Update van Polleke

Update van Polleke

Het tweede gedeelte van de update van Polleke heeft wat langer op zich moeten wachten. Er waren veel updates, en er staan nog veel updates te wachten, dus alles een beetje op een rijtje kan zeker geen kwaad. De info wordt door Paul zelf verteld, dus daar is voor mij wat minder werk mee.

Sakai sanke 1510009
Deze mooie sanke vind ik een schitterende uitstraling hebben , de subtiel geplaatste vlekken stralen ook rust uit . Zo heeft elke koi wel iets wat een mens zwak maakt en overstag gaat om van een koi zijn huisdier te maken . De bouw is ook wel in orde en ze was zelfs nog 1 cm gegroeid (nu 76). Ik maak mij niet zoveel zorgen als een koi eens een jaar of 2 niet groeit want soms komt er ineens weer groei in de zaak zonder echte reden . Als een koi ook naar de 75cm gaat dan is het al een indrukwekkende verschijning en gezondheid is ook iets waar we dankbaar voor mogen zijn ...

Sakai sanke 1510007.
Ook weer een sakai sanke die ik als jonge sansai aangekocht had en aan de body gezien had dat die wel eens groot zou kunnen worden ,het gaat goed met de body verhouding en groei want deze is toch al 78 cm mogen worden (al is ze dit jaar niet gegroeid). We houden de hoop altijd hoog. deze sanke steek ik in het vakje tussen kunst en kitsch (sec-hi) haha . Ik kan ze het wel vergeven als ik ze in de vijver zie rondzwemmen want dan valt het niet zo op . Een koi blijft kunst maar geen schilderij en dat kan ik gelukkig wel tolereren. 

Chagie de chagoi 1403028 .
Tja, hier is veel over geschreven en hele pagina's gevuld van de aankoop tot het afhalen (bij den Bompa). Ze is niet de grootste van al de chagoi maar kwa gewicht en omvang zullen er weinig kunnen volgen haha. Ik denk dan maar dat de perfecte chagoi niet voor mij bestemd is (lees teveel geld kost) .Ze is niets gegroeid maar dat mag de pret niet drukken, als ik dat in de bowl zie verschijnen dan kan ik het niet meer houden en spring ik bij in de bowl ...sorry mensen hehe...

Kleine sanke veiling SA-V16-410.
Filmpje is van 2020 ! Zoals jullie mischien weten heb ik deze sanke aangekocht als tosai om te zien of het sumi houdbaar is met de jaren als het er al opzit ,ik weet wel dat het ook aan de koi/genen ligt dus het blijft wel koffiedik kijken, so far so good . Deze sanke is toch 3.5cm gegroeid dit jaar en is eindelijk 70 cm geworden. Technisch is ze niet perfect mischien maar zo'n huidje is ook wel leuk om naar te kijken. Daarom zwemt ze hier nog.

Sakai sanke Hiryu 1504004
Als ik naar deze sanke kijk denk ik zoiets kan ik nooit meer kopen, maar je weet nooit natuurlijk ... Als ze iets meer body zou hebben dan zou ze zelfs in Japan ....maar zo is het altijd natuurlijk en dan zou ik ze nooit kunnen kopen hebben. Al vertekend het beeld van de breedte want de kop is ook megabreed wat de koi in haar geheel smal doet lijken . Ze heeft dit jaar geen groei gepakt maar met haar leeftijd van 15 Jaar ! zie ik ze nog altijd zeer graag zwemmen dus dat telt. ze heeft een mooie maat van 85 cm ! Het is natuurlijk megagaaf om zoiets in de bowl te zien en hopelijk kan het jullie blij maken.

Mako showa SH-V12-1119.
Deze showa had ik als nisai gekocht met een lengte en stevige bouw van 64cm ! En deze groei/bouw heeft zich gestaag doorgezet tot een lengte van 85.5 cm. Onverwachts is ze dit jaar toch nog 1 cm gegroeid . Na het paaien in het voorjaar heeft ze vocht opgehouden en het is gelukkig al wat minder geworden maar je ziet het nog, Hopelijk komt het goed maar ik wil jullie deze monstershowa niet ontzeggen om te laten zien.

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Ik hoor dat er veel mensen zijn die de koi van de veiling van de website van Momotaro niet kunnen zien. Daarom nog eens deze link, dan zou het moeten lukken.

Meer afbeeldingen

Update van Polleke: afbeelding 1
Update van Polleke: afbeelding 2
Update van Polleke: afbeelding 3
Update van Polleke: afbeelding 4
Update van Polleke: afbeelding 5
Update van Polleke: afbeelding 6
Update van Polleke: afbeelding 7
Update van Polleke: afbeelding 8
Update van Polleke: afbeelding 9
Update van Polleke: afbeelding 10
Update van Polleke: afbeelding 11
Update van Polleke: afbeelding 12
Update van Polleke: afbeelding 13
Update van Polleke: afbeelding 14
Update van Polleke: afbeelding 15

Laat Een Reactie Achter

13 reacties

Niels

555


Rudy

555


Andrée en Ludo

555


Johan

555


Polleke

555


Kristof_d

555


Rudy M

555


Matthijs

555


eric

555


Jack

555


Wim DW

555


Dick

555


Peter De Clercq

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2402001

sanke 2402001
inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml