Update op aanvraag

Update op aanvraag

Het is normaal als je veraf woont dat je een update aanvraagt voor je koi. Zaterdag eerste werk heb ik dan ook de filmpjes gemaakt zodat hij op afstand van zijn koi kan genieten.

Ze zullen in de loop van het voorjaar opgehaald worden. Altijd een spannend moment. In dit geval gaat het over een kohaku van Hoshikin, namelijk kohaku KO-V22-1018 die in oktober dit jaar aangekocht werd. Ze is nu 72-75 cm en zwemt parmantig rond.

Een serieuze sandan zou ik zeggen met een geweldige kop op een stevig lijf. Vermoedelijk zal dit lijf zich in de toekomst nog verstevigen zodat ze nog meer overdenderend te voorschijn zal komen. Ik weet waar ze naartoe gaat, en gewoonlijk is dat een positief verschijnsel.

Ik heb meerdere koi van Hoshikin gekocht. Enkele jaren geleden kocht ik er ook al een paar van deze kweker. Niet dat we ons moeten focussen op kwekers, verstandiger is het om ons te focussen op de koi. 

Hoshikin is één van de bekendste kwekers in Niigata, en vooral de kohaku springt in het oog bij deze kweker. De farm wordt geleid door zijn zoon Hoshino Katsuyuki. De kohaku worden voornamelijk gekweekt uit de Tomoin bloedlijn.  

tomoin bloedlijnKohaku van de Tomoin bloedlijn staan vooral bekend om hun massieve bouw en hun brede, wat stompige kop en ver uit elkaar staande ogen, iets wat je zeker terugvind in deze kandidaat jumbo. Uit de Tomoin bloedlijn is ook de welbekende Sensuke bloedlijn ontstaan.

Een 60-tal jaar geleden werden twee ouderdieren uit deze bloedlijn gekocht door Kiyoshi Miyazaki Uit dit ouderpaar produceerde hij halverwege de jaren ‘60 twee koppels hoogwaardige Kohaku van ruim 65 centimeter, wat erg groot is voor die tijd. Deze twee mannetjes en twee vrouwtjes werden door Hoshino Kinsaku aangeschaft met het doel hiermee te kweken.

Uit deze vier potentiële ouderdieren koos hij één koppel dat aan de basis kwam te staan van de Hoshikin Kohaku. Dit koppel werd “Sanganmatsu” genoemd. Hoshikin Kohaku worden heden ten dage als een “eigen” bloedlijn bestempeld. Het Hi is zachter dan de oorspronkelijke “Tomoin” lijn en de huid is sneeuwwit. Dit wat betreft informatie over deze kohaku, altijd interessant om te weten.sensuke bloedlijn

Ook naar dezelfde klant gaat deze tancho showa 2210001, een hebbeding voor meerdere klanten. Het probleem met tancho showa is steeds dezelfde, ze moeten bijna perfect zijn, en dan nog betaalbaar blijven, een bijna onmogelijke opgave, want deze zijn ontzettend gewild. Deze tancho showa is 65-68 cm

Het mooie aan deze tancho showa is de onfeilbare huidkwaliteit doorspekt met stevig sumi. Misschien iets te weinig sumi voor een tancho showa, maar wat niet is zou nog kunnen komen. Zekerheid kan je echter niet kopen en afwachten is de boodschap. Haar stevige bouw is natuurlijk een pluspunt.

 

Meer afbeeldingen

Update op aanvraag: afbeelding 1
Update op aanvraag: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

2 reacties

JR

555


Peter De Clercq

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml