" /> " />
Extra informatie Momotaro veiling

Extra informatie Momotaro veiling

Dat ik al bijna 20 jaar verbonden ben met Momotaro is geen onbekende faktor, en daar moet ik niet verlegen om zijn. Waarom ik de beste feeling heb bij Momotaro is gewoon omdat ik er mijn ding "kon" en "kan" doen.

Heb ik dan geen affiniteit met andere kwekers ? Jawel hoor, maar je moet zowel de hoeveelheid en de betaalbare koi in combinatie met mooie koi kunnen selecteren, en dat is niet overal aan de orde. 

shiro showa bloedlijnBovendien leg ik mijn eieren niet graag in meerdere manden, maar in één mand, dat versterkt je relatie met de kweker in kwestie. Ondanks het feit dat ik dit jaar mijn voelhorens ook in  het Noorden heb laten gelden, blijft Momotaro toch mijn voorkeur genieten, maar het feit blijft dat er dit jaar bijzonder veel kohaku worden aangeboden, en alhoewel een kohaku de basis is van de koi, weet ik niet of dit wenselijk is.

lion queenDe reden is mij niet helemaal bekend, want het sterkste punt was enkele jaren geleden toch zijn fantastische showa Lion Queen, die bovendien Grand Champion is geworden. Van in den beginne heb ik me altijd laten beïnvloeden door de bloedlijnen van showa bij Momotaro, denk maar aan de geweldige Shiro Showa van weleer. Geweldige brutale koppen met enorme lijven die indruk maakten, wat ken ik ze  nog goed....

Velen zullen het vergeten zijn, maar lees er mijn nieuwsitems maar over na van jaren geleden en je zult ze vooral in den beginne dikwijls tegenkomen. Het waren fantastische koi waar ik nog dikwijls met weemoed aan terugdenk. 

Nu is kohaku echter aan de beurt. En het probleem is....ze zijn bijzonder goed. Niet alleen zijn ze prima gebouwd, kunnen groot worden, maar hebben dikwijls ook de patronen die een mens vrolijk maken.

Vanaf volgende week zaterdag 7 januari presenteren ze de eerste tosai van 2023, zowel in groep als solitair. Het enige voordeel of nadeel is dat ze nog niet gesext zijn, dat gebeurt normaal pas rond maart, en zelfs dan is er nog geen zekerheid.

Dit is een nadeel uiteraard, maar het voordeel kan zijn dat ze misschien goedkoper zijn dan verwacht.  Ik  heb even met Daisuke overlegt wat de voorwaarden zijn bij een eventuele aankoop, want op dit moment zijn er geen zendingen meer mogelijk voor mid februari.

Eerst en vooral de aangeboden tosai in boxen of per groep van enkele tosai: Deze moeten verscheept worden mid februari en kunnen dus niet langer blijven. Bovendien kan ik op dit ogenblik groepen tosai niet meer in quarantaine zetten wegens plaatsgebrek.

Indien er mensen of dealers zijn die boxen willen aankopen kunnen ze zich tot mij wenden.  Ze zijn dan wel verplicht om deze boxen op de eerstvolgende zending op te komen halen en zelf de quarantaine te verzorgen, eventueel onder mijn begeleiding. 

Wat betreft de solitaire tosai: Daisuke heeft me aangeboden om deze gratis te houden tot einde maart/begin april. Deze kan ik dan wel in quarantaine houden. Over de voorwaarden om deze aan te kopen moet je me even contacteren. Mijn voorwaarden dit jaar zijn bijzonder lucratief voor diegenen die een gooi willen doen naar dit soort koi.

Ik ben bereid om de laagste winstmarge te hanteren om toch zoveel mogelijk animo te scheppen. Een overzichtelijke berekening laat je de totale kostenfaktor op eenvoudige, maar wel correcte wijze herkennen. 

Ik kan tot 30 jumbo tosai opvangen, een goede quarantaine geven op geschikte temperatuur tegen lage kosten, en voor de nodige controle zorgen met onderandere KHV certificaten en CEF garanties. Koi kopen is één ding, maar een goede begeleiding is ook een belangrijke faktor.

Bekijk in ieder geval het aanbod van Momotaro op de website en contacteer me indien je een gooi wil doen naar één van deze koi. 

Meer afbeeldingen

Extra informatie Momotaro veiling: afbeelding 1
Extra informatie Momotaro veiling: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

3 reacties

Emiel

555


Eric

555


Matthijs

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml