Sanke of Showa van Rob

Sanke of Showa van Rob

Rob stelt zich nog steeds de vraag, sanke of showa…en als je de foto’s ziet begrijp je waarom.

Dit is nog een showa uit de 64-reeks van 2008, en zijn dus nu 4 jaar (geboren 2007). Ik hield mijn files toen nog niet zo georganiseerd bij, dus ik heb lang moeten zoeken om nog een deugdelijke foto en filmpje van aankoop te kunnen vinden. Maar het is me gelukt.

Rob stelde zich steeds de vraag “of er wel voldoende sumi zou bijkomen.” Wij beweren altijd dat we Momotaro redelijk goed kennen, want als er iemand trouw is geweest aan Momotaro, dan zijn wij het wel geweest denk ik. Telkens beweerden wij dat het sumi sterk zou opkomen op onverwachte plaatsen, en dat is ook zo gebleken. Tevens blijkt het sumi van zeer goede kwaliteit te zijn. Het is lakzwart en nog steeds opkomend.

Wat is bekend van deze showa ? In ieder geval dat hij uit de Shiro Showa bloedlijn komt, en dat is ook de reden waarom ik hem classificeer onder Showa. De foto echter toont me wel degelijk een sanke, en als ik geen certificaat van oorsprong zou hebben gehad, zou ik hem ook als sanke hebben verkocht. Niet alleen ligt het sumi goed, maar ook zie ik de tejime op de vinnen, wat duid op sanke.

Mijn vraag is dus, als de ouderdieren showa zijn en de nakomelingen vertonen sterke sanke eigenschappen, wordt het dan een sanke, of blijft het een showa ? Wat denken jullie ?

Feit is wel dat Momotaro onvoorspelbaar is met zijn sumi. Dat zie je trouwens al aan de ontwikkeling van tosai naar yonsai. Ondanks het feit dat het sumi op het hi ligt (kasane sumi) straalt deze showasanke toch kracht en degelijkheid uit. Het kata sumi (sumi op de schouder) is perfect voor een sanke.

Het hi patroon is inazuma-achtig te noemen en zou niet misstaan op een kohaku. De koi oogt volledig mannelijk en zal ook man zijn. Zijn groei is niet formidabel, van ± 30 cm naar 52 cm, maar geef hem nog enkele jaren om de 65 cm te bereiken, en heb je dan geen prachtige koi ?

Van mij mag je hem het predikaat sanke geven Rob…ik vind het een aangename koi. Proficiat om hem zo te laten opgroeien.

Dit brengt mij tevens op het onderwerp van de 64-serie van 2008. Het zou mooi zijn moesten de kopers uit deze periode mij eens de foto’s opsturen van deze koi, zoals ze nu zijn. Hier zou je goed de evoluties kunnen zien van de showa die toen verkocht zijn. Ik heb nog de lijst met de foto’s van de selectie van toen. Zit hier jou koi bij ? Maak er eens een mooie foto van, en liefst nog een filmpje, zodat we kunnen vergelijken. Stuur me de foto, en zet het filmpje op youtube en stuur me de link door…

Ik weet nog dat showa nr. 21 toen de meest favoriete showa was, en die is in die tijd naar Rody gegaan. Zo is showa nr. 2 naar Zwolle gegaan (arie als ik me niet vergis) en ik weet er zo nog een paar. Doe de moeite en stuur me eens een update. Eenmaal alles verzameld kan ik hier een mooi stukje over schrijven en de lotgevallen laten zien van deze toenmalige tosai.

Deze avond ga ik de karashigoi en de ki Shusui ophalen in Schiphol, het zal de komende weken weer dolle boel worden met die vreetzakskes. Je bent allemaal welkom zaterdag om de nieuwe oogst te bewonderen.

Meer afbeeldingen

Sanke of Showa van Rob: afbeelding 1
Sanke of Showa van Rob: afbeelding 2
Sanke of Showa van Rob: afbeelding 3
Sanke of Showa van Rob: afbeelding 4
Sanke of Showa van Rob: afbeelding 5
Sanke of Showa van Rob: afbeelding 6
Sanke of Showa van Rob: afbeelding 7
Sanke of Showa van Rob: afbeelding 8
Sanke of Showa van Rob: afbeelding 9
Sanke of Showa van Rob: afbeelding 10
Sanke of Showa van Rob: afbeelding 11
Sanke of Showa van Rob: afbeelding 12

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137