De golden corn van Leo

De golden corn van Leo

Af en toe een update geven van een koi van een klant kan nooit geen kwaad. De golden corn die ik vandaag even in the picture zet is misschien niet veel gegroeid, maar heeft toch een kenmerk dat aanspreekt, namelijk een bijzonder speciale kleurschakering.

Het is niet geel, het is niet rood, het is ook niet oranje, maar heeft een intense uitstraling van deze kleurencombinatie die mooi is om te zien. Bovendien is het witte vlak van hoog gehalte qua intensiteit.

Net zoals bij een yuki asagi is dit witte vlake intens wit en geeft de golden corn een chique uitstraling, tenminste dat is wat ik ervan vind. Als ik me niet vergis was ze 34 cm gemeten de laatste keer dat ze gemeten werd.  Niet groot voor een nisai, maar moet het altijd groot zijn om mooi te zijn?

Ze was slechts 23 cm toen ik ze aankocht op verzoek van een klant. Qua uitstraling zijn de kleuren na een seizoen bij Narita iets intenser geworden. Toen Polleke op bezoek was hebben we ze nog even gefilmd, en zo ziet ze er nu uit.

Het vinnetje is lichtjes ingescheurd, vermoedelijk door het transport, maar dat zal redelijk snel dichtgroeien, dat hoeft geen probleem te zijn. Ik ben al blij al alle koi gezond en wel aankomen na die ellenlange vluchten.

De golden corn hebben ontzettend veel succes in de Aziatische landen.  Hier genieten ze niet zoveel succes, maar wat niet is kan nog komen. Misschien heb ik er in mijn enthousiasme iets te veel van aangekocht, want ik heb er nog een 15-tal.

In de loop van 2023 zal ik er speciale acties mee moeten doen om ze misschien toch populair te maken. Er zijn mensen die er een zwak voor hebben, maar die vinden ze dan gewoonlijk te duur, ondanks het feit dat er bijzonder mooie exemplaren van rondzwemmen.

De meesten zitten nu onder de kap buiten, en een 10-tal zwemmen nu nog binnen na  hun aankomst uit Japan. Ik zal  vermoedelijk vijver 3 bemannen met allemaal golden corns en ze dan proberen op een bepaalde manier te presenteren. 

Je kunt het een foute aankoop noemen misschien, maar als je niet probeert, zul je het nooit te weten komen. Ondertussen is de eerste veiling van Momotaro voor ons al online, nog niet voor jullie, maar als het zover is zal ik je op de hoogte brengen.

kohaku van momotaroWat opvalt, en dat is niet alleen bij Momotaro is de hoeveelheid kohaku die aangeboden worden....niet normaal. Nu heb ik zeker niets tegen kohaku, integendeel, het is de basis van het koigebeuren, maar teveel is nu éénmaal teveel. 

Het aanbod is vooral van boxen die ik vermoedelijk niet kan inkopen, vermits er geen transport mogelijk is, en of ze mogen blijven tot april weet ik ook niet. De meesten zijn nu tussen de 20-29 cm, en met een groei van ongeveer 1 cm per week in goede omstandigheden zullen ze tegen april tussen de 32 en 40 cm zijn volgens mij.

Ik zeg wel in goede omstandigheden, want anders wordt de groei beperkt omdat ze in kleine netten worden gehouden vooraleer ze verzonden worden, en dat geeft geen groei meer bijna. Ik zal me hier over moeten informeren. Dus nog even info afwachten. Er zitten wel mooie patroontjes bij, en de tosai zijn nog ongesext.

Van wat ik tot hiertoe gezien heb is 80% tot 90% van het aanbod kohaku ! Misschien houden ze nog iets in petto, want ik begrijp de situatie in Japan momenteel niet zo goed. In ieder geval bereid je voor op een invasie van kohaku !

Ondertussen dat ik het nieuwsitem schreef zijn de koi van Momotaro toch online gezet, dus zal ik hier ook even de link doorgeven voor de mensen die interesse hebben.

MOMOTARO VEILING JANUARI 2023

 

Meer afbeeldingen

De golden corn van Leo: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

2 reacties

wiechert

555


Eric

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml