Frankrijk laat het afweten

Frankrijk laat het afweten

Normaal zouden ze gisteren komen, maar door omstandigheden werd het uitgesteld. Het is ook niet altijd eenvoudig als je 500 km moet rijden om je koi te zien, maar het blijft wel verwonderlijk dat koikichi dat er voor over hebben.

Het minste wat je dan kan doen is een filmpje maken van hun keuze. En dat heb ik gisteren dan ook gedaan. Het is ditmaal geen showa uit het zuiden, maar eentje uit Niigata. Kwalitatief is daar eigenlijk niet veel verschil, enkel de Zuidelijke koi zijn gewoonlijk groter en zwaarder op dezelfde leeftijd.

kaseDeze showa 2210003 is van de kweker Kase. Kase is de naam van de kweker, maar de farm staat bekend als de Koshiji Koi Farm en is gelegen in Nagaoka Niigata. De Koshiji Koifarm werd opgericht in 1969 in Nagaoka Niigata. Dit is wat informatie dat ik heb kunnen vinden over de kweker

Voor zover bekend begon Kase als hobbykweker samen met Aoki en Yamada, ook bekenden in de koiwereld. Samen deelden ze ouderdieren, koihuizen en Mudponds. 
In 1969 besloot Kase van zijn hobby zijn werk te maken en ontstond de Koshiji Koifarm. Kase is dus al ruim 30 jaar fulltime koikweker en een goede vriend van Aoki, die eveneens veel metallic variëteiten produceert.

De kwekers van Koshiji Koi Farm vinden het belangrijk om een ruime variëteit aan Koi te kweken en hun vijvers zijn altijd gevuld met kleur. Ze zijn de originele kwekers van de Ginga en de Benikumonryu en spelen een belangrijke rol in het stabilizeren van nieuwe varianten. Kase bezit 50 mudponds en gebruikt 100 ouderdieren. De jaarlijkse productie ligt rond de 20.000 koi. 

Er is weinig negatief te vertellen over deze showa. Ik weet wel dat hij naar een bijzonder mooie vijver gaat in Frankrijk, zoals je onderaan de foto kan zien, en dat maakt een mens  natuurlijk ook altijd blij. Er was ook interesse voor een andere kandidaat koi, namelijk de doitsu karashigoi van Taniguchi. Hier werd in principe nog geen aankoop van bevestigt, maar wat niet is kan nog komen natuurlijk. Laat  het ons hopen, want zelf vind ik dit een aantrekkelijke koi.

Wat betreft morgen: Ik ben aanwezig van 11.00 tot 14.00 uur en uiteraard is iedereen welkom om even langs te komen. 

vijver van martin

Meer afbeeldingen

Frankrijk laat het afweten: afbeelding 1
Frankrijk laat het afweten: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

3 reacties

wiechert

555


Eric

555


Phil

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml