Sanke nr. 35

DEZE SANKE IS VERKOCHT[/B" target="_blank" rel="noopener">

" /> Sanke nr. 35

DEZE SANKE IS VERKOCHT[/B" target="_blank" rel="noopener">

" />
Sanke Momotaro nr.35-35 cm

Sanke Momotaro nr.35-35 cm

De sanke van vandaag is helaas een hele dure geworden. Blijkbaar behoorde zij tot de favorieten van meerdere mensen, want er werd serieus op geboden. De beoordeling is ditmaal verzorgd door Ingrid. Indien er nog mensen zijn die zich geroepen voelen om een beoordeling te maken, stuur me dan een mailtje....

Bekijk ook altijd eerst het filmpje: Sanke nr. 35

DEZE SANKE IS VERKOCHT[/B" target="_blank" rel="noopener">

We gaan van deze auction tosai sanke eerst op zijn Japans de positieve punten beoordelen. We beginnen bij haar mooie torpedovormige body, als je niet zou weten dat dit een tosai is van 8 maanden, zou je haar ook ouder kunnen schatten. Is mij namelijk overkomen toen ik een foto van haar kreeg en aan Luc vroeg of dit een nisai was! Wat mij aan deze tosai opvalt is al haar stevige Ozutsu. Haar mooie langgerekte hoofd en langgerekte kieuwplaten wat duidt op een grote groei in de toekomst. Haar ogen staan mooi geplaatst en wat ik persoonlijk erg mooi vind dat er geen andere kleur op de ogen zit.

Het beni is mooi diep en al veel verder dan menig andere kohaku. Dit ligt puur aan de bloodline en heeft niets te maken met het feit dat zij al "klaar" is, in tegendeel zelfs. Sumi is nu nog in ontwikkeling en moet er later goed dik als natte zwarte lakklodders op komen te liggen. En is nu nog niet op zijn mooist, zou ook niet goed zijn als dit wel het geval zou zijn. Het sumi ligt voor het grootste gedeelte op het shiroji en dan spreken we van tsubo sumi en dat is een pré voor een sanke. Ik ben bijna zeker dat zij een net eender sumi patroon krijgen als haar moeder.

Kiwa ziet er al prima uit en sashi is nog niet helemaal klaar, maar dat komt zeker goed. Het patroon is zeer aantrekkelijk met haar mooie maruten vlek op het hoofd, de hi patronen zijn mooi evenredig op het lichaam geplaatst. Odome is zeer goed, niet te groot en niet te krap tot de staartaanzet.

Misschien het enige kleine minpuntje is wellicht het iets kleinere hipatroon wat nu rechtsvoor wat "rommelig" toont, maar ik verwacht eigenlijk, je kan het eigenlijk al zien, dat daar een lakzwart sumi plek tegen aan gaat liggen.

Geef deze nu nog kleine tategoi dame een of twee jaar een zomer in de mudpond dan zal je niet weten wat je overkomt als zij vanuit Japan aankomt. Ja, voor mij is zij een mooie waardige offspring van haar MOMOKO moeder....

Beoordeling: ingrid

DEZE SANKE IS VERKOCHT[/B" target="_blank" rel="noopener">

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: vanaf 11.00 tot ± 16.00 uur.
Zondag: NIET OPEN OP ZONDAG 1 MAART EN 8 MAART

Overige
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-10234

sanke SA-V19-10234
Koi Evolutie

1710023

Archief 1710023