Rust in de gelederen

Rust in de gelederen

Het was geen slecht idee om slechts tot 14.00 uur open te houden. Er zijn momenteel andere belangrijke dingen te doen, namelijk profiteren van het geweldige weer dat ons dit jaar te beurt valt.

Begrijpelijk en wij moeten ons maar aanpassen. Toch werd het nog een ontspannen dagje koi keuren, bekijken, beoordelen en tegelijkertijd een paar koi controleren.

Er is altijd iets dan de aandacht trekt, en opletten is aan de orde van de dag. Goed kijken is een belangrijk gegeven. En bij zovele koi, die aan de natuurwetten onderhevig zijn is het altijd dubbel goed kijken.

Het is een bijzonder groot voordeel, koi die buitenzitten en bloot staan aan de wetten van de natuur, maar er is ook enorm risico mee gemoeid, want je moet iedere dag je kinderen in de gaten houden.

Ze worden volop gevoerd, ik verbruik op dit ogenblik tot 20 kg voer per week. Ik geef momenteel een mengeling van probites summer mix en chlorella sinking, een combinatie die me goed bevalt.

Het was gezellig keuvelen zo met z’n drieën, ik had tussendoor was vleeskroketjes gebakken, fris drinken op tafel gezet, en dit in een gezellig kader, profiteerden we lekker van de aangename temperatuur en de rust die dankbaar aanwezig was.

Op de foto’s kan je zien dat ze geprofiteerd hebben van het koikichi gebeuren. Toch moesten we wat koi bowlen om de dag nog wat aangenamer te laten verlopen.

En natuurlijk maak ik dan een filmpje, ondertussen filmpje 13 798 op YouTube. Wat een bal aan informatie en evolutie in de koi kan je in dit bestand, gespreid over 11 jaar terugvinden, niet normaal.

Deze uitgebreide bibliotheek is een ontzagwekkend filiaal dat niet te evenaren is. Bovendien heb ik alle niet gepubliceerde films die ik ooit gemaakt heb over koi nog eens opgeslagen op een externe harde schijf, zodat ik kan teruggaan tot het prille begin.

Soms ga ik nog eens op zoek naar herinneringen, en dan kan ik gelukzalig terugblikken op een rijk verleden. Maar terug ter zake, want jullie willen veronderstel ik graag koi zien.

De eerste bowl, was een bowl met ogon of yamabuki van Momotaro. Het zijn de 4 laatste van de serie en ze zijn ondertussen zo geel als een kanarie, maar toch met verschillende tinten.

De koi die ik onlangs binnen had gezet om te paaien, hebben hun tijd niet onbenut gelaten, en zijn serieus hun gang kunnen gaan.

Het spel der liefde is echter aan zijn einde gekomen en ze mogen nu weer naar buiten. Ik ben nog aan het overleggen of ik de sandan kohaku mee naar de show zou nemen…

Op mijn verzoek aan Polotaro om nog een koi uit de vijver te spotten die eventueel geschikt was voor de show, kreeg ik een voortreffelijke koi voorgeschoteld, die door de één of andere reden niet meer op de website stond…pfff….toch een foutje van mij.

Dit wordt dan de keuze van Polleke, en die ga ik dan ook meenemen naar de show. De foto die op de website staat momenteel is niet meer uptodate, maar het filmpje zegt voldoende.

Deze koi kochten we op de veiling van Ogata, de enige veiling van Ogata die ik ooit heb gedaan, en deze koi werden per 3 aangekocht in één zak, dus zonder ze in een blauwe bowl gezien te hebben.

Hier zie je het drietal nog eens na aankomst in Arendonk, en ik heb nog geen moment spijt van hun aankoop. Zeer degelijke koi, en ik hoop dat deze kohaku zich gaat bewijzen op de show.

Belangrijk bij deze koi is hoe het hi gaat optrekken als ze groeit en het shiroji het beni nog gaat omhoogduwen, zodat de koi meer flair krijgt bij het volwassen worden.

Het zijn bovendien koi die niet geforceerd werden wat in het voordeel is van de potentiële kopen. Niet geforceerd en in een natuurlijke omgeving grootgebracht….

Een minpuntje is het onderliggende sashi in het achterste gedeelte van de koi, maar dat zou in de loop van de tijd eventueel kunnen verdwijnen. Indien niet, mag dit zeker geen afbreuk zijn van de kwaliteit….een kohaku om te koesteren….een hele goede keuze Polleke….

En last but not least een sanke van Sakai. Ik twijfelde om deze mee te nemen, omdat de koi nog niet is wat ie zal worden, tot Ben mij terug op mijn plaats zette met de volgende opmerking: Jij pretendeert toch altijd dat je koi wil laten zien voor de toekomst en dat je niet persé wil winnenslik, en gelijk heeft ie….

Dus deze gaat ook mee naar de show. Nu opperde Ben de bedenking dat deze wel eens zou kunnen gaan voor de tategoi award, maar daar ben ik het niet mee eens. De jury kijkt daar anders tegen, dat is mijn ervaring.

Voor een tategoi award moet je koi hebben die toch al verder afgewerkt zijn, alhoewel wij er niet mee eens zijn, maar dat is een ander verhaal, en dat houden we lekker voor onszelf….

Neem maar van mij aan dat wie deze sanke koopt, ook een toekomst met veel potentie koopt. Vergelijk maar met dit filmpje, juist na aankoop. Let vooral op de ontwikkeling van het sterke sumi….heel leerrijk.

Ik ga ervan uit dat deze sanke geen prijs kan halen, lees goed, geen prijs. Ik doe volgend voorstel…je koopt de sanke op dit ogenblik voor 1750 euro.

Indien de sanke toch een eerste prijs wint, moet je niets bijbetalen. Als de sanke niet wint, dan betaal je 500 euro extra, wat nog altijd 200 euro voordeliger is dan de vraagprijs momenteel.

Wint de koi een tategoi award, wat ik persoonlijk zeker niet als mogelijk acht, betaal ik zelfs 250 euro terug in de vorm van een waardebon voor een koi of probites…

Denk jij dat de sanke een prijs kan halen, ofwel een 1ste prijs of een tategoi award, klik op 1, denk je van niet, klik 2, en als je het een waardeloze koi vind, klik dan aub op het bozemannetje...

Meer afbeeldingen

Rust in de gelederen: afbeelding 1
Rust in de gelederen: afbeelding 2
Rust in de gelederen: afbeelding 3
Rust in de gelederen: afbeelding 4
Rust in de gelederen: afbeelding 5

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240