Terug in het land

Terug in het land

Gisterenmorgen om 7.30 uur vertrokken, en gisterenavond om 20.15 was ik thuis.

Lijkt snel te gaan, maar het is toch een vluchtje dat in totaal 32 uur in beslag nam.Hierbij moet je natuurlijk wel rekening houden met de reistijd van Schiphol naar Arendonk, en één overstap in Seoul die 1.30 uur duurde.

Ondertussen is de veiling van Sakai afgelopen, en heb ik alle biedingen en prijzen verwerkt. Ik kom echter tot de slotsom dat ik niets te pakken heb gekregen van mijn wensen. Wat ik kan zien op de geboden prijzen is dat er koi bij zijn die ik wel te pakken had kunnen krijgen, maar dan juist niet voldoen aan mijn wensen.

De goede koi....forget it, onmogelijk om ze aan te kopen met het povere budget dat ik ter beschikking heb. Zolang er geen Mecenas opstaat onder koi koikichi, zal het nagelbijten blijven en tevreden zijn met de afvallertjes. Maar zijn het wel afvallertjes ? Eigenlijk helemaal niet. Ik maak liever 100 man gelukkig met goede kwaliteitskoi die ik persoonlijk uitgeselecteerd heb, en voor een menselijke prijs kan verkopen.

Wat ik wel over de prijzen van de veilingen kan zeggen, is dat de gemiddelde Momotaro verkocht werden aan 4500 euro/per koi, de Sakai 5200 euro/koi. Zover liggen de prijzen dan ook niet uit elkaar. Er zitten dan ook koi bij die in mijn prijsterrein liggen, maar gewoonlijk voldoen ze dan niet aan de eisen, en heb ik ze dan ook niet aangeduid.

De duurste koi is ondertussen goed bekend, want blijkbaar is de koikrant snel rond geweest. Het is sanke nr. 107 geworden van Shining Rose, wat neerkomt op een slordige 160 000 euro. Of ze dit waard is weet ik niet, maar ik heb onlangs nog een gesprek gehad over dit onderwerp, en we konden zo 3 Grand Champion opnoemen die voor een appel en een ei werden verkocht, dus wat is wijsheid ? Wel is het zo dat deze koi al wekenlang over de tong ging als de meest spectaculaire koi, dus zo een kunst was het ook niet om te weten of het de duurste zou worden. Maar voor alle begrip zal ik ook nog een filmpje tonen van deze toekomstige sushi van 2500 euro/cm.

De hoogste gemiddelde prijs ging naar de sansai kohaku, gevolgd door de nisai sanke, dan de sansai sanke en tenslotte de nisai kohaku. Nu nog de veiling van Dainishi en de beste vissen van Japan, zijn van eigenaar verwisseld.

Zijn er winnaars bij deze veilingen ? Ja natuurlijk zijn er winnaars. Bij iedere veiling is er steeds één winnaar, maar dat is helaas geen koi.

Vandaag ga ik de juiste prijzen op de website plaatsen. Deze prijzen zijn geldig tot de koi binnenkomen en zullen als zodanig blijven staan, vooral op aanvraag van Koi Show Westland, die graag heeft dat de prijzen erbij staan. Er moet bij vermeld worden dat alle prijzen van Sakai FF beginnen met 2250 euro, buiten de aangegeven 3 duurdere. Vanaf het moment dat de eerste Sakai is verkocht, gaan de prijzen met 100 euro naar beneden tot ze 1750 euro bereikt hebben. Ik hoop dat Koi Show Westland tevreden is.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240