Een gelukkig Nieuwjaar

Een gelukkig Nieuwjaar

Laten we 2022 vlug vergeten en hopen dat 2023 ons meer vreugde, geborgenheid en gezondheid mag schenken. Het is echter moeilijk om voorspellingen te maken, want alles is op dit ogenblik redelijk onduidelijk.

Op de valreep kreeg ik gisteren nog enkele klanten op bezoek. Hij kwam eigenlijk voor vuurwerk, en een bezoek aan Interkoi was mooi meegenomen. Maar eerst moest ik nog een koi filmen voor een klant, vooraleer ik zijn koi kon filmen.

Het mikpunt van gisteren was de ginrin showa van Maruyama die ik al enkele malen in het nieuws  had gezet. Vermoedelijk zul je deze misschien nog terugzien op één van de volgende shows, want het is een kanshebber voor een mooie prijs.

We sluiten het jaar dan toch af met een mooie verkoop en dat stemt me hoopvol. Richard kwam van verre om zijn speciale golden corn even te bewonderen. Iedere keer dat hij komt stelt hij me de vraag of ik koi kan aanbieden die 90 cm worden !

Ik zou er graag positief op antwoorden, maar dat  kan ik niet. Ik heb er een hekel aan om mensen iets voor te liegen. Als je nu zou zeggen 80 cm, dan zou ik geneigd zijn om een duidelijk antwoord te geven, maar 90 cm en dan nog van goede kwaliteit....ik zou me schuldig voelen als ik daar een eerlijk antwoord op zou moeten geven. Dat is zelfs in Japan al een moeilijk gegeven.

Bovendien moet je over de combinatie goede kwaliteit en 90 cm ook een serieus vraagteken zetten. Het enige wat ik zou kunnen voorstellen was Virgin, maar die is ocharme 13 jaar en 94 cm. Ze kan misschien nog 10 jaar mee, want ze ziet er nog supergezond uit, met weinig ouderdomskenmerken, maar ja, het kan ook dit jaar gedaan zijn. Toch blijf ik zoeken naar een laatste rustplaats. Vind ik geen veilige haven, dan gun ik ze een verblijf hier tot aan het einde van  haar dagen. Uiteraard ben ik vandaag niet open, maar ga ik genieten van een fijne dag. 

EEN GELUKKIG NIEUWJAAR

 

Laat Een Reactie Achter

6 reacties

Matthijs

555


Eric

555


Johan

555


Peter De Clercq

555


wiechert

555


Manu

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml