Trouwe klanten zijn onmisbaar

Trouwe klanten zijn onmisbaar

De zware promoties hebben hun doel niet gemist. Niet dat ik er blij mee ben, want het is niet plezierig om koi met verlies te verkopen.

Het is echter een combinatie van winst en verlies, en zolang de balans in evenwicht is moet je tevreden zijn dat je alleen met de verkoop van koi je kop boven water kan houden.

Zolang dit zo is, en als ik plezier blijf hebben in mijn werk, zal ik dit blijven doen en zullen ze met mij rekening moeten houden.De gelederen raken uitgedund, maar het is altijd een probleem om de laatst overblijvende koi naar een goede haven te begeleiden.

Maar genoeg gezeurd, we moeten overgaan tot het belanrijkste van de dag, namelijk de koi die een veilige thuis hebben gevonden en het huis hebben verlaten.

Maar eerst een klein nazicht van de onzichtbaren uit de groeivijver. Een afstrijkje is nodig, en we waren benieuwd naar de evolutie.

Sanke SA-V18-12181 is denk ik de laatste sanke die overblijft van de fantastische serie die ik verleden jaar op de kop heb kunnen tikken.

Een flinke brok koi is het geworden in onze onzichtbare vijver. Het sumi begint zich te manifesteren en hopelijk komt er op de juiste plekken nog wat sumi bij, zodat het een volwaardig geaccepteerde sanke wordt.

Aan de grootte zal het niet liggen, want de groei van 58 naar 65 is niet te verwaarlozen. Ik zou zeggen, laat ze nog maar enkele maanden haar gang gaan !

Een mooi gevormde kohaku KO-V19-4381 is volop aan het veranderen. Ze ondergaat wat patroontechnische veranderingen die de kohaku zullen maken of breken, dat is nog af te wachten. Ik hou van deze speelse patroontjes...laat de natuur zijn gang maar gaan...

Een kohaku die het geluk heeft een klant gevonden te hebben is Kohaku 1811065. Hij komt uit dezelfde serie als de koi die je van de week uit de groeivijver hebt zien komen.

Het verschil in ontwikkeling is duidelijk. Toch heeft ze laten zien dat ze nog veel in petto heeft, en ik geloof dat deze zonder problemen, maar wel op langere tijd hetzelfde resultaat zal boeken.

Op Kohaku 1803010 is niets op aan te merken. Zuiver tot op het bod, zijn enige probleem is dat hij niet verkocht werd. Maar nu heeft hij een liefdevolle eigenaar gevonden.

Samen met de dankbare showa 1811057 gingen ze beiden richting Schiedam als ik me niet vergis. Veel showa voor weinig geld….

De kindai achtige showa die momenteel meer weg heeft van een sanke dan van een showa is zwemt samen met bovendstaande showa, maar heb ik eventjes op non-actief gezet, want ik heb er een bepaald gevoel bij….hier zit nog muziek in en wil ik eventjes verder bekijken.

Als klap op de vuurpijl ging de zwaar gebouwde jumbo showa SH-V17-10208 ook naar een nieuw onderkomen. Toch nog even gemeten en met zijn 70 cm niet van de poes. Bij aankoop 56 cm zie ik, en is dus op de afspraak;...

Bovendien krijg ik achteraf nog een filmpje van zijn acclimatisatie vooraleer in zijn nieuwe vijver overgezet te worden. Dit zijn van die dingen waar ik altijd blij mee ben. De betrokkenheid bij Interkoi is van goudwaarde.

Ondertussen wil ik enkele koi weggeven die het niet gemaakt hebben. Niet gemaakt wil zeggen dat de ontwikkeling niet goed is geweest, want dat gebeurd ook. Dit wil niet zeggen dat ze geen waarde meer hebben voor bepaalde mensen.

Ik ga er geen doekjes om winden, maar als iemand interesse heeft om enkele koi aan te kopen die voor mij helaas als verliespost moeten worden afgeschreven zonder echt slecht te zijn, dan moeten ze maar contact met mij opnemen. Ik laat ze hieronder zien met een filmpje dat ik gisteren heb gemaakt:

Een kohaku die pas gepaaid heeft, flink van grootte, namelijk 63 cm, nog steeds indrukwekkend, maar ik ga er verder geen woorden aan verspillen. Haar probleem zijn enkele shimi die moeilijk verwijderbaar zijn, maar niet zichtbaar als ze in je vijver zwemt. Wil je ze toch hebben, doe een bod en ik overweeg het….

Een nog jonge kohaku. Haar probleem is een ontwikkeling van ongewenst secundair hi dat niet echt storend is als ze zwemt in de vijver, maar wel als je ze in de bowl zet. Ik kan ze echter niet veranderen, het zij zo.

Morgen zet ik nog een paar niet gewensten in het nieuws, maar die moet ik nog filmen. Ik ga er geen prijzen op plakkken want dat doet teveel pijn, maar een bod wil ik altijd overwegen. Anders heb ik een andere oplossing in gedachten….

Wel een gemeend bedankwoordje voor mijn jarenlange trouwe klanten....ze blijven een onmisbare kern in de wereld van Interkoi, en mijn dankbaarheid is gemeend.

Meer afbeeldingen

Trouwe klanten zijn onmisbaar: afbeelding 1
Trouwe klanten zijn onmisbaar: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137