Te gast bij Marc

Te gast bij Marc

Marc is vermoedelijk in de regio Tilburg geen onbekende, want daar bollen zijn ijswagentjes.

Al lang had hij gevraagd om eens langs te komen, en vandaag hebben we dan even de tijd genomen. Marc is van het principe dat het allemaal geen topkwaliteit van koi hoeven te zijn om plezier te beleven in het koihouden. Wij zullen de laatsten zijn om dit tegen te spreken, want wij kunnen voor elke tak van het koihouden respect opbrengen.

De tuin werd aangelegd door Bart, buurman en vriend; die zich ondertussen wat aan het specialiseren is in het aanleggen van koivijvers. Binnenkort zal er hopelijk een nieuwsitem verschijnen over zijn eerste koivijver die hij in samenwerking met Interkoi heeft aangelegd.

De vijver van Marc werd geintegreerd in een grote, jonge tuin, die nog volop tot ontwikkeling moet komen, maar waar alle troeven aanwezig zijn om een gezellige sfeer te creëeren. De vijver is een 14 m³ en er zwemmen een 15-tal koi in. We hebben enkele van zijn koi gebowld, en wat je goed kan zien, was het gele shiroji dat door het kleurvoer was veroorzaakt. De kleine shiro van Omosako was zo geel als saffraan, en nu begrijp je waarom goed uitgebalanceerd voeren zo belangrijk is. Kleurvoer kan, maar met mate en tussenpozen.

Het mooiste in de tuin, was zijn privé verblijf dat helemaal verdoken was. "Kom maar eens kijken" zei Marc, "Dit is mijn hobby en hier amuseer ik me dikwijls".. Toen we de ruimte binnenkwamen werden we verrast door een echte snookertafel, een beamer met reuzescherm en goede geluidsinstallatie, maar wel met slechte muziek. (althans, het is niet mijn muziek). Dat paste nu wel in mijn straatje, want dat heb ik vroeger met mijn zonen vrij veel gespeeld, en hier heb ik wel kaas van gegeten. We hebben dan maar onmiddellijk de koe bij de horens gevat en een partijtje België - Holland gespeeld. Het resultaat laat ik maar in het midden. In ieder geval hebben we ze weer met beide voeten op de grond gezet, en na een lekker kopje koffie en een ijsje zijn we met een voldaan gevoel naar huis gereden.

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2402001

sanke 2402001
inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml