzen te herzien.

De meeste mensen denken dat dan de prijzen omhoog zullen gaan, maar niets is minder waar. Wat wel is, dat mensen het zien als er prijzen omhoog gaan, maar niet als er prijzen omlaag gaan. Feit is dat koi onderheving zijn aan veranderingen, zowel positief als negatief, en de prijs wordt in dit geval bij Interkoi bepaald aan de hand van de toestand van de koi.

We moeten begrijpen dat we niet naar een supermarkt gaan waar alles netjes getoond en geprijsd is. Daar is het gewoon een kwestie van aankoop maal winstmarge = verkoop. De producten zijn niet onderhevig aan veranderingen. Of men er mee akkoord is of niet, op dat gebied ben ik altijd misschien anders geweest dan anderen, maar een goede ontwikkeling moet gehonoreerd worden, een minder goede ontwikkeling moet helaas ook aangestipt worden.

Ook niet vergeten dat iedereen momenteel de kans gehad heeft om koi te kopen. Iedereen heeft voldoende tijd gehad om zijn keuze te maken. Er zijn niet zoveel koi meer in Arendonk. Als ik het vlug even op een rijtje zet, misschien nog een 100-tal. 

Geef me even de tijd en ik zal koi voor koi evalueren en proberen van een nieuw prijskaartje te voorzien. De meesten zullen echter goedkoper worden, omdat het nu een kwestie is van zoveel mogelijk koi nog te verkopen vooraleer de strijd voor de nieuwe koi in oktober weer begint.

Vergeef me, als jullie er niet mee akkoord kunnen gaan, maar eigenwijs is ook wijs en ik ben heel eigenwijs. Ook dat moet je me vergeven. Het heeft zijn goede en slechte kanten, maar op mijn leeftijd mag je niet meer verwachten dat ik nog verander.

Ik vraag je dan ook om even geduld te hebben en in de loop van vandaag zal ik alle vernieuwde prijzen afficheren, met de hoop dat ik ook alles zou kunnen verkocht krijgen. Het is een utopie, maar de wonderen zijn de wereld nog niet uit.

Ondertussen wordt ik toch nog gevraagd om een aantal koi te bowlen voor verkoop. Ik ben op dit moment heel blij als ik aanvragen krijg om koi nog eens te bowlen. Op deze manier blijft het levendig en na deze corona tijden is het altijd gewenst om nog verkopen te realiseren.

Gisteren kwam Jean Pierre zijn Yamabuki van Momotaro ophalen. Ze hebben hier lang rondgezwommen, de laatste 3 yamabuki, maar plots was er weer belangstelling en verdwenen er deze week 2 van de 3 koi. De laatste zal de moeilijkste zijn om te verkopen, het lot van het noodlot.

Ik heb een video van de laatste 2 gemaakt, en raad eens ? Natuurlijk werd de grootste uitverkoren, hoe zou dat toch komen ? Hij of zij was 62 cm, dus niet onverdienstelijk, want ik had ze als tosai aangekocht als ze om en bij de 25 cm waren. 

Wie dus nog interesse heeft om het laatste exemplaar aan te kopen, hou je niet in...de gele kolonie zal dan in de loop van de maand verdwijnen, want de overige karashi zouden deze maand naar Frankrijk moeten vertrekken. Spijtig, want een gele koi past altijd in het geheel van de gosanke, mijn hoorn van overvloed.

Tussendoor moest ik nog wat andere koi filmen. Het is een trent dat de mensen vragen om koi te filmen vooraleer ze naar Arendonk komen. Begrijpelijk want soms is het een hele afstand, en informatie vooraf is altijd verstandig. De filmpjes beantwoorden ook dikwijls aan de juiste weergaven van de koi, maar een koi moet je ook in "the flesh" bekijken. Dus informatie via een filmpje en een bevestiging als je komt kijken ! Een optie die ik best kan waarderen.

Een kohaku waar mijn oog op viel, heb ik gisteren voor mezelf even gebowld. Ze zal onder de noemer "goedkoper vallen", alhoewel ze dat niet verdiend. Ik kocht deze kohaku via Ryuki Narita samen met enkele anderen. Een zogezegde miskoop, want normaal zou ze een goede opgroei moeten hebben gehad in Japan, maar dat was niet het geval. Ik wijt het aan het feit dat er een overstock was toen de problemen bij Taniguchi plaats vonden.

Persoonlijk vind ik het een heel moderne koi, met uiteraard wat pijnpuntjes, of issues zoals ze het zo mooi in het Engels kunnen verwoorden, maar welke koi heeft dat niet ! Toch blijft het een aangename verschijning, met een ludiek patroon dat velen zou moeten bekoren. 

Niet meer te koop, maar op speciaal verzoek een filmpje van een kohaku van Momotaro. Ze zal binnenkort naar haar nieuwe verblijfplaats gaan, zo gauw als de vijver af is. Maar kijk goed naar dat beni...proef je dat ook ? Dat is het beni waar we altijd naar op zoek zijn...

We gaan hier niet zeveren over patroon, maar bewonder de fluwelen uitstraling van het beni. Zie je dat ? Voel je dat ? Laat deze koi wat opgroeien, groter en breder worden zodat het shiroji het beni gaat dragen en de uitkepingen in het patroon gaan geaccentueerd worden. Dan krijg je een meer sprekende koi als je begrijpt wat ik bedoel. Het beni patroon zal gaan rusten op een blad van shiroji, ik kan het nu al dromen !

Tenslotte nog enkele filmpjes voor de fun om de boel draaiende te houden. Een ginrin kohaku van Taniguchi en een ginrin kohaku van Momotaro. Beiden tussen de 52-55 cm, een genot om naar te kijken volgens mij. De blingbling wordt niet altijd op prijs gesteld, maar ik zal er dan maar zelf van genieten. 

Samengevat: in de loop van de volgende uren zal ik mij focussen op het aanpassen van de nieuwe prijzen, zodat alles weer duidelijk is.

 

Laat Een Reactie Achter

1 reactie

Johan

De meeste (nieuwe) prijzen zijn weer vermeld bij de koi zie ik. Flinke klus geweest denk ik om alles te upgrade


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur 
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74