Verborgen schoonheid

Verborgen schoonheid

Showa nummerke 96 van de veiling in november 2020. Een showa uit het boekje, zeker de moeite om eens te bekijken, ondanks het feit dat ik ze zelf nog niet heb gezien in het echt, maar waarvan ik zeker weet dat het de moeite is.

Over het prijskaartje wil ik het niet hebben, want dit heeft zijn reden. Ze was 16 maanden toen ze gepresenteerd werd op de veiling. Om de één of andere reden kweekt Momotaro later dan de normale maand mei, en worden er zelfs in augustus koi opgekweekt.

Ik heb het hun gevraagd, en volgens hen geeft het betere resultaten. Ze verliezen wel wat van hun marge qua grootte tegenover de koi die in mei geboren worden, maar kan dit de pret bederven als de kwaliteit beter wordt ?

Ik heb zelf een groot aantal kohaku en showa rondzwemmen momenteel die in juli augustus zijn geboren, kijk maar naar de reeks van 2010002 tot en met 2010020, een bijzonder sterke selectie die op dit moment een bijzonder goede ontwikkeling doormaken in vijver 5  Het is steeds een  lust om naar te kijken.

Het is mogelijk dat ik er vandaag een aantal bowl, want het is al een tijd geleden en mensen verlangen ernaar om enkele van deze koi te zien. Het waren een groot aantal kohaku, maar de kans om deze aan te kopen kon ik niet laten liggen.

De showa van vandaag is een ander verhaal. Ik moest diep in mijn buidel tasten om deze aan te kopen. Hopelijk krijg ik er geen spijt van. Wordt ze niet verkocht, dan zal ik ze vermoedelijk nog een jaar azukari laten, want dit zijn de koi waar je in kan investeren. 

Kwalitatief beantwoord ze aan alle eisen, en mogelijk, nee bijna zeker zal ze tegen einde van dit jaar tegen de 70 cm aanhikken, een maat als sansai die alle jumbo liefhebbers doet watertanden.

Het zijn de showa die indruk maken en een kleurenspectrum brengen die iedereen doen watertanden. Zowel het shiroji, het sumi als het beni zijn van voortreffelijke kwaliteit en liggen als gegoten op een stevige gespierde body, en dat zien we graag.

Ze geeft zelfs nog een beetje de indruk van tosai te zijn, nog zo  jong en toch al zo volwassen. Ik kan me de metamorfose nu al voorstellen, en ik ben benieuwd hoe ze in de loop van het voorjaar er zal uitzien. 

Zelf ben ik niet aanwezig, maar mijn contacten zijn al ter plaatse en instructies zijn al gegeven. Het is nog iets te vroeg om nu al de koi te bowlen, maar in de loop van maart zal er zeker een update komen. Het is nu stilaan tijd voor de veilingen die er aan komen.

De veiling van Sakai FF is momenteel bezig, maar niet zichtbaar voor de meesten, enkel voor de dealers die ingeschreven zijn bij de Shinkokai, dus ik kan de koi die aangeboden worden wel zien.

Er staan ongeveer 250 sets op met daarin 5 of 10 tosai, wat het totaal op ongeveer 2000 tosai brengt. Het aantal nisai is op dit moment beperkt tot een 50-tal waarvan 50% silver fox. Ik heb er een foto van bijgedaan van de sets die aangeboden worden.

Op dit ogenblik geen spek voor mijn bek, want de koi moeten onmiddellijk verscheept worden, dus het komt niet aan de orde. Bovendien ga ik zoals gezegd mijn voorzichtige handschoenen aantrekken denk ik. Alhoewel, wie weet....

De tosai bij Momotaro worden ook volop geupload zie ik. Hetzelfde verhaal, maar ze worden wel allemaal per stuk aangeboden zoals ik het nu kan zien. Dat kan nog veranderen, maar ook hier ga ik passen, tenzij er nog iets speciaal wordt aangeboden van nisai of sansai, want dat stond ook op het programma.

De kwekers zullen dit jaar  onze steun nodig hebben, en wij zullen jullie steun nodig hebben dat staat als een paal boven water. Alles hangt of valt met de koiliefhebbers. Als de animo voldoende is gemotiveerd, dan kunnen wij volgen en kunnen de kwekers ook hun beste beentjes blijven voortzetten, want tenslotte is het een circel die rond moet zijn.

De verwachtingen zijn niet hoog gespannen, maar dat kan alleen maar tot optimistische resultaten leiden. Als de verwachtingen te hoog gespannen zijn, kan het alleen maar tegenvallen.

De interesse begint iets of wat toch aan te wakkeren, want ik krijg iets meer aanvragen binnen, en dat is hoopvol. Wat wel opvalt is de voorzichtigheid en het makkelijker annuleren van opties. Dat was voorgaande jaren iets anders, dus ook hier voel je de moeilijkheden. 

Vergeet niet deze showa aan te kopen. Ik zal een geste doen voor mensen die interesse hebben. Mijn aanbod is een seizoen azukari op mijn kosten. Met andere woorden, je koopt vermoedelijk een prachtshowa van 66-70 cm van bijzonder hoge kwaliteit, laat deze kans je niet ontglippen. Mijn aanbod is niet eeuwig geldig, ik beperk het gewoon tot en met zondagavond. Langer nadenken heeft geen nut, want ik moet op dit moment alles uit de kast halen om te verkopen i

NOG EVEN EEN IRRITANT EXTRAATJE

De countdown heeft weinig succes momenteel. Ik begrijp het, vermoedelijk kijkt men de kat uit de boom. Dat mag natuurlijk dat is ook toegelaten en begrijpelijk. Je moet ook begrijpen dat ik niet gelukkig ben om deze goede koi op deze manier aan te bieden, maar zoals gezegd, nood breekt wet....

Daarom dat ik beslis om het volgende vervelende punt voor potentiële kandidaat kopers te motiveren. Vanaf vandaag ga ik iedere dag 1 koi laten verdwijnen. Welke zeg ik niet natuurlijk, maar op deze manier probeer ik de kooplust of koopmogelijkheid te stimuleren. Uiteraard zijn dit de koi waar ik een zwak voor heb...

 

Meer afbeeldingen

Verborgen schoonheid: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

5 reacties

mitch

555


phil

555

interkoi

555


Johan

555

interkoi

@Johan 555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml