Update van de koi van Polleke

Update van de koi van Polleke

Regelmatig in het nieuws, maar nooit vervelend om naar te kijken. De commentaar is ditmaal niet van mij, maar van Polleke himself.

Maar laat ons eerst beginnen met een filmpje dat ik speciaal voor Polleke in elkaar gestoken heb, om een indruk te krijgen van genot dat men kan hebben van het vijveren.

Tekst, foto's en filmpjes werden door Polleke persoonlijk aangeleverd. Wie eventueel een nieuwsitem over zijn koi of zijn vijver ziet verschijnen, kan me altijd de informatie toezenden. Ik zal proberen er een mooi filmpje van te maken. Hoe meer info hoe beter natuurlijk. Denk eraan, je kan alle zware bestanden, zowel foto's als films eenvoudig doorzenden via www.wetransfer.com

De eerste is de male SA-V12-1118, en was 54cm bij aankoop, nu 63cm. Ik heb deze gekocht vanwege het mooie patroon. (De sanke bij aankoop november 2012)

Ik zie nu wel dat deze koi iets te hoog is en een te zware voorbouw heeft maar het is een mooie verschijning in de vijver .Wat belangrijk is dat de bouw en kleuren hetzelfde gebleven zijn .

De tweede die in de meetbak zwom is showa SH- V12- 1119 en heb ik gekocht omdat ik een showa wou die groot zou worden en aangezien deze showa nog maar een dikke 4 jaar geworden is kan er nog veel gebeuren ,het blijft altijd spannend met showa maar dat maakt het interessant. (De showa bij aankoop november 2012)

Dan nog 1 van mijn favoriete sanke SA-OS-0243 die bij aankoop 62 cm was en nu 71cm. Toen ik deze sanke zag had ik echt zo een wauw effect omdat deze sanke kwa patroon rust uitstraalt en de body en huidkwaliteit is ook oke vind ik. Nu zullen dergelijke koi op de veiling belanden denk ik. (De sanke bij aankoop februari 2013).

De Karashi was op een lengte gekocht van 74cm in Maart en nu is ze 78cm (okt) ,en belangrijk is met behoud van de body. Deze koi had wel wat afgezien met het transport maar de schubben zijn bijna terug ingekleurd . De koi is gekweekt door Hirasawa (marusei) nr 1502028. (De karashi bij aankoop maart 2015).

Nog eens een Karashi maar dan een Doitsu ,de favorieten van mijn vrouw. Deze is aangekocht op een lengte van 67cm in Juli en nu (okt) is ze 71 en dat voor een doitsu is zeer mooi vind ik.

Vooral de bouw stond mij wel aan en de body is zelfs verbeterd dus ik ben blij. De lichte buiging van de kop tot in de rugvin maakt deze zeer speciaal en geeft deze koi een zachte uitstraling. Hier verwacht ik nog wat van met geduld natuurlijk.

Code is 1507001. Marudo San heeft deze zelf uitgeselecteerd en komt uit een moederdier van 105 cm x male 90+ van konischi . Zo heeft elke koi zijn/haar verhaal en maakt de hoby speciaal hè. (De doitsu karashi bij aankoop juni 2015) (ter info: de karashi die nu binnenkomen komen uit dezelfde ouderdieren)

Ook een speciale is deze Otsuka chagoi omdat ik die ook zelf uitgekozen heb in Japan samen met mijn vriend Matthijs. Deze is aangekocht op 84 cm en is nu 92 cm op de leeftijd van 6 jaar.

Bij deze koi kan je niet goed verwoorden wat je voelt als die in de meetbak ligt ,groot en dan nog eens volume en kijk eens naar die rug die nog opgevuld moet worden .Hopelijk kunnen jullie er ook zo van genieten zoals ik van deze soort kan genieten. Gekocht Maart 2014 (85cm) en nu oktober 92 cm. Nr is 1403028

De laatste is mijn favoriet omdat die ook in Japan gekocht is EN ook omdat het beni en daarbij de huidkwaliteit zeer goed is, bovendien komt daar nog bij dat ik een persoonlijke beoordeling gekregen heb van Daisuke. Dat is genieten vanop de eerste rij.

De grootte van deze koi maakt mij niet zoveel uit als ze maar gezond blijft en de huid/kleuren goed blijven en daar zal ik wel moeite voor doen. Bij aankoop was deze koi 58 cm en nu 64 cm. De code is SA-V13-1279. Het filmpje zegt meer dan 1000 woorden. (De sanke bij aankoop december 2013)

Sorry voor al de mails en dat het WEER over koi gaat whahaha.

Polotaro

Meer afbeeldingen

Update van de koi van Polleke: afbeelding 1
Update van de koi van Polleke: afbeelding 2
Update van de koi van Polleke: afbeelding 3
Update van de koi van Polleke: afbeelding 4
Update van de koi van Polleke: afbeelding 5
Update van de koi van Polleke: afbeelding 6
Update van de koi van Polleke: afbeelding 7
Update van de koi van Polleke: afbeelding 8
Update van de koi van Polleke: afbeelding 9
Update van de koi van Polleke: afbeelding 10
Update van de koi van Polleke: afbeelding 11
Update van de koi van Polleke: afbeelding 12
Update van de koi van Polleke: afbeelding 13
Update van de koi van Polleke: afbeelding 14
Update van de koi van Polleke: afbeelding 15
Update van de koi van Polleke: afbeelding 16
Update van de koi van Polleke: afbeelding 17
Update van de koi van Polleke: afbeelding 18
Update van de koi van Polleke: afbeelding 19
Update van de koi van Polleke: afbeelding 20
Update van de koi van Polleke: afbeelding 21

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240