Stagiair Interkoi Ameide

Stagiair Interkoi Ameide

Tijdens de show in Oldenzaal werd ik door de organisatie gebeld met de mededeling dat er mensen uit het dorpje Lexmond waren die mij wilden spreken. Onder de vaten hadden ze de naam 'Interkoi Ameide' zien staan.

Nadat we kennis hadden gemaakt, vroeg Wout of hij stage kon lopen bij Interkoi. Wout is 15 jaar oud en heeft een grote passie voor koi. Natuurlijk kon ik dat niet weigeren. Wout wilde vooral meer leren over vijvers en koi, en ik vond het fantastisch dat een jongen van zijn leeftijd zo geïnteresseerd was in onze prachtige vissen.

Ik had een mooi schema opgesteld: 's ochtends deden we klusjes voor het welzijn van de koi. Het kwam goed uit dat ik nog vijf filters moest schoonmaken, een mooie gelegenheid voor Wout om ook dat aspect van het werk te leren. Ik verdeelde de schoonmaakklus over de stageperiode, want afwisseling tijdens een stage is erg belangrijk, dat herinner ik me nog van mijn eigen stages.

Rob, een van onze medewerkers, vond het geweldig en stelde voor om samen met Wout de koi bij hem thuis te controleren. Wout keek zijn ogen uit bij het zien van al die bekers en indrukwekkende vissen in de vijver. Er stond ook nog een cosmetische ingreep op de planning, die Wout gelijk kon meemaken.

Het was een lange dag, maar Wout had genoten en stelde steeds meer vragen over koi. De dagen daarna hebben we veel verschillende activiteiten gedaan: afstrijkjes maken, koi-handling, algemene controles en wateranalyses. Ook kwam Huub langs om zijn aangekochte koi op te halen, wat Wout een mini-seminar gaf over hoe juryleden naar koi kijken.

Het was een prachtige ervaring en erg gezellig. Wout heeft de passie en het doorzettingsvermogen om ver te komen in de koi-hobby. Nu is het aan hem om zijn ouders te overtuigen de vijver te vergroten. Eén ding is zeker: we zullen Wout terugzien in de koi-hobby, misschien zelfs snel als vrijwilliger bij een koi-show.

 

3
3
15
11
1
1
5
5

Meer afbeeldingen

Stagiair Interkoi Ameide: afbeelding 1
Stagiair Interkoi Ameide: afbeelding 2
Stagiair Interkoi Ameide: afbeelding 3
Stagiair Interkoi Ameide: afbeelding 4
Stagiair Interkoi Ameide: afbeelding 5
Stagiair Interkoi Ameide: afbeelding 6
Stagiair Interkoi Ameide: afbeelding 7
Stagiair Interkoi Ameide: afbeelding 8
Stagiair Interkoi Ameide: afbeelding 9

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml