Totale aankoop tosai 2023

Totale aankoop tosai 2023

Ik heb gisteren even de tijd genomen om alle tosai opnieuw even actief te zetten in het koi overzicht.

Je kan nu alles terugvinden in het onderdeel "nieuwste koi aanwinsten." De meeste zijn vermeld met de prijzen, maar de enkele box aankopen vermelden geen prijs omdat ik niet helemaal zeker ben van de kwaliteit en de waarde van deze koi.

De veilingkoi is een andere zaak, daarvan heb je de goede foto en het beste filmpje, ken je de aankoopprijs per stuk, en is het eenvoudiger om een verkoopwaarde in te vullen. In mijn ogen zijn de prijzen vrij democratisch en zouden goed in de markt moeten liggen.

De prijzen van de boxen is nog een onzekerheid, maar die zullen vermoedelijk tussen de 395 en 795 per stuk moeten gaan kosten. Dat ga ik zo gauw ze aangekomen zijn, en de nodige quarantaine hebben doorstaan even bekijken.

Samen met Polleke zal ik iedere koi uit de box afzonderlijk fotograferen en filmen en de waarde bespreken. Om dit in samenspraak met je klanten te doen is voor mij geen probleem. Soms kennen zij de mentaliteit van de potentiële klanten beter dan ik en zijn ze beter op de hoogte van wat er zich speelt.

Als je het overzicht bekijkt dan is het een serieus gamma dat er moet komen. Maar liefst 75 tosai waarvan een deel azukari kunnen blijven. Ik ga er zo dadelijk de verkochte koi nog uithalen, zodat een duidelijk overzicht van de niet verkochte tosai overzichtelijk blijft.

De aankopen zijn vooral gericht op gosanke, want dat is toch mijn "niche" bij wijze van spreken. Je vind er kohaku, sanke, tancho en showa, met ditmaal een groot aanbod van showa. Het is op dit moment moeilijk om goede showa te vinden, daarom mijn engagement om meer showa in te kopen.

Het is en blijft een populaire soort bij veel koikichi. En al de koi die niet verkocht worden in het voorjaar zal ik door laten groeien tijdens het zomerseizoen. Of ik dit al dan niet in een gecontroleerde omgeving zal doen moet ik nog even bekijken, maar het lijkt me wel interessant om te doen.

Al de koi die verkocht zijn, zullen onder de knop "Koi verkocht - Nog en Arendonk" verschijnen. Het zal dus een heel gamma worden van koi die in de loop van april zullen moeten opgehaald worden, en dan moet ik nog een tandje bijsteken om de overige te verkopen.

Of de nieuwe politiek succes zal hebben moet ik even afwachten. De duurdere veilingkoi zal ik dit keer niet zelf aankopen, de koper moet zelf zijn keuze maken en mij gebruiken om zijn wensen proberen te vervullen.

Het voordeel voor de koper moet voelbaar zijn in zijn portemonnee, vermits mijn aandeel veel beperkter zal zijn en mijn engagement minder beloning vereist. Ik zou zeggen tegen de mensen die kans willen maken op de veilingen, contacteer me en geef me je wensen door. Ik zal je begeleiden in het ongewisse met open calculaties die niets aan de verbeelding overlaten. Geen gesjoemel, recht voor de raap !

De eerste veiling die eraan komt is deze van Momotaro. Er zitten geweldig goede koi tussen met vooral kohaku als hoofddoel. Probleem is dat ze geen azukari mogen blijven tenzij ze een hoge waarde aan inkoop moeten vertegenwoordigen, en dat is niet van de poes.

Dit in tegenstelling met de veiling van Sakai FF, die ook volgende week plaatsvind, juist achter de veiling van Momotaro. Bij de veiling van Sakai is een geweldig aanbod van tosai te vinden, met vooral kohaku en sanke.

De sanke zijn van hoge kwaliteit, maar ook zullen hier de prijzen van hoge kwaliteit zijn. Het voordeel is dat ze GRATIS azukari mogen blijven. Een slimme zet van Kentaro in mijn ogen, want dit zal de prijzen nog meer omhoog drijven.

Voor allen die een koi uit de veiling willen aankopen: Overleg met mij wat betreft de mogelijke aankoopwaarde van een koi. Ik zal je begeleiden, mijn  kennis is zeker een troefkaart, want ik doe al bijna 20 jaar de veilingen afschuimen. Geef het bedrag door dat je wil inzetten en in no time ontvang je de complete kostennota met een overzichtelijk aankoopbeleid. En de aankoopwaarde van je tosai wordt bevestigd met een screenshot waarbij je de aankoopwaarde kan verifiëren, zodat er geen heimelijkheid bij te pas komt; 

Trouwens nog even ter verduidelijking: ik koop geen boxen aan voor klanten indien deze in quarantaine moeten blijven in Arendonk. Als je een box wil aankopen, dat mag en dat kan, maar je moet deze zelf opvangen en in quarantaine zetten. Dat hoeft geen probleem te zijn, en ik wil je daarbij wel begeleiden, maar je moet er wel voor zorgen dat je ze verwarmd kan opvangen, liefst op 18°. Dit jaar heb ik de meeste koi opgevangen op 16° en dat heeft ook geen problemen gegeven.

Het enige dat je niet mag verwachten is dat de koi goedkoop zullen zijn...dat is een sprookje, en neen, gratis werken is voor de zotten, dat doe ik niet !

 

Laat Een Reactie Achter

4 reacties

Johan D

555


JR

555

interkoi

555


Wiechert

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2402001

sanke 2402001
inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml