Toch aandacht voor deze sanke

Toch aandacht voor deze sanke

Zoals afgesproken kwam Rudy de sandan kohaku van Sakai FF ophalen. Maar omdat de kohaku gisteren al gefilmd was, vond ik het verstandig om aandacht te vragen voor een sanke die in mijn ogen één van de beste sanke is in de overblijvende vijver.

Nu yonsai en om en bij de 70 cm of al juist erover, ik heb hem niet gemeten, maar bekijk deze toch maar eens eventjes goed. Dit is pure klasse,  ondanks het feit dat het een mannelijke koi is. Ik heb er al meerdere keren de aandacht op gevestigd, maar hij valt niet in de smaak bij de meesten.

Maar laat het door mij gezegd zijn, dit is een sanke die nog van zich zal laten spreken. Ik ben van plan om hem mee te nemen naar de volgende show, welke dat ook is om hem te laten zien. De huidkwaliteit vooral is subliem, en ik ben ermee akkoord dat er veel sumi aanwezig is, wat door de meeste Europeanen niet gesmaakt wordt, maar dat vind ik bij deze sanke absoluut geen probleem.

Het is in ieder geval een sanke uit één stuk, en ik zal achter de kwaliteit blijven staan. Bovendien begint de body steviger en steviger te worden. De body van een vrouwelijke koi zal hij nooit krijgen, tenminste dat verwacht ik niet, maar dat doet in mijn ogen niets af van de kwaliteit van de sanke. Ach ja, verschillen moeten er zijn, maar vandaag of morgen kom ik koikichi tegen die deze kwaliteit wel op prijs stellen. 

Laten we ons vandaag toch even focussen op enkele nieuwe aankopen en updates uit Japan. Ik begin met een presentatie van een tancho showa die gisteren in het koiaanbod werd gepresenteerd. Iedereen wil een tancho showa, de populariteit is enorm.

Maar niet alle tancho showa zijn het neusje van de zalm. Dit kan echter wel gezegd worden van deze tancho showa van Isa. Nadeel ervan is natuurlijk het prijskaartje dat eraan hangt. Ik besliste dus toch om deze in de verkoop te brengen, en dit ondanks de prijs.

Dit zijn de tancho showa die de aandacht trekken, een bijzonder klein minpuntje daar gelaten. Maar dat moet je zelf maar beoordelen. Aan het aantal keer dat de pancarte op één namiddag is bekeken, kan ik opmaken dat ze bijzonder populair is, buiten het gedeelte in het rode kader vermeld. Maar Isa is niet van de minste qua prijzen voor goede koi !

Een tancho showa is één van de meest populaire koi die er bestaan en ik heb er verschillende aangekocht vorig jaar. Er staat trouwens nog een klepper in de wachtlijst, maar die komt nog wel te voorschijn. 

Naast de tancho showa heb ik hier nog 2 updates klaarliggen die zeker ook niet van de minste zijn. Met een groei van 59 naar 71 cm is het zeker een sanke om rekening mee te houden in de toekomst. Body technisch kan je er weinig op aanmerken. Een dik staartstuk dat bovendien nog een lengte toont tussen rugvin en staartaanzet, een sigaarvormige body die alle verbeelding tart. De huidkwaliteit om van te dromen met tsubo sumi op meerdere plaatsen. Ja hoor, dit wordt een kanjer !

De tweede update is ook van een sanke en is niet veel minder. Misschien ietjes kleiner, maar zeker niet minder. Hetgeen hierboven omschreven wordt kan ook gelden voor deze sanke. Heerlijke beesten om naar te kijken, en bovendien een bal toekomst opgeborgen in de ontwikkeling. 

Heb je een voorkeur ? Waarschijnlijk wel, maar beiden zullen in de toekomst misschien nog van zich laten horen in de shows hier te lande. Ik ben in ieder geval blij, maar vooral trots dat ik deze kwaliteit naar onze landen laat komen. 

Als afsluiter wil ik je nog het filmpje laten zien van de vijver van een gelukkige mens die me het volgende mailde: "Ze voelt zich al thuis is al aan eten." en daarbij heb ik het natuurlijk over de dolgelukkige Rudy die nog een filmpje van zijn vijver doorstuurde met zijn nieuwe aanwinst van vandaag.

En zeg nu eerlijk ! Wie zou zo een bestand niet willen hebben ?

 

Meer afbeeldingen

Toch aandacht voor deze sanke: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

2 reacties

Wim DW

555


Peter De Clercq

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml