Super Mako

Super Mako

De meeste koikichi zijn begeesterd door enorm grote koi. Een goed voorbeeld hiervan is Super Mako van Momotaro, die met haar 106 cm een enorme grootte heeft bereikt. De 110 cm voor gosanke is in zicht.

Je kan in woorden niet uitleggen hoe indrukwekkend deze jumbo wel zijn, je moet ze zelf gezien hebben. Ik heb het geluk gehad om dit al enkele malen te zien, maar het is nu een tijdje geleden, en ik vrees dat het voor dit jaar ook moeilijk zal worden.

Dit filmpje werd vorig jaar gemaakt van Super Mako, en geloof me het is impressionant als je dit ziet bovenkomen. Je kan het niet verwoorden, maar het is kolossaal, en het geeft inderdaad een speciaal gevoel als je dit in de meetbak ziet.

Mako haaiZe is nu 106 cm, en de naam Mako kan verwijzen naar verschillende betekenissen. Mako is een soort haai, een makreelhaai laat ik mij vertellen, en dat zou wel eens best mogelijk zijn dat de naam hiernaar verwezen wordt. 

Het kan ook verwijzen naar een prinses in Japan, Prinses Mako, het oudste kleinkind van keizer Akihito en keizerin Michiko van Japan. 

Een derde mogelijkheid zou nog kunnen verwijzen naar een district in Japan. Zelf gok ik dat het verwijst naar de makreelhaai, het past wel in de Japanse filosofie, zij houden wel van dit soort verwijzingen.

Zelf heb ik nog enkele afstammelingen van Super Mako in Japan zitten. Wel verkocht, maar we zullen ze vermoedelijk eind dit jaar boven water zien komen.

Deze showa werd aangekocht in november 2020. 

Deze showa werd ook aangekocht in november 2020

Super MakoHet eerste wat mij opvalt is dat het patroon totaal niet overeenstemt met het patroon van de oyakoi, namelijk de kindai-achtige uitstraling van de mama. Deze showa zijn vooral gekenmerkt door een zware combinatie van diep rood en opvallend sumi.

Ze geven in ieder geval beiden een krachtige uitstraling, en uiteraard zijn we heel benieuwd wat deze na dit seizoen gaan doen. Spannende maanden zullen het worden, want er staat het één en ander in de wachtrij om naar Arendonk te komen in het najaar !

De showa kweek bij Momotaro is op een lager pitje gezet de laatste jaren, na het succes van Lion Queen, en alles wordt nu gericht op kohaku en Sanke, waarbij ik persoonlijk vind dat deze bijzonder positief zijn geëvolueerd.

 

 

Laat Een Reactie Achter

18 reacties

Johan

555


ben.

555

Matthijs

555


Polleke

555

Matthijs

@Polleke 555


Robby Borgmans

555


Robby Borgmans

555


Robby Borgmans

555


Robby Borgmans

555


Robby Borgmans

555


Robby Borgmans

555


Robby Borgmans

555


Robby Borgmans

555


Robby Borgmans

555


Robby Borgmans

555


Robby Borgmans

555


Robby Borgmans

555


Robby Borgmans

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml