Toch zijn ze bloedmooi

Toch zijn ze bloedmooi

De Rudi vroeg of hij even op bezoek mocht komen om zijn koi te bekijken. Natuurlijk mag dat, ik ben blij dat er iemand langs komt, want de verveling slaat toe.

Normaal lig ik rond deze tijd lekker aan het zwembad in Bali, een boekje in mijn hand, genieten van de constante temperatuur van 30°, maar het is me dit jaar niet gegund. Na een jaar hard labeur mag er geen ontspanning meer zijn.

Het is anders dit jaar, en ik heb nu echt het gevoel dat ik op pensioen ben, want er zijn momenten dat ik me verveel, en dat is de laatste jaren bijna nooit gebeurd. Het is niet plezierig, dus ben ik blij als er nog eens iemand komt.

Ik krijg regelmatig vragen van klanten die toch langs willen komen, maar ik kan op dit ogenblik weinig goede raad geven. Het blijft een levensgroot probleem. Het enige waar ik naar kan verwijzen is dat men slechts voor essentiële verplaatsingen in aanmerking komt en men moet deze verklaring op eer invullen om in orde te zijn.

Ik kan me voorstellen dat het voor de kappers en aanverwante beroepen een ramp is, maar voor ons is het niet veel  minder. Het grote probleem vind ik persoonlijk de animo die verdwenen is. Het financiële gedeelte kan ik wel overbruggen, maar het is vooral de sfeer die de boel verziekt.

Het woord corona komt je strot uit. Je kan het nieuws niet opzetten of 90° van het nieuws wordt er niet anders dan gezeverd over corona. Er is bijna geen brexit meer, problemen in de wereld zijn er ook niet meer, zelfs Trump is van het toneel verdwenen. Niet dat dit erg is, want als je alle huidige machthebbers naast elkaar zet, dan weet je voldoende. Het is geen ramp maar een regelrechte catastrophe !

Geld is ook geen probleem, er is genoeg van dat spul, maar de belasting die we aan ons nageslacht opleggen is onverantwoord en ik moet lijdzaam toezien hoe onze kinderen in een zee van schuld worden gestopt. Waar moet dit eindigen.

Als eenzaat hebben we niets in de hand, dus proberen we de boel maar leefbaar te houden en zijn we blij als er nog eens een mailtje gestuurd wordt of als er iemand op bezoek komt. In dit geval Rudi. Maar welke Rudi...ik heb veel klanten die Rudi of Rudy noemen, dus ik laat jullie in het ongewisse.

Hij kwam kijken naar zijn showa van Izumiya die hij als eerste aangekocht had vorig jaar uit de selectie van Narita. Je kan zeggen wat je wil, maar ik vind ze bloedmooi. Rudi koos voor showa 2002109.Ze bleven in de opgroei bij Narita tijdens 2020.

De showa was toen niet groter dan 20 cm. Ik kreeg het eerste filmpje aan in juni 2020 toen ze naar hun opgroeiverblijf gingen. Ik heb niet het licht, de apparatuur om filmpjes te maken zoals deze, dus moet ik het met veel minder doen, maar je kan in ieder geval zien dat de showa er meer dan goed uitziet.

Je mag het niet vergelijken met de monsters van Momotaro. Ik moet er zelf ook aan gewoon worden, maar qua kleurschakering en uitstraling zijn het echte showa. Het beni is sterk en diep, terwijl het sumi diep en uitdagend is. Zelf na een lange tijd binnen te zitten, is het sumi misschien iets teruggevallen, maar dat komt zeker terug éénmaal ze terug buiten zijn. De 3 kleuren wit, rood en zwart zijn in harmonie geschilderd op de koi. Ook ik ben benieuwd wat de toekomst voor ze in petto heeft.

Naast de showa had Rudi ook nog 2 probeerseltjes aangekocht. Wat bedoel ik daarmee ? Als je kleine tosai aankoopt dan vinden veel mensen het leuk om deze te laten ontwikkelen, zodat ze kunnen leren en zien wat dit met zich meebrengt. 

Kohaku DU20070 en DU20074 was zijn keuze. Eentje goed, de andere minder goed. Eén van de kohaku leed aan kleurverlies. Dat kan voorkomen bij jonge koi en is niet plezierig. De andere daarentegen zag er dan weer heel goed uit met een goede body en sterk beni. 

Het kleurverlies kan niet meer ongedaan worden gemaakt, het is het risico van tosai kopen. Het gebeurt maar zelden, is nooit plezierig, maar het zijn dingen die je niet kan voorspellen. Ik zal in ieder geval voor de nodige vergoeding zorgen, ongeacht of ze bij mij of via Michael zijn aangekocht.

Ik heb er een bloedhekel aan als klanten gedupeerd worden, zelfs als ik er niets aan kan doen !

BEN IK EEN MAN, OF BEN IK EEN VROUW

Het blijft soms koffiedik kijken en het is niet ongewoon dat ze zich in Japan ook af en toe vergissen wat betreft het sexen van een koi. Sanke SA-V20-11139 is zo een geval. De koi is als man verkocht, maar er werd gesuggereerd dat het wel eens een vrouwelijke koi zou kunnen zijn.

Wat kan het mij eigenlijk schelen of het nu een man of een vrouw is, zolang de koi maar beantwoord aan mijn verlangens ! En dit is een sanke die mij zeker en vast aanspreekt. Hij of zij heeft alles wat een moderne sanke vertegenwoordigt.

Sommigen houden van de old school sanke...niets mis mee natuurlijk, maar de meer moderne patronen zijn stapsgewijs aangebracht met het sumi op de goede plaatsen en dat is niet 100 %  maar 120% vertegenwoordigt bij deze sanke.

Alleen blijft de vraag of je het sumi er wel sterk genoeg opkrijgt. Wel moet hier een kanttekening bij geplaatst worden, namelijk moest het sumi er klodderdik op geschilderd zijn dan kom je echt niet aan de beurt. Waarom niet ? Gewoon dat je ze niet meer kan betalen, zo eenvoudig is dat !

Daarom dat je wat water bij de wijn moet doen en de ontwikkeling van deze sanke zelf in de hand werken. Trouwens afgewerkte koi zijn mooi, maar zijn ze ook zo interessant, dat is de vraag ! Het geeft een enorme voldoening als je een koi zelf laat ontwikkelen die dan aan de eisen zal voldoen zoals jij ze in je verbeelding hebt voorgesteld.

Het probleem ? Het gaat niet altijd zoals je wenst ! Maar bekijk deze sanke maar eens goed...hier zou je een pracht opgroei project van kunnen maken, en geef ze of hem aub de tijd om dit waar te maken.

 

Laat Een Reactie Achter

6 reacties

Johan

555

interkoi

555

Johan

@interkoi 555


Ben Brons

555


Ben Brons

555


Wim DW

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml