Toch plezier beleven aan de koi

Toch plezier beleven aan de koi

Er is weinig te melden aan het front, dus geef ik maar een update van belevenissen van de dag.

Als ik s'morgens bij de koi kom, is het eerste wat ik doe de stand van de warmtepomp checken, gewoon omdat ik het niet wil vergeten te noteren, en ook om de levenslust van mijn koi te zien. Toch een verschil als je de koi als dartele duifjes ziet rondzwemmen. Het zijn juist tosai, zo speels zijn ze. Normaal zwemmen ze nu doelloos rond met hun blik op het oneindige, zwevend door het water en zo weinig mogelijk bewegingen makend om toch maar geen energie te verspillen.

Door de temperatuur constant op 19° te houden, blijft er volop leven in de beestjes. Wat is nu het beste vraag je je af ? Het enige waar ik een aanknopingspunt mee kan maken is het feit dat ze in het Zuiden van Japan alles doen om de warmte er zoveel mogelijk in te houden, ook in de winter. Alles wordt met plastic gordijnen in de serres afgeschermd om toch maar zo weinig mogelijk van de kostbare warmte te verliezen. Wat dan met de biologische klok van de koi ? Velen zeggen dat ze een hibernatie periode door moeten maken om de biologische klok te laten functioneren. Ik weet het gewoon niet, en ik zou hier geen wetenschappelijk antwoord op kunnen geven, tenzij Rini hier een pasklaar antwoord voor heeft.

Ik kan me voorstellen dat koi die altijd in warm water leven, zoals er zovele plaatsen zijn, ook niet geconfronteerd worden met een winterperiode, waarbij het water kouder wordt dan 10°. Ik vind het een raar gegeven, en als ik de koi momenteel zie rondzwemmen op 19° dan kan ik me voorstellen dat de koi toch zou kiezen voor de warmte en niet voor de koude. Indien iemand hier een onderbouwd antwoord op kan geven, dan lezen wij dit graag.

Mijn persoonlijke mening is dat de winterperiode in principe een opdrongen noodzaak is voor de koi om te overleven aan de heersende omstandigheden, en niet zozeer een must. Misschien dat de levensverwachting hierbij een rol gaat spelen, want als het hart dubbel zolang moet tikken, zal het ook sneller versleten zijn, maar wat is waarheid. Iemand die zijn hele leven lang gewerkt heeft, zal toch ook niet altijd sneller sterven....wat is dus wijsheid in deze.

Ondertussen laat ik jullie toch genieten van mijn ogenschijnlijk gelukkige koitjes.------------ en nog een filmpje.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137