Toch eens goed bekijken

Toch eens goed bekijken

Ze zijn een week hier, de nieuwe logés, en dan is het tijd om ze toch eens rustig na te kijken om te zien of alles in orde is.

Het is meer dan in orde, gelukkig maar want niet allemaal kwamen ze perfect uit de dozen, het is ooit beter geweest.

Mijn oog viel echter op enkele hele goede sanke, die ik toch nog eens even van dichtbij wou zien. Misschien zijn ze wel geschikt voor de show.

De eerste sanke is welisweer een moeilijke maat want ze is 51 cm, en dan wordt het wat moeilijk om het op te nemen tegen de koi die tegen de 60 cm aanhikken.

Toch is dit een sanke om naar uit te kijken. Of je het patroon graag ziet of niet doet er niet toe. De huidkwaliteit, het hi, sumi en shiroji zijn van buitengewone kwaliteit.

De andere sanke echter heeft wel de juiste maatvoering, want deze is 58 cm, dus een goede belegging als je show minded bent.

Of ze iets in de pap te brokken hebben hangt van andere faktoren af, maar ze zullen in ieder geval niet misstaan in de vaten op de show.

Er zijn mensen die meer oog hebben voor huidkwaliteit dan voor grootte en dan kan je hier spreken van een goede deal. Tenslotte blijven het Sakai vissen en dan hebben ze sowieso de genen van mogelijke jumbo.

Een derde kandidaat, maar niet voor de show is deze forse kohaku. Ze is echter wel gebouwd om fors uit de hoek te komen en zal je vijver zeker verfraaien.

Het is een prachtige vijvervis, die bovendien gezegend is met 2 hangwangetjes die haar een lieve uitstraling geven. Door haar sterke prijs zou het een aanrader zijn voor iemand die op zoek is naar breedgeschouderde koi die indrukwekkende te voorschijn kunnen komen.

Tenslotte moest ik nog voor iemand 2 koi op film vastleggen, omdat het een heel eind rijden is om zijn koi te zien. Dit zijn koi voor het grote werk.Dit zijn koi die de bouw en het frame hebben dat je nodig hebt om je doel te bereiken. Velen praten erover, maar weinigen hebben ze in hun assortiment.

Sansai kohaku -70 cm, een frame om van te dromen met een huidkwaliteit om U tegen te zeggen. Dit is de basis om verder op te bouwen en te verwezenlijken wat je voor ogen hebt.

Hetzelfde kan gezegd worden van deze sanke van Sakai. Ik herinner me ze nog als de dag van vandaag toen ik ze aankocht., het was oktober 2015.

Het was één van mijn duurdere aankopen, want ik moest en zou ze hebben. Kijk ondertussen naar de evolutie en de verbetering van het nog maagdelijke hi, maar vooral naar het opkomende sumi dat zichtbaar stabieler en sterker wordt, met nog enkele verrassingen in petto.

Toegegeven er is een vervelende plekje hi zichtbaar, maar het is kunst om hier aan te gaan werken, en de sanke de kans te geven verder te ontwikkelen naar grote hoogte.

Ik heb hier toch maar weer eens enkele fraaie nieuwkomers op de mat getoverd, en als je ze graag live bekijkt, dan stel ik voor dat je zaterdag of zondagmorgen even langskomt, want binnenkort zijn ze weg.

Zondag 11 juni

Toch nog eens een herinnering dat je je moet inschrijven per mail voor de opendeur dag op zondag 11 juni, zodat ik alles goed kan bijhouden. Ik weet dat het nog een hele tijd is en dat er nog genoeg tijd overblijft om je in te schrijven, maar wat gebeurd is, is gebeurd.

Tategoi Kai

Er zijn reeds enkele inschrijvingen voor de Tategoi Kai, maar wil je nog meedoen, wees er dan op tijd bij, want volgende week is het zover. Het resultaat dat je van koi zoals deze kan verwachten, heb ik eigenlijk vandaag laten zien.

Deze Sansai kohaku is een kohaku uit dezelfde bloedlijnen van dezeflde kweker, namelijk Matsue. Als dit is wat je wil, scoor je al een heel eind als je een koi uit deze serie te pakken krijgt.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240